Siirry sisältöön

Varhaiskasvatusmaksujen korostusesitykset jätettiin pöydälle eduskunnassa

Tiedote 16.6.2016
Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa, Sanna Lauslahti ja Sari Raassina pitävät järkevänä aikalisän ottamista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuissa. Eduskunta on torstaina päättänyt jättää varhaiskasvatusmaksujen korotusta koskevan lain käsittelyn pöydälle.

Lakiesityksen käsittely siirtyy syksyyn 2016. Tämä tarkoittaa, että esitetyt lait varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista eivät tule voimaan elokuussa, kuten hallituksen esityksessä esitettiin. Asian pöydälle jääminen tarkoittaa perheiden arjessa, että nykyiset maksut jäävät voimaan.

- Maksukorotuksella tavoiteltu kuntien talouden vahvistamiselta on murenemassa pohja, kun useat kunnat ovat päättäneet jättää korotukset tekemättä, kuten Helsingissä ja Espoossa. Asia ratkaistaan kesätauon jälkeen ja tällöin sovitaan myös jatkotoimien aikataulusta, sanoo kolmikko.

Päivähoitomaksupohdinnassa kolmikko on aikaisemmin nostanut esille työnteon kannusteet, tasa-arvon ja varhaiskasvatuksen toteutumisen. Varhaiskasvatukseen on jo jouduttu tekemään säästöjä, jotka ovat näkyneet kunnissa muun muassa ryhmäkoon kasvamisena. Kokoomusedustajien mielestä on syytä ottaa varhaiskasvatus erityissuojeluun.

Lisätietoja:

Sari Sarkomaa
Puh. 050 511 3033

Sanna Lauslahti
Puh. 050 512 2380

Sari Raassina
Puh. 050 523 2808