Tapahtumat

Pienet järjestöt asiantuntijoina syöpäkentällä – Rintasyövän varhaistoteamisen ja vertaistuen tila tulevaisuuden sote-kentässä

Keskustelutilaisuus Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa ma 10.12.2018 klo 17-18.30

Järjestäjät: Tunne rintasi ry ja Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry

Rintasyövän ja sen varhaisen toteamisen parissa toimivien järjestöjen järjestämässä keskustelutilaisuudessa käsitellään pienten järjestöjen vahvuuksia asiantuntijoina ja tuen tarjoajina.

Uusia rintasyöpädiagnooseja tehdään vuosittain yli 5000 ja rintasyövän sairastaneita on Suomessa noin 60 000. Rintasyöpä koskettaa siis lähes jokaista suomalaista jossain vaiheessa elämää, omakohtaisesti tai läheisen kautta. Omatarkkailu on tärkeä keino rintasyövän varhaisessa toteamisessa: mammografiaseulonnoissa löytyy vain noin 40 % kaikista rintasyövistä. Omatarkkailuopastuksen ja tietouden levittäminen kaiken ikäisille ja vertaistuen tarjoaminen rintasyövän kohdatessa on Tunne rintasi ry:n ja Rintasyöpäyhdistyksen ydinosaamista. Pienissä järjestöissä olevaa asiantuntemusta rintasyövästä ei saa heittää hukkaan. Järjestöt tekevät työtä ruohonjuuritasolla ja tavoittavat kohderyhmät matalalla kynnyksellä. Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä pystytään ketterästi vastaamaan uusiin haasteisiin ja toiveisiin.

 

 

Miten tekisimme Helsingin peruskouluista maailman parhaita?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Helsingin peruskouluista tiistaina 16.10 klo 16.30- 17.30 Pikkuparlamentin Kansalaisinfoon (Arkadiankatu 3).

Tilaisuuden emäntänä toimii helsinkiläinen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Sari Sarkomaa. Ajankohtaiskatsauksen Helsingin peruskoulutukseen tilaisuudessa esittää Helsingin kaupungin kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestari Pia Pakarinen. Tarkoituksena on keskustella laajasti peruskoulutuksen eri kysymyksistä sekä pohtia peruskoulun kehittämistarpeita Helsingissä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Ohjelma:

16.30 Tilaisuuden avaus kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Sari Sarkomaa

16.35 Ajankohtaiskatsaus Helsingin peruskouluihin, Helsingin kaupungin kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestari Pia Pakarinen

16.55 Opettajan kommenttipuheenvuoro, Hannaleena Maarianvaara HOAY: n hallituksen jäsen

17.05 Vanhempien kommenttipuheenvuoro, Ulla Siimes Vanhempainliiton toiminnanjohtaja ja Sanna Valtonen Helvary ry:n puheenjohtaja

17.15 Keskustelua

17.30 Tilaisuus päättyy

Tervetuloa!

 

Helsinkiläisiä ympäristötekoja – Kokoomuksen ympäristötavoitteet seuraavalle hallituskaudelle to 18.10 klo 17.30

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Helsingin ympäristöasioista ja ideoimaan Kokoomuksen uutta ympäristöohjelmaa torstaina 18.10 klo 17.30 Kokoomusopiskelijoiden tiloihin Kansakoulukujalla (Kansakoulukuja 3 A, 3. krs)

Tilaisuudessa Kokoomuksen kesäkokouksessa julkaistua keskustelunavausta ympäristöstä esittelevät kansanedustajat Pertti Salolainen ja Sari Sarkomaa. Kommenttipuheenvuoron tilaisuudessa pitää kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtaja Risto Rautava.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Ohjelma:

Aika: To 18.10 klo 17.30

Paikka: Kokoomusopiskelijoiden tilat Kansakoulukujalla (Kansakoulukuja 3 A, 3. krs)

Klo 17.30 Tilaisuuden avaus Sari Sarkomaa

Klo 17.35 Kokoomuksen ympäristöohjelman aihiot – esittely kansanedustajat Pertti Saloalinen ja Sari Sarkomaa

  • Vastuu vesistöistä
  • Vastuu ilmastosta
  • Vastuu luonnon monimuotoisuudesta
  • Kiertotalous on elintasoa ilman luonnonvarojen liikakäyttöä
  • Vastuuseen kasvattaminen

Klo 18.00 Kommenttipuheenvuoro

Risto Rautava, Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtaja

18.10 Ryhmätyöskentely, vetäjänä Konsta Nupponen, KansY:n puheenjohtaja

18.40 Ryhmätöiden esittely

19.15 Tilaisuus päättyy

 

 

Yrittäjyystekoja hyvinvointiyrittäjille ke 24.10 klo 16.45-18.45

Kokoomuksen eduskuntaryhmä järjestää tänä vuonna yrittäjäkiertueen, jonka tavoitteena on kerätä ajatuksia yrittäjyyden edistämisestä. Kiertueella kokoomuksen kansanedustajat jalkautuvat yrityksiin keräämään ajatuksia yrittäjyyden edistämisestä. Kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Juhana Vartiainen järjestävät yhteistyössä Hyvinvointialanliiton kanssa tilaisuuden keskiviikkona 24.10 klo 17-18.45 Elinkeinoelämän keskusliiton auditoriossa (Eteläranta 10). Muistathan ilmoittautua tilaisuuteen tarjoiluiden mitoitusta varten TÄÄLLÄ. Tervetuloa mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Kiertue on jatkoa vuoden 2014 yrittäjyyskiertueelle. Kierroksen jälkeen muodostettiin kymmenen yrittäjyystavoitetta. Nyt neljä vuotta myöhemmin kaikki näistä tavoitteista ovat joko toteutuneet tai edistyneet merkittävästi. Tekoja yrittäjyyden puolesta tarvitaan lisää, ja siksi kiertue on paikallaan uusia. Järjestettävän tilaisuuden esitysten ja keskustelun pohjalta laaditaan esitys Kokoomuksen eduskuntaryhmän toimista yrittäjyyden edistämiseksi. Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkistaa uudet ja päivitetyt yrittäjyystavoitteensa syksyllä 2018.

Ohjelma:

Klo 16:45 Kahvit

klo 17:00 Sari Sarkomaa & Juhana Vartiainen

-tilaisuuden avaus ja yrittäjäkiertueen esittely

klo 17:10 Kommenttipuheenvuoro, Anne Kangas hoitokoti Päiväkumpu

Klo 17.25 Kommenttipuheenvuoro, Jan Lassus Bulevardi klinikka

klo 17.40 Ryhmätyöskentely työpajoissa alustus Aino Närkki, johtava asiantuntija, Hyvinvointialanliitto

klo 18.10 Työpajojen tuotosten esittely ja keskustelu

Klo 18.45 Tilaisuus päättyy

 

 

 

 

 

Follow by Email
Facebook
LinkedIn
Instagram