Lehdistötiedotteet 2010

16.11.2010
Vuosilomapankki tavoitteeksi

28.10.2010
Juustopöytä ry: Kultainen Juustohöylä jaettiin ensimmäistä kertaa

02.10.2010
Verotukseen luotava uusi vähennys tukemaan lapsiperheitä

18.09.2010
Yrittäjyysvuorotteluvapaa edistämään uusien yritysten syntyä

29.08.2010
Asettaako Keskusta Laanisen suulla kuntien ja luottamusmiesten määrän palveluiden laadun edelle?

26.08.2010
Kansanedustaja Sari Sarkomaa vetämään Kokoomuksen palkansaajavaltuuskuntaa

07.08.2010
Työsuhdematkalippua parannettava osana verouudistusta

02.07.2010
Sarkomaa ja Vahasalo: Päivähoitolain uudistamisesta päätettävä viimeistään budjettiriihessä!

09.05.2010
Taakka pois äideiltä - Vanhemmuuden kustannukset tasattava

06.05.2010
Komission norppanuhtelu häpeä hallitukselle

19.04.2010
Jyrkkä ei koulunaloitusiän pakkoalentamiselle!

11.04.2010
Keskustan PJ-kierroksen aloitus kummastuttaa

10.03.2010
Liikunnan ja terveystiedon opettajat ry. on myöntänyt kaksi kultaista plakettia: Sarkomaalle ja Haukilahdelle

05.03.2010
Sarkomaa ja SLL:n Säkkinen: Työelämä vahvemmin kouluihin

03.03.2010
Nyt on Anttilan aika perustaa eläinasiavaltuutetun virka

12.02.2010
Hallituksen tasa-arvotyö vaarassa epäonnistua - vanhemmuuden kustannusten tasajaosta ei saa livetä!

29.01.2010
Saimaannorppa pelastettava - ministeri Anttilan vedettävä verkot pois vesiltä

15.01.2010
Lisää liikuntatunteja peruskouluun
 

 

Lehdistötiedotteet 2009

Lehdistötiedotteet 2008

Lehdistötiedotteet 2007

Lehdistötiedotteet 2006

Lehdistötiedotteet 2005

 

 

Lehdistötiedote
28.10.2010

Kultainen Juustohöylä jaettiin ensimmäistä kertaa

Naisten juustoyhdistys Juustopöytä jakoi tänään ensimmäistä kertaa Kultainen Juustohöylä -palkinnon. Ensimmäisen Kultaisen Juustohöylän luovuttivat Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Sari Sarkomaa ja varapuheenjohtaja, Maku-lehden päätoimittaja Marita Joutjärvi Viini & Ruoka & Hyvä elämä -messujen yhteydessä 28.10.2010 klo 16.30.

Palkinnon sai Juuri Keittiö ja Baari ja sen yhteydessä oleva Juuren Puoti. Palkinnon vastaanottivat ravintoloitsijat Jarkko Myllymäki ja Ilja Björs.

Historian ensimmäisen Kultainen Juustohöylä –palkinto luovutettiin taholle, joka tuo kotimaisuutta esille upealla tavalla. Tämä ajan hengessä oleva maaseutukauppa keskellä kaupunkia pitää valikoimissaan laajaa kotimaisten juustojen valikoimaa, ja heidän ravintolassaan on listalla saatavana kotimaisia juustoja.

"Kotimaisen ruoan valinta on vastuullisuutta. Näin ylläpidämme työpaikkoja ja elinvoimaista maaseutua, toisaalta kannamme vastuumme tuotannon ympäristövaikutuksista. Kotimaisuuden suosiminen on myös hyvä tapa edistää työllisyyttä ja yrittäjyyttä", sanoi Sarkomaa.

Palkinnon saavan tahon toiminnan perustana on koko ajan ollut kotimaiset, laadukkaat raaka-aineet ja niitä kunnioittavat valmistusmenetelmät. Heidän mottonaan on: Suomalaisella maulla on juuret. Ja kuten he itse itsensä esittelevät nettisivuillaan: «Juuri Keittiö & Baari on tuoreella tapaa suomalainen ravintola, jonka juuret ovat ruokaperinteessä ja innovatiivisuudessa sekä ruoan valmistamisessa käsityönä.«

Vuonna 1978 perustettu Juustopöytä ry on naisten juustoseura, jossa on nyt lähes 300 jäsentä. Jäsenet ovat yhteiskunnan eri aloilla näköalapaikoilla toimivia naisia. Juustopöydän tärkeimpiä tehtäviä ovat juustotietämyksen lisääminen, ruokakulttuurin ja erityisesti juuston monipuolisen käytön edistäminen.

Lisätietoja:
Sari Sarkomaa
puh. 050 511 3033
sari.sarkomaa@eduskunta.fi
Juustopöytä ry:n puheenjohtaja