Siirry sisältöön

Joulukuun eduskuntaterveiset

Arvoisa vastaanottaja,


Syksyn suurin työ tehty, kun saimme valtiovarainvaliokunnassa valmiiksi ensi vuoden valtion budjettimietinnön. Mietintö käydään läpi eduskunnan suuressa salissa äänestyksineen. Valmista on oltava ennen joulua. Budjettimietinnön teko ei ollut helppoa. Vaikeita mutta välttämättömiä päätöksiä on tehtävä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi.

Uusi eduskunta sai perinnöksi Marinin hallitukselta velkavuoren, kasvavat alijäämät ja tekemättömät uudistukset. Vuosien tekemättömyyden lasku tulee nyt maksuun. Pelkästään korkomenot ovat ensi vuonna yli 3 miljardia euroa.

Eduskuntakauden talouspolitiikan päälinjaksi valitsimme työn tekemisen ensisijaisuuden.

Tarkoitus on uudistaa työmarkkinoita, sosiaaliturvaa sekä verotusta. Tehdä toimia, joita muissa Pohjoismaissa on vuosia sitten tehty pääosin demaripääministerien johdolla. Ensi vuoden budjetissa on kunnianhimoiset toimet, joiden arvioidaan lisäävän työllisyyttä jopa 65 000 työllisellä, joilla on mahdollisuus tulla toimeen omilla tuloillaan.

Tavoitteemme on se, että palkasta jää jatkossa enemmän käteen.

Kohdennamme ensi vuonna 100 miljoonan euron veronkevennykset pieni- ja keskituloisille palkansaajille. Kauden lopussa työn verotus kevenee työttömyysvakuutusmaksun alennus mukaan lukien jopa miljardilla eurolla. Näitä kevennyksiä ei tehdä velaksi.

Suomi ei nouse verottamalla eikä pelkillä sopeutustoimilla vaan tarvitsemme kasvua ja uskoa tulevaisuuteen. Tiukasta talouden pidosta huolimatta panostamme osaamiseen ja kasvuun.

Tavoite on kääntää oppimistulosten laskeva suunta. Panostamme 200 miljoonaa euroa peruskouluihin, korjaamme mm. reistailevan oppimisen tuen ja vahvistamme perustaitoja kuten luku-, lasku- ja kirjoitustaitoja. Lasten ja nuorten mielenterveysongelmiin tartutaan määrätietoisesti. Toteutamme nuorten terapiatakuun.

Iloitsen, että saimme valtionvarainvaliokunnassa tehtyä yhteistyössä hallituspuolueiden kanssa budjettiin kehyksen puitteissa pieniä mutta tärkeitä lisäyksiä. Asioita, joiden puolesta olen tehnyt paljon työtä eduskunnassa.

Lue lisää budjetista blogistani: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sarisarkomaa/jouluterveiset-eduskunnasta/

Tervetuloa tapaamaan:

  • Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmän glögeille Asema-aukiolle ma 18.12. klo 15.
  • Vuoden viimeiseen Facebook-liveen, joka järjestetään ma 18.12. klo 18.15. Livelähetyksen löydät Facebook-sivultani https://www.facebook.com/sarkomaasari/
  • AfterWalk kävellään taas tammikuun alussa torstaina 18.1.2024. Tervetuloa virkistymään hyvässä seurassa Töölönlahdelle. Tarkoitus on kävellä yhdessä ja vaihtaa kuulumisia. Otathan mukaan myös ystäväsi. Kokoontuminen kävelylle klo 17.15 Pikkuparlamentin (Arkadiankatu 3) edustalla.


Helsingin kaupungin ensi vuoden budjettista laaja sopu

Helsingin budjetin käsittely on kaupunginvaltuuston vuoden tärkeimpiä tehtäviä. Oli mainiota, että pormestari Vartiaisen johdolla kaikki valtuuston poliittiset ryhmät tulivat mukaan budjettisopuun. Vaikka talous on tiukilla, sisältää sopu ensi vuoden budjetista useita helsinkiläisille tervetulleita asioita.

Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=12300 

Kouluväkivalta ja - kiusaaminen saatava kuriin

Kuluvan vuoden kouluterveyskyselyn mukaan suuri osa helsinkiläisistä lapsista ja nuorista on tyytyväisiä elämäänsä. Vaikka valtaosa oppilaista voi hyvin, on huonosti voivien lasten tilanne entistäkin huolestuttavampi ja edellyttää lisätoimia. Kyselystä nousi erityisesti kaksi kasvavaa ongelmaa lasten ja nuorten arjessa.

Lue lisää uudesta Töölöläisen kolumnistani: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=12315 

Tehdään yhdessä Alexista seuraava tasavallan presidentti

Mainio presidentinvaalien ehdokkaamme Alexander Stubb tekee todella hyvää kampanjaa. Yhtään ääntä ei vielä annettu. Alexin valinta varmistetaan yhdessä tehdyllä aktiivisella kampanjalla. Kisasta tulee kova. Kaikki apu ja tuki on tarpeen. Lämpimästi tervetuloa mukaan kampanjaan.

Voit liittyä Alexin tiimiin osoitteessa https://www.alexstubb.fi/ 

Joulu on ennen kaikkea yhdessä olon juhlaa. Paras lahja läheisille on antaa heille aikaa. Rauhallista Joulua kaikille lukijoille.

Sinulle on joulukortti eduskunnasta - katso videotervehdys.

Ajatukset ja palaute ovat tervetulleita, pidetään yhteyttä.

Sari Sarkomaa