Siirry sisältöön

Arvoisa vastaanottaja,

Alex sai valtavan hienon äänimäärän presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Nyt jatkamme täydellä vauhdilla kohti toista kierrosta. Kampanjatyö jatkuu numerolla 8. Nostetaan yhteistyössä äänestysintoa vieläkin mittavammaksi. Innostetaan koko Suomi mukaan yhdistävän tekijän tueksi.

Äänestämään pääsee jo keskiviikkona 31.1. Vaalien kakkoskierroksen ennakkoäänestys kestää tuttuun tapaan viikon ja päättyy ensi viikon tiistaina 6.2. Vaalipäivä on ensi viikon sunnuntaina 11. päivä helmikuuta. Edessä historiallisen jännittävät ja tärkeät päivät. Jokainen ääni ratkaisee.

Vielä ehtii liittyä Alexin tiimiin. Saat tiimikirjeen ja ajantasaiset tiedot kampanjan kuulumisista: https://www.alexstubb.fi/#liity-tiimiin

Kampanja aloitettiin maanantaina Yhdistävällä lenkillä.

Tervetuloa tapaamaan

Lämpimästi tervetuloa tapaamaan ja vaihtamaan ajatuksia kanssani presidentinvaaleista ja muista ajankohtaisista asioista Keskuskatu vitosen Stubbilaan keskiviikkona 31.1. klo 16.30–17.30. 

AfterWalkit käynnistyivät tammikuussa ja vaihdoimme parinkymmenen kävelijän kanssa kuulumisia presidentinvaaleista ja muista ajankohtaisista kovassa lumipyryssä. Kiitos kaikille, jotka pääsivät paikalle. Seuraava AfterWalk on torstaina 14.3. klo 17.15. Tapaaminen tuttuun tapaan Pikkuparlamentin edustalla (Arkadiankatu 3).

Uuden vuoden eduskunta- ja kaupunginvaltuutetun työ on vauhdissa

Vuosi on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Vaalikampanjoinnin ohella kaupunginhallituksen ja valtuuston kokoukset lähtivät käyntiin heti tammikuun alusta. Ensi töiksemme hyväksyimme muun muassa uuden Itämeristrategian. Olen erityisesti tehnyt työtä terveysasemalle pääsyn edistämiseksi, koulukiusaamisen kitkemiseksi sekä kaupungin liikenteen sujuvoittamiseksi.

Kansanedustajan työ on täydessä vauhdissa presidentinvaalikampanjoinnin rinnalla. Ulkoasianvaliokunta oli tänään jo koolla, mutta valtiopäivät avataan virallisesti ensi viikolla. Valtiopäivät avaa viimeistä kertaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tulossa historiallinen päivä.

Peruskoulun oppimistulokset on käännettävä nousuun

Valtioneuvosto on asettanut peruskoulun tulevaisuustyön parlamentaarisen seurantaryhmän.  On suuri iloa toimia työryhmän varapuheenjohtajana. Puheenjohtajana toimii opetusministeri Anna-Maja Henriksson. Parlamentaarisen työryhmämme toimii hallitusohjelman mukaisen peruskoulun tulevaisuustyön tukena. Tehtävä on mitä tärkein. Työssä on tärkeä kuulla erityisesti opettajia, tutkijoita ja tietenkin myös lasten sekä nuorten ääntä. Ajatukset ja näkemykset ovat tervetulleita.

Tapasin opettajia jokavuotisilla Educa-messuilla. Puhuin pääkaupunkiseudun opettajien tilaisuudessa sekä Kemianteollisuuden paneelissa, jossa keskustelimme osaamistason nostosta. Paljon muita tapaamisia ja keskusteluja Messukeskuksen mukavassa menossa. Educa on oikein onnistunut tapahtuma. Suuret kiitokset kaikille.

Koulutukseen tehdään kuluvalla eduskuntakaudella merkittäviä panostuksia. Olen tyytyväinen, että hallitusneuvotteluissa sovimme 200 miljoonaa euron lisäyksestä perusopetukseen. Perusopetuksen vähimmäistuntimäärää lisätään 2–3 vuosiviikkotunnilla laajentamatta opetussuunnitelmaa. Tarkoitus on vahvistaa perustaitojen kuten matematiikan ja lukemisen oppimista.  Myös Helsingissä päiväkoteihin ja kouluihin suunnataan lisämäärärahoja. Määräraha kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla kasvaa tänä vuonna 680 euroa jokaista helsinkiläistä lasta kohden.

Edellisen hallituksen romuttama Kela-korvausjärjestelmä korjataan

Kela-korvausten nostot yksityisellä yleis- ja erikoislääkärillä, psykiatrikäynneillä sekä hammaslääkärillä astuivat voimaan vuoden alussa. Tämä oli hallitusneuvotteluissa tavoitteenani. Tarkoitus on uudistaa korvausmalli niin, että se on käytössä vuonna 2025. Tässä vaiheessa on linjattu, että hedelmöityshoidot palautetaan Kela-korvauksen piiriin. Se on suuri helpotus monelle. Tulevaisuudessa yhä useamman lapsitoive voi toteutua. Lue lisää blogistani. Osana uutta mallia on myös fysioterapia palautettava Kela-korvauksen piiriin.

Taiteen ja tieteen vapautta on vaalittava

Tammikuussa Helsingissä järjestetty Lux Helsinki oli upea tapahtuma, jota varjosti kuitenkin poikkeuksellinen päätös julkaista sisältövaroitus yhden teoksen kohdalla. Katariina Sourin Tapahtumasäätiön tilaaman teoskokonaisuuden yhdestä maalauksesta nousi somekohu, kun ainakin saamelaisvaikuttaja Petra Laiti syytti Souria stereotyyppisen kuvaston käytöstä ja kulttuurisesta omimisesta. Lopulta Tapahtumasäätiö tiedotti, ettei poista teosta mutta sen sijaan liittää sen yhteyteen sisältövaroituksen.

Tapahtuman yhteydessä ennen Sourin teoksen näyttöä Senaatintorilla kuulutettiin kovaääninen varoitus. Pakko sanoa, että hämmästys oli valtava. Miksi ihmeessä sisältövaroitus piti tehdä? Mistä ylipäätään varoitettiin? Moni Senaatintorilla varoituksen kuullut asiaa minulta kysyi. Moni on huolissaan taiteen vapaudesta.

Taide ja tiede ovat kautta aikojen herättäneet ihastusta ja vihastusta. Tällaiset reaktiot eivät saa kuitenkaan johtaa toimiin, jotka kahlitsevat ajattelun, tieteen tai taiteen vapautta.

Tapahtunut on sen verran poikkeuksellista, että Lux Helsinki -tapahtuman järjestelyistä vastaavan Tapahtumasäätiön hallituksen on syytä olla hereillä. On perusteltua käydä läpi toimet sekä arvioida, missä meni vikaan. Lue lisää blogistani.

Ajatukset ja palaute ovat tervetulleita. Pidetään yhteyttä.

Sari Sarkomaa

Arvoisa vastaanottaja,


Syksyn suurin työ tehty, kun saimme valtiovarainvaliokunnassa valmiiksi ensi vuoden valtion budjettimietinnön. Mietintö käydään läpi eduskunnan suuressa salissa äänestyksineen. Valmista on oltava ennen joulua. Budjettimietinnön teko ei ollut helppoa. Vaikeita mutta välttämättömiä päätöksiä on tehtävä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi.

Uusi eduskunta sai perinnöksi Marinin hallitukselta velkavuoren, kasvavat alijäämät ja tekemättömät uudistukset. Vuosien tekemättömyyden lasku tulee nyt maksuun. Pelkästään korkomenot ovat ensi vuonna yli 3 miljardia euroa.

Eduskuntakauden talouspolitiikan päälinjaksi valitsimme työn tekemisen ensisijaisuuden.

Tarkoitus on uudistaa työmarkkinoita, sosiaaliturvaa sekä verotusta. Tehdä toimia, joita muissa Pohjoismaissa on vuosia sitten tehty pääosin demaripääministerien johdolla. Ensi vuoden budjetissa on kunnianhimoiset toimet, joiden arvioidaan lisäävän työllisyyttä jopa 65 000 työllisellä, joilla on mahdollisuus tulla toimeen omilla tuloillaan.

Tavoitteemme on se, että palkasta jää jatkossa enemmän käteen.

Kohdennamme ensi vuonna 100 miljoonan euron veronkevennykset pieni- ja keskituloisille palkansaajille. Kauden lopussa työn verotus kevenee työttömyysvakuutusmaksun alennus mukaan lukien jopa miljardilla eurolla. Näitä kevennyksiä ei tehdä velaksi.

Suomi ei nouse verottamalla eikä pelkillä sopeutustoimilla vaan tarvitsemme kasvua ja uskoa tulevaisuuteen. Tiukasta talouden pidosta huolimatta panostamme osaamiseen ja kasvuun.

Tavoite on kääntää oppimistulosten laskeva suunta. Panostamme 200 miljoonaa euroa peruskouluihin, korjaamme mm. reistailevan oppimisen tuen ja vahvistamme perustaitoja kuten luku-, lasku- ja kirjoitustaitoja. Lasten ja nuorten mielenterveysongelmiin tartutaan määrätietoisesti. Toteutamme nuorten terapiatakuun.

Iloitsen, että saimme valtionvarainvaliokunnassa tehtyä yhteistyössä hallituspuolueiden kanssa budjettiin kehyksen puitteissa pieniä mutta tärkeitä lisäyksiä. Asioita, joiden puolesta olen tehnyt paljon työtä eduskunnassa.

Lue lisää budjetista blogistani: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sarisarkomaa/jouluterveiset-eduskunnasta/

Tervetuloa tapaamaan:

  • Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmän glögeille Asema-aukiolle ma 18.12. klo 15.
  • Vuoden viimeiseen Facebook-liveen, joka järjestetään ma 18.12. klo 18.15. Livelähetyksen löydät Facebook-sivultani https://www.facebook.com/sarkomaasari/
  • AfterWalk kävellään taas tammikuun alussa torstaina 18.1.2024. Tervetuloa virkistymään hyvässä seurassa Töölönlahdelle. Tarkoitus on kävellä yhdessä ja vaihtaa kuulumisia. Otathan mukaan myös ystäväsi. Kokoontuminen kävelylle klo 17.15 Pikkuparlamentin (Arkadiankatu 3) edustalla.


Helsingin kaupungin ensi vuoden budjettista laaja sopu

Helsingin budjetin käsittely on kaupunginvaltuuston vuoden tärkeimpiä tehtäviä. Oli mainiota, että pormestari Vartiaisen johdolla kaikki valtuuston poliittiset ryhmät tulivat mukaan budjettisopuun. Vaikka talous on tiukilla, sisältää sopu ensi vuoden budjetista useita helsinkiläisille tervetulleita asioita.

Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=12300 

Kouluväkivalta ja - kiusaaminen saatava kuriin

Kuluvan vuoden kouluterveyskyselyn mukaan suuri osa helsinkiläisistä lapsista ja nuorista on tyytyväisiä elämäänsä. Vaikka valtaosa oppilaista voi hyvin, on huonosti voivien lasten tilanne entistäkin huolestuttavampi ja edellyttää lisätoimia. Kyselystä nousi erityisesti kaksi kasvavaa ongelmaa lasten ja nuorten arjessa.

Lue lisää uudesta Töölöläisen kolumnistani: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=12315 

Tehdään yhdessä Alexista seuraava tasavallan presidentti

Mainio presidentinvaalien ehdokkaamme Alexander Stubb tekee todella hyvää kampanjaa. Yhtään ääntä ei vielä annettu. Alexin valinta varmistetaan yhdessä tehdyllä aktiivisella kampanjalla. Kisasta tulee kova. Kaikki apu ja tuki on tarpeen. Lämpimästi tervetuloa mukaan kampanjaan.

Voit liittyä Alexin tiimiin osoitteessa https://www.alexstubb.fi/ 

Joulu on ennen kaikkea yhdessä olon juhlaa. Paras lahja läheisille on antaa heille aikaa. Rauhallista Joulua kaikille lukijoille.

Sinulle on joulukortti eduskunnasta - katso videotervehdys.

Ajatukset ja palaute ovat tervetulleita, pidetään yhteyttä.

Sari Sarkomaa

Kuva, joka sisältää kohteen teksti, vaate, kuvakaappaus, henkilö

Kuvaus luotu automaattisesti

Arvoisa vastaanottaja, 

oli mainiota, että Helsingin kaupungin budjettiesityksestä käydyissä neuvotteluissa päästiin kaikkien valtuustoryhmien kesken yhteisymmärrykseen. Seuraavaksi budjetin käsittely siirtyy kaupunginvaltuuston päätettäväksemme.

Budjettiesityksessä on vahvasti kokoomuksen tavoitteita. Tavoitteena on nopeuttaa katutöiden edistymistä. Käyttöön otetaan tie- ja katutöiden sekä rakennus- ja korjaustöiden työmaalupaus, jolla minimoidaan kaupunkilaisille töistä aiheutuvaa haittaa ja sen kestoa. Sähköautojen latausedellytyksiin, kävely- ja pyöräilyreitteihin on tarkoitus panostaa sekä varmistaa riittävät pysäköintimahdollisuudet. Työtä näissä asioissa on paljon tehtävänä. 

Budjettisovussa päätettiin suunnata lisämäärärahoja päiväkodeille ja kouluille sekä erityisesti segregaation ehkäisyyn. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle ohjataan lisää 91 miljoonaa euroa. Laskennallinen määräraha kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla kasvaa 680 euroa jokaista lasta kohden. Jokaisen peruskoulun päättäneen nuoren on saatava tiedot ja taidot, jotka kantavat toisen asteen tutkintoon ja siitä edelleen jatko- opintoihin tai työelämään sekä tavoittelemaan unelmiaan. Se yksi tulevaisuutemme ja nuoren oman elämän kannalta olennaisimmista asioista.

Helsingin ensi vuoden budjetin yksi painopiste on kaupungin henkilöstöön panostaminen. Kaupungin on lisättävä työantajana pito- ja vetovoimaansa. Ratkaisuja työvoimapulaan on tarkoitus hakea mm erilaisilla koulutusmahdollisuuksilla. Henkilöstön palkkauksen kehittämistä jatketaan ja luodaan 7 miljoonan euron palkkakehitysohjelma. Budjettineuvotteluissa sovittiin myös erityistoimista varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuuden parantamiseksi. Helsingissä tarvitaan lisää lastenhoitajia, sosionomeja ja varhaiskasvatuksen opettajia.

Terveysasemille pääsyn nopeuttamiseksi vauhditetaan omatiimimallin käyttöönottoa. Omatiimissä asiakas kohtaa aina oman tiiminsä ammattilaisen. Asioidessa ei tarvitse aina aloittaa kertaamalla sairaushistoriaa ja omaa tilannetta, jolloin varsinaisen ongelman ratkaisuun ja hoitotoimenpiteisiin päästään nopeasti. Jonoon laittamisen sijaan asiat pyritään ratkaisemaan ensimmäisellä yhteenotolla. 

Omatiimi koostuu lääkäreistä, sairaanhoitajasta, fysioterapeutista, lähihoitajasta sekä muista sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisista. Tiimin tukena toimii tarvittaessa myös muita ammattilaisia. Espoossa mallin kokeilu lyhensi terveysasemalle hoitoon pääsyä 90 vuorokaudesta kolmeen vuorokauteen. Hoidon laatu on tutkitusti parempaa, kun hoitosuhteen jatkuvuus on kunnossa. 

Hyvä uutinen on myös se, että kotitalousvähennyksen korotus jatkuu myös ensi vuonna. Hallitusneuvotteluissa sovimme ehdotuksestani, että fysioterapia- ja toimintaterapiayritysten sekä vastaavien ammatinharjoittajien tuottama kotikuntoutus laajennetaan kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvaksi.

On tärkeää, ettei Helsingissä nosteta kuntaveroa. Kokoomus piti huolen, etteivät kaupunkimme budjetista neuvoteltaessa veron korotusehdotukset menneet läpi. Päin vastoin helsinkiläisten ensi vuoden kuntaveroa on tarkoitus laskea hieman. On tärkeää, että helsinkiläisten ostovoimasta pidetään huolta. Kaupunkilaisten verorasituksen täytyy pysyä kohtuullisena.

Ihmettelen vihreiden linjaa eduskunnassa. He esittävät veronkorotuksia työeläkkeisiin niin, että eläkkeen verotus kiristyisi 0,52 prosenttiyksiköllä, jos työeläke on yli 1125 euroa kuukaudessa. Ehdotus on käsittämätön, varsinkin kun perustuslakivaliokunta on juuri linjannut erittäin painavasti veronkiristyksistä.

Perustuslakivaliokunta linjasi, että veronkiristyksillä on rajansa. Mitä enemmän verotusta kiristetään, sitä paremmin veronkorotukset täytyy tästä lähtien perustella. Liian kireä verotus voi olla lainvastaista ja rikkoa omaisuuden suojaa, linjasi eduskunnan perustuslakivaliokunta. Linjaus on lämpimästi tervetullut. Moni suomalainen tuskailee kysyen, eikö mikään määrä veroja riitä. 

Tervetuloa tapaamaan

To 16.11. klo 17.15 Facebook-live

Ajankohtaisia politiikan kysymyksistä Arkadianmäeltä ja Helsingistä eduskunnan kyselytunnin jälkeen. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä ja terveisiä liittyen politiikkaan ja ajankohtaisiin aiheisiin.

Seuraa lähetystä Facebook-sivulla https://www.facebook.com/sarkomaasari/  

To 23.11. klo 17 Vierailu eduskunnassa ja kakkukahvit

Kerron ajankohtaista asiaa eduskunnasta ja vaihdetaan kuulumisia. 

Ilmoittaudu viimeistään 17.11. https://forms.gle/jf7eaAP57foEf8LY8 

La 9.12. klo 12 Kokoomusyrittäjien sydänglögit, Narinkkatorilla Kampissa

Tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan ajankohtaisista. Tarjolla glögiä. 

Ma 18.12. klo 18.15 Facebook-live 

Ajankohtaisia politiikan kysymyksistä Arkadianmäeltä ja Helsingistä eduskunnan kyselytunnin jälkeen. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä ja terveisiä liittyen politiikkaan ja ajankohtaisiin aiheisiin.

Seuraa lähetystä Facebook-sivulla https://www.facebook.com/sarkomaasari/  

Kuva, joka sisältää kohteen vaate, henkilö, mies, puku

Kuvaus luotu automaattisesti

Munkkiniemen yhteiskoulun koulukirjastoa avaamassa.

Oli ilo olla avaamassa Munkkiniemen yhteiskoulun uudistettu koulukirjasto. Koulukirjasto tukee monella tapaa oppimista, opettamista ja koko koulun väen lukemista. Lukutaito on kaiken oppimisen perusta. Hyvään lukutaitoon auttaa monenlaisten tekstien lukeminen. 

Munkka 85: Kansanedustaja Sari Sarkomaa avasi Munkkiniemen yhteiskoulun uudistetun koulukirjaston

Kansalaisaloite eutanasian sallimiseksi on tervetullut. 

Olin eutanasian laillistamista koskevan kansalaisaloitteen julkaisutilaisuudessa kutsuttuna aloitteen puolestapuhujana. Pitkään ajattelin, että eutanasiasta säätäminen on liian iso eettinen kysymys, etten voi eikä lainsäätäjä voi sitä ylittää. Ajattelin, että palliatiivista hoitoa kehittämällä asiaan saadaan ratkaisut. Vuosien varrella on ajatukseni muuttuneet. Nykyisin ajattelen, että en voi sulkea silmiä siltä tosiasialta, että laadukkaasta hoidosta huolimatta on sietämätöntä kärsimystä ja tilanteita, joissa ei ole eettisesti kestävää perustetta kieltää eutanasian mahdollisuutta.

Blogini aiheesta: Kansalaisaloite eutanasian sallimiseksi tervetullut

Ikäsyrjintään on aina puututtava.

Olen kantanut huolta koronalääkkeen käytöstä, potilaslain noudattamisesta ja ikäsyrjinnän ehkäisemisestä hyvinvointialueilla. Oli välttämätöntä, että koronaan sairastuneiden iäkkäiden lääkehoidossa tapahtui yllätyskäänne, kun ohjeita muutettiin. Viiden yliopistosairaalaan tekemä ohje ei enää rajoita Paxlovidin käyttöä iän perusteella. 

Linkissä hallitukselle asiasta jättämäni ikäsyrjintää puuttumista vaativa kirjallinen kysymykseni  ja Ilta-Sanomien uutinen aiheesta

Saastuneen lumen kaato mereen on lopetettava.

Helsingin valtuusto on linjannut vuonna 2019 kokoomuksen aloitteesta, että likaisen lumen kaatamisesta mereen on päästävä eroon. Toimien viipyminen on ikävä häpeätahra. Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen johtamalla toimialalla ei asiassa olla edetty. Onneksi hallitusneuvotteluissa sovimme, että

saastuneen lumen kaato vesistöihin lopetetaan.  Kirittääkseni hallituksen toimia tein asiasta lakialoitteen.  Helsingin on vihdoin ja viimein löydettävä saastuneen lumen mereen ajolle ympäristön kannalta kestävä vaihtoehto.

Lakialoite laiksi ympäristönsuojelulain 18 §:n muuttamisesta

Kela- korvausta korotetaan.

Sovimme hallitusneuvotteluissa viime kaudella lähes romutetun Kela-korvauksen nostosta ja uuden korvausmallin rakentamisesta. Kela-korvaukset nousevat jensi vuoden alusta. Esimerkiksi yleis- ja erikoislääkärin korvaustaksa nousee 8 eurosta 30 euroon. Hammaslääkärin perustutkimuksen korvaustaksa nostetaan 15,50 eurosta 30 euroon. Kela-korvauksen nosto on myös helpotus ruuhkautuneelle julkiselle sektorille. 

Palautetaan Kela-korvaus hedelmöityshoitoihin – Suomi tarvitsee lisää lapsia. 

Alhaisen syntyvyyden Suomessa on viisasta tavoitella sitä, että perheet voisivat saada toiveissaan olevan lapsimäärän. Lapsien syntymistä ei pitäisi ainakaan vaikeuttaa, kuten edellinen hallitus teki poistuessaan hedelmöitymishoidoista Kela-korvauksen. Hedelmöityshoidot ovat monille perheille tärkeä keino saavuttaa lapsihaaveensa. Tahaton lapsettomuus koskettaa joka viidettä hedelmällisessä iässä olevaa. 

Nyt monia lapsesta haaveilevia järkyttänyt leikkaus on mahdollista perua. Hallitusneuvotteluissa sovimme Kela-korvauksien nostosta sekä uuden korvausmallin luomisesta. Osana uuden mallin rakentamista on perusteltua palauttaa hedelmöityshoidot Kela-korvauksen piiriin. 

Tiedote: Palautetaan Kela-korvaus hedelmöityshoitoihin – Suomi tarvitsee lisää lapsia

Jos et ole vielä ehtinyt, tänään on oikea päivä liittyä presidenttiehdokas Alexander Stubbin tiimiin. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan. Alex piti puoluekokouksessa poikkeuksellisen ansiokkaan puheen, joka kannattaa ehdottomasti lukea

Liity tiimiin: www.alexstubb.fi 

Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, Ihmisen kasvot, vaate, Magenta

Kuvaus luotu automaattisesti

Roosa-kampanjan tärkein tapahtuma on Tanssii tähtien kanssa -lähetys. Oli mukavaa olla seuraamassa suoraa lähetystä. https://roosanauha.syopasaatio.fi/osallistu/kertalahjoitus/  

Pidetään yhteyttä.

Parhain terveisin
Sari Sarkomaa

Lokakuun eduskuntaterveiset

Arvoisa vastaanottaja,

eduskuntatyössä päällimmäisenä on turvallisuuspolitiikka. Venäjän brutaali hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on uhka Suomen ja koko Euroopan turvallisuudelle. Ukrainalaiset taistelevat urheasti itsenäisyytensä, länsimaisen demokratian ja Suomenkin puolesta. Me suomalaiset tuemme Ukrainaa niin kauan kuin se on tarpeen, myös jälleenrakennuksessa. EU:n on pysyttävä yhtenäisesti ja vahvana Ukrainan tukena. Suomen lähtökohtana on, ettei Venäjä voi voittaa sotaa.

Terroristijärjestö Hamasin raaka hyökkäys Israeliin on järkyttävä ja täysin tuomittava. Israelille on oikeus puolustautua. Tärkeää on suojella konfliktialueiden siviilejä. Alueella olevien suomalaisten evakuoimiseksi tehdään työtä. 

Baltic Connector -kaasuputken rikkoutumisen syyksi epäillään tahallista vahingontekoa. Kyseessä on kahden Nato-maan kriittinen infrastruktuuri. Tilanne on vakava ja asiaa selvitetään ripeällä tahdilla. Arvioiden mukaan asia ei vaikuta huoltovarmuutemme. Tasavallan presidentti Niinistö tiivisti asian: Suomi on varautunut ja valmiutemme on hyvä.

Ulkoasianvaliokunnassa seuraamme turvallisuuspoliittista tilannetta ja sen vaatimia toimia tiiviisti. 

Turvallisuuden rinnalla talous on toinen iso asia työlistallani. Ratkaisuja menojen vähentämiseksi ei ole helppo löytää, vaan tehtävä on todella haastava. Ihmisten elämäntilanteet ovat hyvin erilaisia. On osattava nähdä kokonaisuus ja arvioitava vaikutuksia.

Aloitimme tällä viikolla ensi vuoden talousarvioesityksen käsittelyn valtiovarainvaliokunnassa. Esityksessä näkyvät Suomen Nato-jäsenyys ja Ukrainalle annettava tuki. Suomi ottaa aktiivisen roolin Natossa. Uusi ulko- ja turvallisuuspoliittinen aikakausi vaatii uudenlaisia painotuksia.

Kokoomuksen pitkään ajama ja suomalaisille tärkeä Nato-jäsenyys vahvistaa maamme turvallisuutta, Itämeren alueen ja Pohjois-Euroopan vakautta.

Marinin hallitus jätti jälkeensä raskaan alijäämän, velkataakan ja tekemättömät uudistukset. Joka kahdeksas käyttämämme euro rahoitetaan velalla. Näin ei voi jatkua. Lähdemme uudistamaan Suomea vaikeassa tilanteessa.

Toimiva hyvinvointiyhteiskunta voidaan rakentaa vain tasapainoisen talouden, työn ja yrittäjyyden varaan. Hallitusneuvotteluissa sitouduimme valtiovarainministeriön suosituksiin taittaa velkaantumiskehitys kahden vaalikauden mittaisella työllä. Toteutamme uudistuksia, joilla Suomeen saadaan vähintään 100 000 uutta työllistä, joilla on mahdollisuus tulla toimeen omilla tuloillaan. Työn verotuksen keventäminen katetaan työn ja kasvun kannalta vähemmän haitallisia veroja kiristämällä. Työn verotusta ei kevennetä velaksi. Hallitusohjelmassa sovitut uudistukset ovat vastaavia, joita muissa Pohjoismaissa on tehty jo vuosikymmeniä sitten - pääosin sosiaalidemokraattien johdolla.

Suomi on erkaantunut monella mittarilla muista Pohjoismaista. Nyt on oikea aika tehdä toimet, joilla hyvinvointiyhteiskuntamme pelastetaan.

TERVETULOA TAPAAMAAN

Pe 13.10. klo 16 Alexander Stubbin yleisötilaisuuteen Kolmelle Sepälle

Olen tilaisuudessa mukana.

Tule mukaan tekemään presidentinvaalikampanjaa. Liity tiimiin osoitteessa www.alexstubb.fi/

Tapahtumasivulle

Ke 8.11. klo 18.30 Joka neljäs -hyväntekeväisyysnäytös Vallilan näyttämöllä

Olen mukana tilaisuuden paneelikeskustelussa. Joka neljäs on isän tarina siitä, mitä tapahtuu kun oma poika sairastuu syöpään. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Syöpäklinikan Tukijat ry:n kanssa. Jokaisesta lipusta (á 50 €) ohjataan 25 € HUS Syöpäkeskuksen potilaiden hyväksi.

Lisätietoja ja liput

To 16.11. klo 17.15 Facebook-live

Ajankohtaisia politiikan kysymyksistä Arkadianmäeltä ja Helsingistä eduskunnan kyselytunnin jälkeen. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä ja terveisiä liittyen politiikkaan ja ajankohtaisiin aiheisiin.

Seuraa lähetystä Facebook-sivulla

To 23.11. klo 17 vierailu eduskunnassa ja kakkukahvit  

Ajankohtaista asiaa eduskunnan syksystä. Ilmoittaudu viimeistään 17.11.

AJANKOHTAISTA

Panostukset peruskouluun ja lukutaitoon ovat tervetulleita. Sovimme hallitusneuvotteluissa 200 miljoonan euron panostuksesta perusopetukseen. Peruskoulu on laitettava kuntoon niin, että oppilaiden perustaidot vahvistuvat. Lisäämme lisätunteja erityisesti alakoulun vuosiluokille luku-, kirjoitus- ja laskutaidon vahvistamiseen. Jokaisella peruskoulun päättävällä nuorella on oltava riittävät perustiedot ja -taidot jatkaa toisen asteen opintoihin.

Väkivalta ei kuulu työpaikoille. Sote-, pelastus-, kasvatus- ja opetusalojen turvallisuustilanne on hälyttävä. Kiritän pääministeri Petteri Orpon hallitusta viemään ripeästi eteenpäin hallitusohjelman välttämättömiä ja tervetulleita kirjauksia työturvallisuuden ja työelämän väkivaltatilanteiden ennaltaehkäisemiseksi.

Varhaiskasvatuksen kriisiin rakennettava ratkaisuja. Budjettikeskustelussa nostin esille tarpeen kouluttaa riittävästi lastenhoitajia, sosionomeja ja varhaiskasvatuksen opettajia. Hallitusohjelman mukaisesti aloituspaikkoja lisätään erityisesti Helsingin yliopistoon

Eduskunnan muistiverkosto järjestäytyi syyskuussa. Verkostomme tavoitteena on pitää päätöksenteossa esillä muistisairaiden ihmisten ja heidän omaistensa asiaa. On ilo saada toimia muistiverkoston puheenjohtajana. Mukana verkostossa kansanedustajia kaikista eduskuntaryhmistä.

Kela-korvauksen piiriin on palautettava edellisen hallituksen pois leikkaama yksityinen fysioterapia. Nyt se on mahdollista, kun hallitusneuvotteluissa sovimme Kela-korvauksiin suunnattavan määrärahan nostamisesta ja uuden korvausmallin rakentamisesta. Nostin kyselytunnilla esille kuntoutuksen merkityksen.

Itämerta on suojeltava vuodenajasta riippumatta. Helsingin uusin ympäristöraportti esiteltiin kaupunginvaltuustossa.  Raportti on mainio väline seurata kotikaupunkimme toimien vaikutuksia ympäristöön. Itämeren tilan kohentamiseksi tarvitaan lisätoimia. Likaisen lumen mereen kaadolla on laitettava stoppi.  

Kaupunkia on kehitettävä yhdessä. Kaupunkiympäristölautakunnan linjaukset Helsingin ydinkeskustan liikennejärjestelmäsuunnitelman periaatteista sivuuttivat erityisesti kantakaupungin asukkaiden ja yrittäjien näkemykset. On syytä olla huolissaan liikenteen sujuvuuden säilymisestä, keskustan elinvoimaisuudesta ja saavutettavuudesta kaikilla kulkumuodoilla, autot mukaan lukien.

Roosa nauha -keräys on käynnissä. Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta ja syöpään sairastuneita. Tänä vuonna keräyksen teema on lasten syövät.  https://roosanauha.syopasaatio.fi/

Pidetään yhteyttä.

Parhain terveisin

Sari Sarkomaa

Arvoisa vastaanottaja,

Säätytalolla Petteri Orpon johdolla käydyt hallitusneuvottelut onnistuivat ja vaativa työ alkaa uuden pääministerin johdolla. Lähdemme rakentamaan vahvaa ja välittävää Suomea yhdessä hallituskumppaniemme perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien kanssa. Suomen täytyy nyt ja jatkossa pärjätä maailman myrskyissä.

Minulla oli ilo ja kunnia olla mukana kokoomuksen toisena neuvottelijana Säätytalon talouspöydässä, jonka vastuulla oli koko julkinen talous, verotus, omistajapolitiikka ja eläkeasiat sekä muiden neuvottelupöytien koordinointi. Olen luottavainen siihen, että nyt työn aloittavalla joukkueellamme Suomen suunta saadaan oikaistua ja hyvinvointiyhteiskunta pelastettua.

Pääministeri Orpon johdolla teemme työtä, jotta Suomen näivettymistä uhkaava velkakierre saadaan taitettua ja julkista taloutta tasapainotettua. Vahvistamme hyvinvointiyhteiskuntamme selkärankaa edistämällä työllisyyttä ja yrittäjyyttä sekä työn kannattavuutta. Tavoittelemme yli 100 000 uutta ihmistä työhön. Lisäämme kilpailua, vähennämme byrokratiaa ja teemme investointeja tulevaisuuteen. Haluamme nostaa Suomen takaisin osaavimpien kansakuntien joukkoon. Teemme kiireellisesti toimia, jotta sote-palveluiden pariin pääsisi nopeammin. Teemme Suomesta maailman turvallisimman yhteiskunnan ja puhtaan energian suurvallan.


Säätytalolla neuvottelujoukkueemme talouspöydässä.

Koskaan ei tiedä, mitä elämä tuo tullessaan. Jouduin aivan yllättäen jäämään hallitusneuvottelujen loppumetreillä sairauslomalle rintasyövän hoidon vuoksi. Tämä muutti hetkessä monta asiaa. Eduskuntatyö oli laitettava tauolla.

Kiitos paljon kannustavista viesteistä. Olen kiitollinen, että leikkaus meni hyvin ja jatkohoidot etenevät syövän voittamiseksi. Toivon pääseväni takaisin töihin ja normaaliin arkeen mahdollisimman pian. Suhtaudun tulevaan luottavaisin mielin. 

 
Terveisiä Säätytalolta. Kuvassa kokoomuksen neuvottelujoukkue.

Toukokuun terveisissä

- Tervetuloa eduskunnan Avoimiin oviin ma 4.9 klo 13-18.15
- Helsingin ydinkeskustan näivettymiselle on tehtävä stoppi
- Ihmisen pitää olla Itämeren puolella
- Muistisairaus koskettaa koko perhettä
- Haastattelu Talouselämässä
- Koulujuoksulla parempaa lasten syövän hoitoa
- Diabeteksen omahoitotarvikkeiden yhdenvertainen saatavuus on turvattava 

Tervetuloa eduskunnan Avoimiin oviin ma 4.9 klo 13-18.15 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan eduskuntataloon ja keskustelemaan sinulle tärkeistä aiheista. Valtiosalin Politiikan torilla voit tulla juttelemaan kokoomuksen eduskuntaryhmän pisteelle. Eduskunnan kuppilassa on tarjolla kahvit. 

Tilaisuuteen ei ilmoittauduta ennakkoon. Sisäänkäynti Päätalon B-ovesta eli Töölön puoleisesta sisäänkäynnistä. Ohessa kartta. Toivottavasti tapaamme mahdollisimman monen kanssa.Helsingin ydinkeskustan näivettymiselle on tehtävä stoppi

Helsingin ydinkeskustan elinvoiman hiipuminen on monisyinen ongelma. Tilannetta ovat kärjistäneet epäonnistuneet liikenneratkaisut, jotka eivät ota huomioon keskustassa asuvia, asioivia, työskenteleviä eikä yrittäviä. Lisäksi keskustan saavutettavuutta heikentävät kantakaupungissa yhtaikaa käynnissä olevat useat liikennettä sumputtavat katuremontit.

Toukokuussa kaupunginhallituksessa kokoomusryhmän voimin teimme lukuisia esityksiä Helsingin elinvoiman vahvistamiseksi. Kirjoitin asiasta Verkkouutisten blogiin. Epäonnistuneet liikenneratkaisut on korjattava ja Helsingin keskustan näivettymiselle on laitettava piste. 

Ihmisen pitää olla Itämeren puolella

Maailman merien päivänä ja vuoden kaikkina muinakin päivinä on tärkeää muistaa merien merkitys koko maapallon ilmastolle ja elämälle. Saimme uuteen hallitusohjelmaan vahvat tavoitteet suojella Saaristomerta ja koko Itämerta sekä muita vesistöjemme. 

Keskeinen kansallinen tavoite on Saaristomeren suurimman ravinnelähteen eli maatalouden kuorman vähentäminen. Lounais-Suomen siipikarja- ja sikatalouden ravinnevalumat ovat nousseet koko Itämeren alueella suurimpiin leviä ruokkivan fosforin lähteisiin ja Suomen suurimmaksi huolenaiheeksi Itämeren rehevöitymisessä. Puhtaamman kotimaisen ruuantuotannon edistäminen on tärkeää meille kaikille suomalaisille.Muistisairaus koskettaa koko perhettä

Kirjoitin Muistiliiton varapuheenjohtajana Muisti-lehden pääkirjoituksessa siitä, kuinka muistisairaus muuttaa koko lähipiirin elämää. Muistisairaus on kansansairaus, joka koskettaa tavalla tai toisella lähes jokaista suomalaista. Muistisairaiden läheisille pitää olla nykyistä paremmin saavutettavissa opastusta ja tietoa siitä, millaista ja mistä apua on saatavilla. Arvokasta työtä tekevillä omaishoitajilla pitää olla aitoja mahdollisuuksia vapaapäiviin esimerkiksi palvelusetelin, kotiavustajapalvelun ja kiertävän perhehoitajan avulla. Hallitusohjelmaan saimme tervetulleita linjauksia omaishoidon kehittämiseksi. 

Haastattelu Talouselämässä

Talouselämä kysyi minulta, millainen rahan käyttäjä olen. Säästeliäisyyden periaatteen sain oppia jo kotona. Säästeliäisyyttä olen opettanut eteenpäin omille lapsilleni. Olen iloinen siitä, että yhä nuoremmat ovat löytäneet sijoittamisen pariin. Hienoa, että perheet perustavat osakesäästötilejä jo vastasyntyneille. Säästää voi pienestäkin.

Lue koko haastattelu TÄÄLLÄ.

Koulujuoksulla parempaa lasten syövän hoitoa

Iloitsen Team Rynkebyn pienten puolesta järjestämän Koulujuoksu-tapahtuman upeasta tuloksesta. On ollut kunniatehtävä toimia Koulujuoksun suojelijana vuodesta 2019 lähtien. Koulujuoksussa kerätyt 132 335,62 euroa suunnataan lasten syöpähoitojen tutkimukseen ja kehittämiseen. Mukana oli yli 230 koulua ja päiväkotia, yhteensä huikeat yli 44 000 reipasta juoksijaa.

Juoksutapahtumalla on kerätty vuosittain määrärahoja Aamu Säätiölle lasten syövän tutkimukseen ja Sylva ry:lle syöpäsairaiden lasten, nuorten ja heidän perheiden psykososiaaliseen tukemiseen. Koulujuoksu-tapahtuma on hieno tapa yhdistää liikkumisen ja auttamisen ilo.

Diabeteksen omahoitotarvikkeiden yhdenvertainen saatavuus on turvattava 

Saan paljon palautetta kotikaupunkini Helsingin terveyspalveluista. Kevään aikana olen saanut paljon palautetta erityisesti diabetesta sairastavilta Helsingin omahoitotarvikkeiden jakelun toiminnasta. 

Olen asiaa selvittänyt ja tilanteeseen on saatu edistystä. Jatkan työtä.

Omahoitotarvikejakelun toiminnan sujuvoittamiseksi on edelleen jatkettava. Tarvikkeet ovat tärkeä osa diabeteksen ja monen muun sairauden omahoitoa.

Toivotan sinulle ja läheisillesi hyvää ja rentouttavaa kesää.Arvoisa vastaanottaja,

Sydämelliset kiitokset luottamuksesta ja valtakirjasta jatkaa helsinkiläisten kansanedustajana. 

Suuret kiitokset  avusta ja tuesta ihanalle tukijoukolleni. On valtavan upea tunne, kun saimme yhdessä muun kokoomusjoukkueen kera kokoomuksen Suomen suurimmaksi puolueeksi.

Valtavan suuri kiitos kokoomusta äänestäneille ja kampanjatyötämme tukeneille.

Vaalien jälkeen tärkeä juhlanaihe ja onnistuminen oli se, että maamme on nyt Naton jäsenmaa. Artikla 5 astui voimaan ja uusi aika Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa alkoi. Siniristilippumme hulmuamaa Naton päämajan salossa.

Eduskuntatyö käynnistyi vauhdilla. Petteri Orpon johdolla aloitimme tällä viikolla hallitusohjelmaneuvottelut. Säätytalolle kutsun saivat Perussuomalaiset, RKP ja Kristillisdemokraatit. Seuraavat viikot vietän tiiviisti Säätytalolla. Olen kokoomuksen toisena neuvottelijana talouspöydässä, jonka vastuulla ovat koko julkinen talous, verotus, omistajapolitiikka ja eläkeasiat. Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta.

Perinteisten kiitoskahvien pito siirtyi nopeasti vauhtiin lähteneiden hallitusneuvotteluiden vuoksi hetkeen, jolloin hallitus on valmis. Valmistelut neuvotteluihin alkoivat heti vaalien jälkeen.

Eduskuntaryhmämme puheenjohtajana jatkaa Kai Mykkänen. Ilo saada toimia upean uuden eduskuntaryhmämme varapuheenjohtajana. Varapuheenjohtajina kanssani toimivat Jukka Kopra ja Pia Kauma. Uudessa mittavassa eduskuntaryhmässä on valtavasti osaamista ja tahtoa laittaa Suomi oikeille raiteille.

Toimin myös talousvaliokunnan varapuheenjohtajana sekä ulkoasianvaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsenenä. Työ alkoi mielenkiintoisissa merkeissä. Valiokuntia tarkastelemme uudelleen kun hallitus on koossa.

 
Eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksessa Petteri ja eduskuntaryhmän johto.


Kuvassa hallitusneuvotteluiden talouspöydän kokoomusjoukkueemme: Matias Marttinen, Mikko Martikkala ja Sakari (sekä vauva) Rokkanen.


Talouspöydän neuvotteluissa Säätytalolla.

Toukokuun terveisissä

- Lukutaidon edistäminen on tasa-arvoteko
- Yrityslähestymiskielto kitkemään lisääntyviä myymälä varkauksia 
- Terapiatakuusta on tehtävä totta

Lukutaidon edistäminen on tasa-arvoteko

Lukutaidon edistäminen on kansanedustajan työssäni ollut aina tärkeä tavoite. Vaikka lasten lukutaito ja lukuharrastus on hiipunut se ei ole muuttunut, että lukutaito on kaiken oppimisen perusta. Kotona lukeminen vaikuttaa lapsen tulevaan koulumenestykseen enemmän kuin vanhempien sosioekonominen tausta. Tukemalla lapsen lukemista opinpolun alkuvaiheessa voidaan tehokkaasti kitkeä eroja oppimistuloksissa. Lukemisessa ovat tärkeässä asemassa lasten lähellä olevat aikuiset kuten isovanhemmat ja muut sukulaiset sekä kummit. Varhaiskasvatuksessa ja kouluissa voidaan ja tehdäänkin paljon.

Yrityslähestymiskielto kitkemään lisääntyviä myymälä varkauksia 

Myymälävarkaudet, väkivallan uhka ja häiriökäyttäytyminen ovat kaupoissa ikävää arkipäivää. Monesti samat ihmiset toistavat häiriökäyttäytymistä. Suomen on syytä ottaa mallia Ruotsista, jossa yrityslähestymiskieltolaki, tillträdesförbud till butik, on ollut voimassa maaliskuusta 2021 lähtien. Kaupan liiton sisarjärjestö Svensk Handelin mukaan asetettu kielto on ollut tehokas. Kiellon saaneista henkilöistä 75 prosenttia on noudattanut kieltoa ja on pysynyt poissa kaupan tiloista. 

Asian vauhdittamiseksi olen tehnyt asiasta toimenpidealoitteen eduskunnassa. 

Terapiatakuusta on tehtävä totta

Edellisellä eduskuntakaudella kokoomus oppositiosta toistuvasti esitti vaateet terapiatakuun toteuttamiseksi. Mielenterveysongelmat ovat suuri kansansairautemme. Kun mieli särkyy, joutuu moni jonoon. Vain puolet saa tarvitsemansa avun. Terapiatakuu varmistaisi yhdenvertaisen hoitoon pääsyn. Nyt on viimeinen hetki korjata tilanne ja laittaa mielenterveyspalvelut kuntoon.

Erityinen huoli liittyy lapsiin ja nuoriin. On vakava tosiasia, että useat vaikeasti oireilevat lapset ja nuoret ovat odottaneet apua jopa vuosia eivätkä silti ole saaneet sitä. Jokainen päivä ilman apua on vahingollinen lapsen ja nuoren kehitykselle vaikeuttaen opinpolkua ja lisäten syrjäytymisriskiä. Onneksi nuorilla on valtava parantumispotentiaali, jos avun saa ajoissa.


Oli ilo olla mielenterveysjärjestöjen kutsumana puhujana Helsingin Yliopiston Tiedekulmassa pidetyssä Terapiatakuu–kansalaisaloitekampanjan julkistamistilaisuudessa 20.2.2019. 

Ajatukset ja terveiset liittyen kevään politiikkaan ja tietenkin kotikaupunkini Helsingin sekä koko Suomen kehittämiseen ovat aina tärkeitä ja tervetulleita. 

Pidetään yhteyttä.
 
Aurinkoista kevättä toivottaen, 

Sari Sarkomaa
Kansanedustaja
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja
Helsingin kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsen
Kolmen nuoren äiti

Arvoisa vastaanottaja,

Eduskuntavaalikampanjan viimeiset päivät ovat menossa ja työ huipentuu vaalipäivänä sunnuntaina 2.4. Tilanne on äärimmäisen tiukka ja jännittävä. Nyt tarvitaan vahva loppukiri varmistamaan kokoomuksen vaalivoitto. 
 
Hyvä tapa antaa vauhtia loppukiriin on muistuttaa ihmisiä ja suositella äänestämistäni. Vain annettu ääni ratkaisee uudelleen valintani. Olen ehdolla jatkamaan työtä helsinkiläisten kansanedustajana numerolla 147. Sunnuntaina on oikea aika äänestää.
 
Olen kansanedustajan työssä saanut aina toimia vastuullisissa tehtävissä. Kuluneen eduskuntakauden ajan toimin eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana ja valtiovarainvaliokunnassa. Olen ollut tiimissä, joka on tehnyt kokoomuksen vaihtoehtobudjetin, jossa on toimet vastuuttoman velkaantumisen lopettamiseksi ja hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi.

Seuraava eduskuntakausi tulee olemaan historiallisen vaikea. Eduskunnassa tarvitaan tekijöitä, jotka tuntevat ja osaavat talouden, mutta myös hyvinvointiyhteiskunnan keskeiset palvelut ja koulutuspolitiikan. Sopeuttamistoimet on tehtävä niin, että Helsinki ja Suomi on hyvä paikka asua ja elää kaiken ikäisille nyt ja tulevaisuudessa. Ketään ei saa jättää yksin.

Loppukiri  tehdään yhdessä. Kaikki apu ja tuki on arvokasta. Voit seurata Helsinki-kierrokseni tulevia tapahtumia LINKIN kautta. Tervetuloa tapaamaan.

Lue lisää työstäni ja tavoitteistani helsinkiläisten kansanedustajana. KOTISIVUILTANI näet myös missä ja milloin olen tavattavissa.

Ajattelen, että parasta vaalityötä on hyvin tehty työ. Vaalikampanjassa keskityn ihmisten tapaamiseen mutta mainostamistakin tarvitaan. Pienikin summa on suuri tuki. Ohessa lahjoituspalvelu, jonka kautta on mahdollista tukea kampanjaani.

Vaikuttavaa työtä on myös tykätä ja jakaa sosiaalisen median postauksiani. Esitteitä jaetaan tuttuun tapaan ja se on hyvää liikuntaa. Jos haluat jakaa esitteitä voit ottaa yhteyttä Leila Saloseen joka koordinoi jakelua leila.salonen123@gmail.com. Nyt on oikea aika jakaa esitteitä, kun ihmiset miettivät sopivaa ehdokasta.

Jos sinulla kysyttävää niin laitathan viestiä tai soitta minulle sari.sarkomaa@eduskunta.fi puh. 050 511 3033.
Nyt on oikea aika suojella Itämerta - Mitä Helsinki voi tehdä ja mitä odotamme valtiolta?

Torstaina 30.3 klo 16-17 järjestän Itämeriaiheisen keskustelutilaisuuden kahvila Roasbergissä osoitteessa Mikonkatu 13. Kanssani alustajana toimii Itämerihaasteen koordinaattori Mari Savela. Keskustelemme siitä, mitä Helsinki voisi tehdä Itämeren parhaaksi ja mitä valtakunnan tasolla pitäisi tehdä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa mukaan 💚Sari tavattavissa perjantaina 31.3 

klo 8 Kolmen Sepän aukiolla
klo 11.30 Messukeskus Pasilan edustalla
klo 16 Lauttasaaren metroasemalla (Lauttiksen sisäänkäynti)
klo 16.30 Lauttasaaren metroasemalla (Gyldenintien sisäänkäynti)

Sari tavattavissa lauantai 1.4

Nyt on oikea aika keskustella sinulle tärkeistä asioista. Lämpimästi tervetuloa tapaamaan lauantaina 1.4.

klo 7-8 Meilahden sairaala-alueelle, Haartmaninkadun risteyksessä Meilahden sairaala-alueen sisääntulotien vieressä
klo 9 Narinkkatorin vaalikontille, mukana menossa myös puheenjohtaja Petteri Orpo
klo 10.30 Laajalahden aukion puukioskille
klo 11.30 Kauppakeskus Lauttikseen
klo 12 Munkkivuoren Ostoskeskukselle
klo 14 Töölöntorille
klo 15 Kolmen Sepän aukiolle
klo 16 Kauppakeskus LauttisAjatukset ja ideat liittyen kevään politiikkaan ja tietenkin kotikaupunkini Helsingin sekä koko Suomen kehittämiseen ovat aina tärkeitä ja tervetulleita. Pidetään yhteyttä.

Sari Sarkomaa
Kansanedustaja
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja
Helsingin kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsen
Kolmen nuoren äiti

Arvoisa vastaanottaja,

Eduskuntavaalien loppukiri on alkanut. Ennakkoäänestys on kotimaassa 22.-28.3 ja ulkomailla 22.-25.3. Ulkomailla oleskelevat äänioikeutetut voivat ennakkoäänestää myös kirjeitse. 

Vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta, se näivettyykö Suomi vai onnistummeko me pelastamaan hyvinvointiyhteiskunnan. Olen ehdolla jatkamaan työtä helsinkiläisten kansanedustajana numerolla 147. Huomenna on oikea aika äänestää ennakkoon.
 
Olen saanut kansanedustajan työssä toimia aina vastuullisissa tehtävissä. Kuluneen eduskuntakauden ajan toimin eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana ja valtiovarainvaliokunnassa. Olen saanut keskeisesti vaikuttaa kokoomuksen politiikkaan.

Seuraava eduskuntakausi tulee olemaan historiallisen vaikea. Eduskunnassa tarvitaan tekijöitä, jotka tuntevat ja osaavat talouden, mutta myös hyvinvointiyhteiskunnan keskeiset palvelut ja koulutuspolitiikan. Sopeuttamistoimet on tehtävä niin, että Helsinki ja Suomi on hyvä paikka asua ja elää kaiken ikäisille nyt ja tulevaisuudessa. Ketään ei saa jättää yksin.
 
Monipuolinen osaaminen, yhteistyökyky ja sitkeys ratkaista asioita helsinkiläisten ja Suomen parhaaksi ovat vahvuuksiani. Haluan jättää tuleville sukupolville Suomen ja maapallon, jossa heidän on hyvä elää.
 
Vaalit tehdään yhdessä. Kaikki apu ja tuki on arvokasta. Voit seurata Helsinki-kierrokseni tulevia tapahtumia LINKIN kautta ja halutessasi osallistua tapahtumiin. Tervetuloa tapaamaan.

Mainio tapa tukea uudelleen valintaani on suositella äänestämistäni sopiville tutuille. Vaikuttavaa työtä on myös tykätä ja jakaa sosiaalisen median postauksiani. Esitteitä jaetaan tuttuun tapaan ja se on hyvää liikuntaa. Jos haluat jakaa esitteitä voit ottaa yhteyttä Leila Saloseen joka koordinoi jakelua leila.salonen123@gmail.com.
 
Palaute ja kysymykset ovat tervetulleita. sari.sarkomaa@eduskunta.fi tai soita 050 511 3033.Maaliskuun terveisissä:

- Sunnuntaikahvit Sarin kanssa Facebook-livessä 26.3 klo 17
- Itämeri-kahvit Roasbergillä to 30.3 klo 16
- Muut Helsinki-kierroksen tapahtumat
- Pieni- ja keskituloisten veronkiristyksiin ei ole varaa
- Helsingin elinvoimaa vahvistetaan osaamisella
- Senioreiden superkotitalousvähennys turvaamaan senioreiden toimintakykyä
- Katujengirikollisuus on kitkettävä vielä kun se on mahdollista 
- Peruskoulu on laitettava kuntoon
- Helsingissä tarvitaan lisää varhaiskasvatuksen opettajia
- Sari Muistiliiton, Omaishoitajaliiton ja Tehyn vaalipaneeleissa


Sunnuntaikahvit Sarin kanssa Facebook-livessä 

Tervetuloa Facebook-liveeni sunnuntaina 26.3 klo 17 alkaen kuulemaan ajankohtaiset kuulumiset vaalien loppukiristä. Mukaan pääset LINKIN kautta.
 
Kysymyksiä voi lähettää etukäteen: sari.sarkomaa@eduskunta.fi. Ollaan yhteyksissä.
Itämeri-kahvit Roasbergillä

Torstaina 30.3 klo 16-17 järjestän Itämeriaiheisen keskustelutilaisuuden kahvila Roasbergissä osoitteessa Mikonkatu 13. Kanssani alustajana toimii Itämerihaasteen koordinaattori Mari Savela. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

Muut Helsinki-kierroksen tapahtumat

Lämpimästi tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan sinulle tärkeistä aiheista. Voit seurata Helsinki-kierrokseni tulevia tapahtumia LINKIN kautta. Tervetuloa tapaamaan.

Pieni- ja keskituloisten veronkiristyksiin ei ole varaa

Nyt on oikea aika pieni- ja keskituloisen palkansaajien, yrittäjien ja eläkeläisten olla hereillä. Pääministeri Marin on innostunut Tanskan verotuksesta ja haikailee sitä Suomeen. Veronkiristykset olisivat myrkkyä nousevien arjen kustannusten kanssa kamppaileville suomalaisille. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta pelastetaan työllä ja yrittäjyydellä ei velalla eikä veronkiristyksillä.

SDP:n veronkiristyslinjalle on laitettava stoppi kevään eduskuntavaaleissa. Veropolitiikan on tuettava talouskasvua, työllisyyttä ja julkisentalouden tasapainottamista.

Helsingin elinvoimaa vahvistetaan osaamisella

Osaaminen ratkaisee Helsingin menestymisen, sillä se vetää puoleensa myös investointeja. Aloituspaikkojen määrä Helsingin seudun korkeakouluissa on alimitoitettu suhteessa ikäluokkiin. 

Olen eduskunnassa tehnyt työtä sen eteen, että Helsingin korkeakouluihin ja oppilaitoksiin lisättäisiin aloituspaikkoja helpottamaan pääsyä koulutukseen ja korjaamaan pulaa koulutetusta henkilöstöstä. Onnistuimme yhteistyössä alueemme kansanedustajien kanssa saamaan eduskunnassa hyväksytyksi lausuman, jossa edellytetään, että merkittävä määrä varhaiskasvatuksen opettajien lisäaloituspaikoista osoitetaan Helsingin yliopistoon.

Senioreiden superkotitalousvähennys turvaamaan senioreiden toimintakykyä 

Senioreiden palveluiden kuntoon laittamiseen tarvitaan ripeästi laaja korjaussarja ja se on tehtävä seuraavan eduskuntakauden aikana. Yhtenä osana korjaussarjaa pitää ottaa käyttöön senioreiden oma superkotitalousvähennys.

Superkotitalousvähennyksessä senioreiden verovähennysoikeutta kasvatettaisiin 70 prosenttiin. Nykyinen 100 euron omavastuu poistettaisiin. Lisäksi palvelujen ostoon annettaisiin enintään 1200 euroa vuodessa tukea niille, joiden verot eivät riitä vähennyksen tekemiseen. Mallista voisivat hyötyä kaikki sen piiriin kuuluvat eläkeläiset, myös pienituloiset eläkeläiset. Senioreiden kotitalousvähennys laajennettaisiin koskemaan fysioterapia- ja toimintaterapiayrityksien, sekä ammatinharjoittajayrittäjien tuottamaa lääkinnällistä kotikuntoutusta sekä liikunnan ohjausta.


Ystäväni Martti-koiran kanssa kampanjoimassa

Katujengirikollisuus on kitkettävä vielä kun se on mahdollista 

Katujengirikollisuus on kasvava ongelma. Maassamme toimii jo toistakymmentä katujengiä ja kymmeniä järjestäytyneen rikollisuuden ryhmää. Kokoomus on toistuvasti tehnyt asiassa toimenpide-ehdotuksia, mutta ikävä kyllä niihin ei ole maan hallitus riittävästi tarttunut. Kehityskulku on katkaistava, jotta voimme välttää Ruotsin tien. Suomi on maailman turvallisimpia maita. Toimimalla ennakoivasti ja katkaisemalla huolestuttavan kehityksen voimme vielä varmistaa, että Ruotsin tie ei ole meidän. Kaikki Helsingin asuinalueet ja kadut on pidettävä turvallisina.Peruskoulu on laitettava kuntoon

Jokaisen peruskoulun päättävän nuoren on saavutettava riittävät perustiedot ja -taidot suoriutuakseen toisen asteen opinnoista ja päästäkseen työelämään tai jatko-opintoihin sekä tavoittelemaan unelmiaan. Pidän tärkeänä, että seuraavalla eduskuntakaudella panostetaan peruskouluun. Oppimistulosten laskuun on reagoitava.

Helsingissä väläytetyn luokkamuotoisen painotetun opetuksen lakkauttaminen vauhdittaisi segregaatiota, kun asuinpaikan merkitys painottuisi. Painotettua opetusta pitää päinvastoin lisätä eri puolille Helsinkiä. Helsingissä on oltava jatkossakin musiikki-, liikunta-, matikka- ja kieliluokkia. Lisäisin ohjausta ja informaatiota painotettuun opetukseen niin, että se saavuttaa kaikki lapset. Ylipäätään tietoa koulupolusta ja keinoista tukea lapsen oppimista on lisättävä kaikille vanhemmille. Kysytään oppilailta ja opettajilta mikä heitä innostaa, eikä lannisteta kiinnostuneita. On tärkeää, että jokaiselle lapsille ja nuorille luodaan näkymä kasvaa omaan parhaimpaansa. Olennaista on turvata kouluihin työrauha. Koulu on oppimisen paikka.Helsingissä tarvitaan lisää varhaiskasvatuksen opettajia

Laadukas varhaiskasvatus on koulutuksen kivijalka, joka luo edellytykset jokaisen lapsen oppia, kasvaa ja kehittyä parhaimpaansa. Varhaiskasvatuksen opettaja on varhaiskasvatuksen laadun ja vaikuttavuuden keskeinen tekijä ja on välttämätöntä, että osaajia koulutetaan yliopistossa nykyistä enemmän

Olen eduskunnassa tehnyt työtä sen eteen, että Helsingin korkeakouluihin ja oppilaitoksiin lisättäisiin aloituspaikkoja helpottamaan pääsyä koulutukseen ja korjaamaan pulaa koulutetusta henkilöstöstä. Tämän vuoden valtion budjetin käsittelyn yhteydessä onnistuimme saamaan eduskunnassa hyväksytyksi lausuman, jossa edellytetään, että valtaosa varhaiskasvatuksen opettajien lisäaloituspaikoista osoitetaan Helsingin yliopistoon. Seuraavan hallituksen on huolehdittava, että yliopistoissa voidaan kouluttaa 1 400 varhaiskasvatuksen opettajaa vuosittain ainakin vuoteen 2030 saakka.

Sari Muistiliiton, Omaishoitajaliiton ja Tehyn vaalipaneeleissa

Vaalityössä olen tuonut esiin kokoomuslaisia näkemyksiä eri paneeleissa. 

Ikääntyvässä Suomessa on seuraavalla eduskuntakaudella muistettava muistisairaat, heidän läheisensä ja ennaltaehkäisy. Toimin Muistiliiton varapuheenjohtajana. Voit kuunnella Muistiliiton vaalitentin LINKIN kautta.

Omaishoitajille tärkeistä asioista keskustelimme eri puolueiden ehdokkaiden kanssa Omaishoitajaliiton paneelissa. Voit kuunnella podcastin LINKIN kautta.

Olin kokoomuksen edustajana Tehyn suuressa sote-keskustelussa. Keskustelua herättivät mm. rahoitus, hoitajapula, johtaminen ja työnjako. Voi kuunnella keskustelun tallenteen LINKIN kautta.
 

Hyvää alkanutta uutta vuotta 2023.

Toivottavasti vuosi on vaihtunut hyvissä merkeissä. Eduskunnassa alkoi tällä viikolla loppukiri kohti eduskuntavaaleja, jotka järjestetään sunnuntaina 2.4.2023. Arkadianmäellä on paljon tehtävää ennen kuin eduskunta jää vaalitauolle.

Hallituksen holtiton talouspolitiikka uhkaa suomalaisille tärkeiden palveluiden tulevaisuutta. Pelkät velan korkomenot nousevat 2,4 miljardiin. Suurin maksutaakka kasautuu tulevien sukupolvien harteille.
 
Teemme välikysymyksen julkisen talouden velkaantumisesta. Näin ei voi jatkua. Lastemme piikkiin eläminen ja tulevien sukupolvien mahdollisuuksien ahnehtiminen on umpivastuutonta. Tämän päivän velka on huomisen veronkorotus. Hyvinvointiyhteiskuntamme on pelastettava, välikysymys on välttämätön.

On täysin vastuutonta jättää talouden tasapainottamistoimet tulevalle hallitukselle. Hallituksen tulisi valmistella valtiontalouden tasapainottamisen toimia pitkäjänteisesti yli vaalikausien. Vastuuton velkaantuminen ja yli varojen eläminen on lopetettava

Tammikuun terveisissä:

  • Tervetuloa mukaan tukemaan työni jatkoa helsinkiläisten kansanedustajana 
  • Tervetuloa tapaamaan Helsinki-kierrokselle
  • Nato-lain käsittely on hoidettava ripeästi
  • Lasten epäinhimilliset sydänleikkausjonot purettava heikentämättä Uudenmaan riskisynnyttäjien palveluja
  • Kriisiytynyt vanhusten- ja terveydenhuolto ei voi odottaa ratkaisuja vaalien yli
  • Helsinkiä piinaavaan työvoimapulaan ja varhaiskasvatuksen ongelmiin on rakennettava kestäviä ratkaisuja 

Tervetuloa mukaan tukemaan työni jatkoa helsinkiläisten kansanedustajana 

Olen ehdolla jatkamaan työtä helsinkiläisten kansanedustajana huhtikuun eduskuntavaaleissa. Suomi ja Helsinki tarvitsevat kaupunkilaisjärkeä.  
 
Vaalityössä keskityn ison mainostamisen sijaan ihmisten tapaamiseen, mutta mainostamistakin tarvitaan. Ohessa on kokoomuksen käyttöönottama lahjoituspalvelu, jonka kautta on helppo tukea kampanjaa.
Tue vaalikampanjaani>
 
Olet lämpimästi tervetullut mukaan vaalityöhön. Vaalit tehdään yhdessä. Kaikki apu ja tuki on arvokasta. Luvassa on mukavia tapahtumia ja jokaiselle sopivia tapoja olla mukana. Jos haluat mukaan, laitathan viestiä 
sari.sarkomaa@eduskunta.fi tai soita 050 511 3033
 
Ajattelen, että parasta vaalityötä on hyvin tehty työ kansanedustajana.
 
Arvostan suuresti tukeasi.

Tervetuloa tapaamaan Helsinki-kierrokselle

Facebook-liveen torstaina12.1. klo 17.15 https://fb.me/e/8GNSEmqVs

Kokoomuksen talviliikuntapäivään lauantaina 14.1.:
- klo 11–12 Kaivopuiston pulkkamäkeen
- klo  12–13 Töölönlahden lenkkireitille 

Keskustakirjasto Oodiin, 2.krs, tapahtumatila Kuutioon tiistaina 17.1. klo 17.30, keskustelemaan siitä, mistä tulevissa vaaleissa pitäisi puhua

Educa-messuille lauantaina 28.1.2023 Messukeskukseen (Messuaukio 1). Olen mukana:
- klo 10.45-11.45 TAHTO-lavalla OAJ:n varhaiskasvatuspaneelissa: Mikä muuttuu lapsen kasvun ja oppimisen tuessa
- klo 12-13 Eduskunnan messupaikalla 6k58
- klo 13-14 Messukeskuksen Wino Corner -ravintolassa OAJ Pääkaupunkiseudun opettajien kanssa

Kokoomuksen vaaliristeilylle 28.-29.1.
- Ohjelma ja ilmoittautuminen risteilylle: https://www.kokoomus.fi/risteily/

Nato-lain käsittely on hoidettava ripeästi

Ettei koskaan tulisi sotaa, siksi siihen on parhaalla mahdollisella tavalla varauduttava. Teen, ja koko eduskuntaryhmämme tekee töitä joka saralla, että Nato-jäsenyytemme toteutuisi ripeässä tahdissa. Kuulemme lakiesityksestä valtiovarainvaliokunnassa ensi viikolla asiantuntijoita valtion talouden näkökulmasta.

Suomen Nato-jäsenyys on vielä ratifioimatta Unkarilta sekä Turkilta. Olennaista on, että eduskunta käsittelee lain niin, että voimme Suomessa saattaa jäsenyyden maaliin mahdollisimman nopeasti ratifiointien jälkeen.

Lasten epäinhimilliset sydänleikkausjonot purettava heikentämättä Uudenmaan riskisynnyttäjien palveluja

Vakavasti sairaita lapsia ei saa jättää jonoon. Maassamme on 50 lasta odottanut sydänleikkausta yli lakisääteisen hoitotakuun ajan. Jonotus aiheuttaa suuren epävarmuuden lapsen terveydestä ja tulevaisuudesta. Tilanne kuormittaa myös Uuden lastensairaalan erittäin vaativaa työtä tekevää henkilöstöä.

Olen jättänyt lasten tehohoidon korjaustoimien vauhdittamiseksi hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa edellytän vastausta siihen, mihin toimenpiteisiin hallitus ryhtyy lasten kriittisen tehohoidon tilanteen ratkaisemiseksi.

Ensimmäiseksi on korjattava hallituksen aluehallintouudistuksen torso rahoitusmalli, joka kurittaa kovalla kädellä HUS:in ja Helsingin sote-palveluiden rahoitusta murentaen mahdollisuuksia järjestää korkeatasoista hoitoa.

Ohessa aiheesta blogini: https://bit.ly/3jWkMTT

Kriisiytynyt vanhusten- ja terveydenhuolto ei voi odottaa ratkaisuja vaalien yli

Yhä useampi, yhä heikommassa kunnossa oleva, usein yksinasuva moni- ja muistisairas ihminen jää ilman välttämätöntä huolenpitoa. Tilanne on epäinhimillinen. Vaikka hallituksen ja koko eduskunnan työ on loppumetreillä, pitäisi hallituksen silti tuoda ratkaisuja kriisiytyvään vanhusten- ja terveydenhuollon tilanteeseen.

Vanhuspalvelukriisi heijastuu myös terveydenhuoltoon päivystysten ruuhkautumisena. Kun apua tarvitsevilla vanhuksilla ei ole paikkaa, minne mennä, on syntynyt päivystysruuhkia. Sairaanhoitopiireistä kerrotaan jatkuvasti potilasturvallisuuden vaarantumisista. Koko sosiaali- ja terveydenhuolto on vakavan kriisin partaalla. 

Teen sitkeästi esityksiä tilanteen ratkaisemiseksi. Kirittääksemme hallitusta toimimaan teimme jo syksyllä johdollani välikysymyksen vanhusten- ja terveydenhuollon palveluiden kriisiytymisestä. Välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajan puheeni on luettavissa täällä: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=11792

Helsinkiä piinaavaan työvoimapulaan ja varhaiskasvatuksen ongelmiin on rakennettava ratkaisuja 

Helsinkiä piinaava pula osaavasta henkilöstöstä tuntuu karulla tavalla kaupungin palveluissa, ja etenkin varhaiskasvatuksessa ja pienten koululaisten iltapäiväkerhoissa. Moni päiväkoti toimii hyvin ja turvallisesti, mutta samalla yhä useammassa päiväkodissa tilanne on hyvin vaikea. Vajaalla ja usein vaihtuvalla henkilöstöllä toimiminen ei voi olla näkymättä palveluiden laadussa. Helsingin on kirittävä toimia, joilla tilanne ratkaistaan.

Paljon on tehty alan  pito- ja vetovoiman lisäämiseksi sekä osaavan henkilöstön saamiseksi, mutta enemmän on vielä tehtävää. Myös eduskunnan on tehtävä osuutensa. Iloitsen siitä, että saimme valtiovarainvaliokunnassa läpi lausuman, joka edellyttää, että uusista varhaiskasvatuksen opettajien aloituspaikoista merkittävä määrä on suunnattava Helsingin yliopistoon.

Oli välttämätöntä, että varasimme tämän vuoden Helsingin kaupungin budjettiin henkilöstön palkankorotuksiin yhteensä 7 miljoonaa euroa. Palkkaohjelman tavoite on lisätä kaupungin veto- ja pitovoimaa työnantajana. Nostimme kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla määrärahoja 600 eurolla lasta tai nuorta kohti. Haluamme tukea oppimista ja hyvinvointia siten, että jokainen päiväkoti on hyvä päiväkoti, jokainen koulu on hyvä koulu. 

On aika suunnata katseet vuoteen 2023.

Toivon tulevalta vuodelta rauhaa koko mailmaan ja Venäjän brutaalin hyökkäyssodan loppumista. Euroopan on yhtenäisenä tuettava urheaa Ukrainaa niin kauan kun sota jatkuu ja kunnes Venäjä vetäytyy kunnioittaen Ukrainan itsenäisyyttä.

Toivon Nato-jäsenyytemme toteutumista ripeässä tahdissa. Ettei koskaan tulisi sotaa, siksi siihen on parhaalla mahdollisella tavalla varauduttava.

Toivon loppua maamme vastuuttomaan velkaantumiseen ja kädet tulevien sukupolvien taskussa elämiseen.

Toivon, että me ihmiset olisimme yhdessä rakkaan Itämeremme ja kotikaupunkimme lähiluonnon puolella. Kestävä talous ja puhdas ympäristö ovat paras perintö lapsillemme.

Kasvavien asumis- ja elinkustannusten kanssa kamppaileville helsinkiläisille on välttämätöntä, että sähkön hinta saadaan kuriin ja veroja ei koroteta. Päinvastoin työstä, yrittämisestä ja eläkkeestä pitäisi jäädä enemmän käteen. Toivon, että kaikki työ kannattaisi, se on hyvinvointiyhteiskuntamme elinehto.

Helsingissä on aivan olennaista onnistua toimissa, joilla turvataan kaupunkimme houkuttelevuus hyvänä työnantajana ja työpaikkana. Osaavat ihmiset tekevät helsinkiläisten arjelle välttämättömät palvelut. Suuri kiitos kotikaupunkini henkilöstölle. Ja Helsingissä yrittäville ihmisille.

Uuden eduskunnan keskeinen tehtävä on palauttaa nykyhallituksen kadottama metropolipolitiikkaa. Ensimmäisenä on korjattava Helsinkiä, HUSia ja koko Uuttamaata kaltoin kohteleva alueuudistuksen rahoitusmalli, joka murentaa voimavarojamme tuottaa laadukkaita sote- palveluja. Pääkaupungin elinvoiman ja investointikyvyn turvaaminen on koko maan kasvun ja hyvinvoinnin edellytys.

Toivon, että jokainen lapsi saa varhaiskasvatuksessa ja peruskoulussa riittävät tiedot ja taidot sekä opppimisen ilon, jotka kantavat toisen asteen tutkintoon ja siitä työelämään tai jatko-opintoihin sekä tavoittelemaan omia unelmiaan.

Toivon Helsingin ja Suomen, jossa yhä useampi saa toimeentulonsa työstä ja yrittäjyydestä. Maan, jossa kaikista pidetään huolta ja apua saa kun on sen tarve. Helsingin, jossa saa tehdä ja joka on monien mahdollisuuksien paikka kaiken ikäisille ja ihan jokaiselle.

Asiat tapahtuvat tekemällä. Olen innostuneena ehdolla jatkamaan työtä helsinkiläisten kansanedustajana huhtikuun eduskuntavaaleissa. Edessä on historiallisen haastava eduskuntakausi. Vahva osaaminen, yhteistyötaito ja sitkeys ratkaista asioita helsinkiläisten ja Suomen parhaaksi ovat vahvuuteni. Helsingin ja koko Suomen eteen on paljon työtä tehtävänä, jotta maamme saadaan oikeille raiteille.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan tukemaan vaalityötäni, vaalit tehdään yhdessä. Kaikki apu ja tuki on arvokasta. Luvassa on mukavia tapahtumia ja jokaiselle sopivia tapoja olla mukana. Jos haluat mukaan, laita viestiä sari.sarkomaa@eduskunta.fi

Lähetän tuoreimpia politiikan kuulumisia eduskuntaterveisissä noin kerran kuukaudessa. Tilaa eduskuntaterveiset sähköpostiisi tämän linkin kautta!

Lämmin kiitos ystävät ja työkaverit sekä kaikki yhteistyökumppanit kuluneesta vuodesta. Tehdään yhdessä alkaneesta vuodesta yhdessä hyvä.

Onnea ja iloa uuteen vuoteen 2023 sinulle ja rakkaillesi.