Siirry sisältöön

Sarin tarina

Sari

Kansanedustaja

Työ on minulle aina ollut tärkeää ja suhtautuminen siihen intohimoista. Olen onnekas, kun olen saanut kansanedustajana tehdä työtä, jonka koen tärkeäksi. Innostun helposti uusista asioista. Vasta elämänkokemus on tuonut viisautta ja kykyä antaa enemmän tilaa perheelleni ja muulle elämälle. Olen varmasti näin myös parempi päätöksentekijä.

Olen joskus kuullut jonkun sanovan, että ihminen on onnellinen silloin, kun töihin on mukava mennä ja kun töistä palaa mielellään kotiin. Oli sanoja kuka tahansa, niin oikeaan osui.

Olen saanut kansanedustajana tehdä paljon ja olla vastuullisissa tehtävissä. Olen ollut vahvasti vaikuttamassa kokoomuksen ja Suomen politiikan sisältöön. Olen toiminut Kokoomuksen puoluejohdossa, ministerinä ja erilaisissa vastuullisissa tehtävissä eduskunnassa.

Kuluvalla eduskuntakaudella toimin Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Toimin eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa, sivistys- ja tiedejaotossa sekä kunta-ja terveysjaostossa.

Perhe ja koti

Asun Munkkiniemessä, jonka parhaita puolia ovat sujuvat joukkoliikenneyhteydet ja luonnon läheisyys. Olen onnellisesti naimisissa Kim Ruokosen kanssa. Kolmen lapsen äitinä olen vahvasti kiinni arjessa. 

Tutustuessani aviomieheeni sain myös totutella purjehtimiseen. Tulin aikoinaan helposti pahoinvoivaksi lyhyellä automatkallakin. Nykyisin en tiedä mitään parempaa kuin purjehtiminen kesälomalla. Mieheni Kimin vanhempien 30 vuotta sitten hankkima purjevene Piraia on kuin toinen kotimme. Merellinen luonto on aina yhtä hieno elämys. Olen intohimoinen Itämeren suojelija.

Olen aina ollut valmis ottamaan vastuuta ja tekemään työtä erilaisten ihmisten kanssa. Uskon, että se on ainakin osin seurausta siitä, että synnyin neljän lapsen perheeseen esikoisena. Politiikka on ennen kaikkea joukkuepeliä, jossa tarvitaan kykyä sovittaa yhteen erilaisia näkemyksiä, mutta myös tinkimätöntä tahtoa taistella tärkeiksi kokemiensa asioiden puolesta.

Vanhemmillani oli aina muiden töiden ohessa omaa yritystoimintaa. Kotona kasvoin yritteliäisyyteen ja opin arvostamaan ahkeruutta sekä kaikkea työtä. Isäni toimi energiatekniikan professorina ja yliopistomaailma sekä tiede olivat osa perheen arkea. Suvussani on myös paljon opettajia ja opettajuus on asia, jota olen jo lapsena oppinut kunnioittamaan. Äidiltäni opin ekologisen ajatusmaailman, rakkauden luontoon ja arkiliikunnan. Äitini kierrätti aina tavaroita ja käveli tai pyöräili aina kun se oli mahdollista. Niin teimme myös me lapset. Liikunta on minulle ja perheelleni tärkein harrastus. Lukeminen ja leipominen ovat minulle arjen luksusta. Työmatkalla nelosen ratikassa on aamun paras hetki, kun ehdin lukea kirjaa vaikkapa vain pari sivua.

Kipinä politiikkaan

Lukion jälkeen valmistuin ensin Helsingin IV-Terveydenhuolto-oppilaitoksesta röntgenhoitajaksi. Terveydenhuollon maisterin tutkinnon suoritin Helsingin yliopistossa lääketieteellisessä tiedekunnassa. Rahoitin yliopisto-opintoni tekemällä röntgenhoitajan sijaisuuksia ja sairaanhoitajana yövuoroja vanhainkodissa. Työskentelin hoitajana sekä Suomessa, että Ruotsissa.

Kipinä politiikkaan syttyi, kun opiskelin vuoden Skotlannissa Edinburghin yliopistossa. Palattuani Suomeen lähdin mukaan opiskelijapolitiikkaan ja liityin Kokoomusopiskelijoihin. Myöhemmin toimin kaksi vuotta Kokoomusopiskelijoiden ensimmäisenä naispuheenjohtajana. Yliopistosta valmistumisen jälkeen aloitin työt poliittisena sihteerinä. Työskentely Sauli Niinistön puheenjohtajakauden aikana antoi pohjan vahvalle osaamiselle politiikan eri osa-alueilta ja tärkeän opin tehdä joka päivä tinkimättömästi parhaansa ihmisten hyvän arjen ja tasapainoisen Suomen talouden eteen.  

Ajattelen, että velvollisuutemme on jättää Helsinki, Suomi ja maapallo tuleville sukupolville sellaisessa kunnossa, että he voivat olla siitä ylpeitä.

Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Instagram