Siirry sisältöön

Eduskuntaterveiset 6/2019

Arvoisa vastaanottaja,

Eduskuntatyö on käynnistynyt järjestäytymisellä ja hallitustunnusteluilla. Myös osa valiokunnista kokoontuu, mutta varsinainen työ käynnistyy hallituksen nimeämiseen jälkeen. Valiokuntapaikat jaettiin aakkosten mukaan siihen asti, kunnes hallitusneuvottelut ovat ohi onnistuneesti. Toimin suuressa valiokunnassa ja liikennevaliokunnassa.

Olen kiitollinen, että saan jatkaa työtäni helsinkiläisten kansanedustajana. Kiitos kaikille vaalityötäni tukeneille ja tietenkin äänestäjille.

Tässä kirjeessä

  • Vihervasemmistohallitusta pukkaa
  • Eduskuntakirjeen osoitteiden päivitys
  • -          Koulujuoksu-tapahtuman suojelijana 
  • Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtajisto uudistui

Vihervasemmistohallitusta pukkaa

Eduskuntaryhmämme oli valmis hallitusvastuuseen mutta vastuullisilla nuoteilla. Emme kuitenkaan päässeet tunnusteluja pidemmälle. SDP oli selvästi ja ajoissa tehnyt valintansa. Hinku punavihreän hallitukseen huokui joka taholta. Olin vahvasti mukana kirjoittamassa Kokoomuksen vastauksia hallitustunnustelijan Rinteen kysymyksiin päävastuuna koulutus ja tutkimus. Olimme valmistautuneet hyvin mahdollisiin hallitusneuvotteluihin. Pian näemme syntyykö Rinteen yrityksestä hallitusta. 

Eduskuntakirjeen osoitteiden päivitys

Eduskuntatyön aluksi tarkoitukseni on päivittää eduskuntakirjeen osoitteisto. Jos haluat jatkossa eduskuntaterveiseni käythän lisäämässä sähköpostiosoitteesi oheisen LOMAKKEEN kautta. Kirjoita lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi ja nimesi ja paina lähetä painiketta sivun alalaidasta. Listassa on paljon vanhentuneita osoitteita. Tämä on ainoa tapa, jolla voimme päivittää osoitteet.

Koulujuoksu-tapahtuman suojelijana 

Koulujuoksu-tapahtumassa yhdistyi auttamisen ja liikunnan ilo. Vapun jälkeisenä perjantaina yli 30 000 lasta ympäri Suomen juoksi syöpään sairastuneiden lasten hyväksi. Koulujuoksun keräystuotto menee lyhentämättömänä Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle. Tämä on mitä parhain tapa auttaa syöpään sairastuneita lapsia. Tämän päivän tutkimus on huomisen hyvää hoitoa. 

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtajisto uudistui

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunta järjestyi tällä viikolla. Johdan neuvottelukuntaa, jossa on neljännes eduskunnan kansanedustajista. Varapuheenjohtajiksi valittiin Tiina Elo (vihr.), Eveliina Heinäluoma (sdp) ja Riikka Slunga-Poutsalo (ps).

Helsingin ja Uudenmaan asioiden painoarvo on eduskunnassa entistäkin merkittävämpi. Kun Helsinki ja Uusimaa kasvun ja luovuuden vetureina menestyvät, hyötyy siitä koko Suomi. Kaupungistuminen ja sen tuomat ilmiöt edellyttävät tulevalta hallitukselta modernia ja vaikuttavaa kaupunkipolitiikkaa. Olennaisia asioita ovat mm. koulutukseen ja osaamiseen panostaminen, yrittäjyyden edellytysten edistäminen, ilmastopolitiikka ja suuret raidehankkeet. Vahva kaupunkipolitiikka on edellytys työllisyysasteen nostamiselle Pohjoismaiselle tasolla.

Kevätterveisin

Sari Sarkomaa