Siirry sisältöön

Elokuun eduskuntaterveiset

Arvoisa vastaanottaja,

Politiikan syksy on lähtenyt käyntiin vauhdilla. Kokoonnuimme puolue- ja eduskuntaryhmänjohdon voimin Turussa. Julkaisimme kokouksessa varmistelemamme keskustelunavauksen Kohti 60 000 uutta työpaikkaa. Vauhdittaaksemme hallituksen työllisyystoimia. Tärkeää, että myös muut eduskuntaryhmät esittävät omat ideansa. Kaikkien suomalaisten kannalta on vakavaa, että työllisyyskehitys on pysähtynyt. Nuokkumisen sijaan hallituksen on ryhdikkäästi nostettava työllisyystoimet syksyn budjettiriihen ykkösagendalle. 

Viime päivinä suomalaiset ovat joutuneet seuraamaan, kuinka kahta hälytystehtävää suorittanutta poliisia kohti ammuttiin brutaalisti. Tuomitsemme ilmiön yksimielisesti. Kunnioitus virkaansa toimittavaa poliisia kohtaan on Suomen turvallisuuden ydintä. Toivotan voimia ja jaksamista uhreiksi joutuneille poliiseille, heidän läheisilleen ja koko työyhteisölle.

Nyt on aika antaa tutkinnalle rauha ja sen jälkeen tehdä yhdessä tarvittavat johtopäätökset siitä, mitä tarvitaan tällaisiin tilanteisiin varautumiseksi - ja ennen kaikkea - miten poliisille hengenvaaralliset tilanteet voidaan ennalta ehkäistä.

Tässä kirjeessä:

  • Heruuko hallitukselta armoa keskituloisten verokurittamiseen?
  • Terveyttä ei ole ilman mielenterveyttä
  • Helsinki jakaa rumalla tavalla toisen asteen opiskelijat kahteen kastiin
  • Rinteen hallituksen työeläkkeiden leikkauskaavailut tyrmättävä
  • Päiväkoteja oltava siellä missä on lapsia
  • Uusi avustajani Konsta Nupponen
  • Kokoomuksen eduskuntaryhmä Vantaalla
  • Tervetuloa tapaamaan Helsingin Venetsialaisille ja Hakaniemenmarkkinoille
  • Tervetuloa tapaamaan eduskuntaan

Heruuko hallitukselta armoa keskituloisten verokurittamiseen?

Veronmaksajien keskusliitto on arvioinut, että valtiovarainministeri Lintilän ensi vuotta koskeva valtion talousarvioesitys kiristäisi ansiotuloverotusta puolella miljardilla. Keskituloisia verotetaan Suomessa noin viisi prosenttiyksikköä Ruotsia ankarammin. Silti Antti Rinteen hallitus aikoo kurittaa lisää ja kiristää jo nyt ylikireää progressiota. Ahkeruuden ja tekemisen kampittaminen on kestämätöntä.

Hallituksen on syyskuun budjettiriihessä syytä purkaa ansiotuloverotuksen korotukset, kuten kokoomus on esittänyt. Palkansaajien ja eläkeläisten ostovoiman turvaaminen on välttämätöntä.

Myös valtiovarainministerin budjettiesityksen leikkuri kotitalousvähennykseen on myrkkyä työllisyydelle, yrittäjyydelle ja palveluita tarvitseville ihmisille. Arvioiden mukaan leikkaus voisi tarkoittaa noin 200 euron vuosittaisia lisäkuluja vähennystä käyttäville eläkeläisille. Leikkaamisen sijaan kotitalousvähennystä pitäisi kehittää.

Tämän päivän ja tulevaisuuden hyvinvointi edellyttää hallitukselta ja eduskunnalta realistista suunnitelmaa työpaikkojen ja talouskasvun lisäämiseksi. Toimin kokoomuksen valtiovarainvaliokuntaryhmässä, jonka johdolla valmistelemme kokoomuksen vaihtoehtobudjetin. Ajatukset ja näkemykset ovat tervetulleita.

Terveyttä ei ole ilman mielenterveyttä

Olin kutsuttuna puhujana mukana terapiatakuu aloitteen lanseeramistilaisuudessa. Kansanedustajana olen tehnyt työtä mielenterveyspalveluiden vahvistamiseksi. Kokoomus haluaa terapiatakuun, joka varmistaa mielenterveyspalvelujen nopean ja yhdenvertaisen saatavuuden. Eduskuntaryhmämme teki jo viime keväänä oman esityksen hoitotakuuajan huomattavasta lyhentämisestä ja peruspalveluiden vahvistamisesta, sisältäen esityksen nopeammasta mielenterveyspalveluihin pääsystä etenkin lapsille ja nuorille. Kiritän hallitusta päättämään asiasta viivytyksettä, jo syksyn budjettiriihessä.

Helsinki jakaa rumalla tavalla toisen asteen opiskelijat kahteen kastiin

Helsingin kaupunki satsaa kaksi miljoonaa euroa kokeiluun, jossa tarjotaan osalle tänä syksynä toisen asteen opintonsa aloittaville maksuttomat HSL:n matkakortit ja osa oppimateriaaleista. Tyrmistyttävää on se, että Helsinki jättää lähes puolet oman kaupungin nuorista kokeilun ulkopuolelle. Pettymys on ollut perheissä suuri. Helsingin opetuslautakunnan on syytä tehdä korjauspäätökset niin, että helsinkiläiset nuoret ja perheet voivat luottaa kotikaupunkinsa yhdenvertaiseen kohteluun. 

Rinteen hallituksen työeläkkeiden leikkauskaavailut tyrmättävä

Rinteen hallitusohjelmassa on tavoite selvittää, miten työeläkejärjestelmän sisällä voitaisiin parantaa pienimmillä työeläkkeillä olevien asemaa. Hallitusohjelman kirjaus tarkoittaisi sitä, että pienempiä työeläkkeitä nostettaisiin vähän suurempien eläkkeiden kustannuksella. Maksajiksi joutuisivat taas kerran keskituloiset. Rinteen hallituksen kaavailu murentaisi työeläkejärjestelmän kestävyyttä, oikeudenmukaisuutta ja luotettavuutta. Työeläkejärjestelmä ei saa olla lyhytnäköisten, hätiköityjen ja perusteettomien lupausten armoilla. Hallituksen on peräännyttävä yrityksestä leikata työeläkkeitä.

Päiväkoteja oltava siellä missä on lapsia

Koko Helsinkiä vaivaa krooninen päiväkotipula. Helsingissä tarvitaan ripeämpiä toimia päivähoitopaikkojen luomiseksi. Vuoteen 2020 mennessä Helsingissä on arvioitu olevan 10 000 koululaista ja päiväkoti-ikäistä lasta enemmän kuin tänä päivänä. Päivähoidossa pitäisi olla sama periaate kuin peruskoulussa, jossa on oppilaaksiottoalueet. Näin varmistetaan, että alueen lapset pääsevät halutessaan lähialueen päiväkotiin.

Uusi avustajani Konsta Nupponen

Uutena avustajanani syyskuun alusta lähtien toimii Konsta Nupponen. Nykyinen avustajani Sina Nordman jatkaa opintojensa viimeistelyä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä Vantaalla

Tänä vuonna eduskuntaryhmämme kesäkokous järjestetään pääkaupunkiseudulla. Tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan Vantaalle Tikkurilaan keskiviikkona 28.8 klo 15-15.45 (Tikkuraitti, Prisman edusta Orvokkitie 2).

Tervetuloa tapaamaan Helsingin Venetsialaisille ja Hakaniemenmarkkinoille

On ilo virallisesti avata Helsingin Venetsialaiset lauantaina 31.8 klo 18.00. Maksuton avoin tilaisuus järjestetään Vuosaaren Uutelassa Kahvila Kampelan pihapiirissä. Tervetuloa mukaan veden, tulen ja valon juhlaan!

Olen Helsinki-kierroksella myös sunnuntaina 1.9 kello 11-12 Hakaniemen markkinoilla yhdessä kokoomuksen senioriverkoston aktiivien kanssa. Toimin verkoston varapuheenjohtajana. Nähdään Kokoomuksen teltalla!

Tervetuloa tapaamaan eduskuntaan

Eduskunnan avoimiin oviin perjantaina 13.9

Sisäänkäynti on avoinna kello 14.00-18.15. Tapahtuma päättyy kello 19.00. Olen tavattavissa politiikan torilla kello 15-16. Tervetuloa tapaamaan 

Vieraakseni eduskuntaan

Olet tervetullut vieraakseni eduskuntaan vaihtamaan kuulumiset politiikan ajankohtaisista aiheista keskiviikkona 9.10 kello 17-18.30. Ilmoittaudu mukaan vierailulle TÄÄLTÄ 6.10 mennessä. Sisääntulo uudistettuun eduskuntaan käy päätalon B-ovesta eli Töölön puoleisesta sisäänkäynnistä. Katuosoite on Mannerheimintie 30.

Terveisin

Sari Sarkomaa