Siirry sisältöön

Kesäkuun eduskuntaterveiset

Arvoisa vastaanottaja,

Säätytalolla Petteri Orpon johdolla käydyt hallitusneuvottelut onnistuivat ja vaativa työ alkaa uuden pääministerin johdolla. Lähdemme rakentamaan vahvaa ja välittävää Suomea yhdessä hallituskumppaniemme perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraattien kanssa. Suomen täytyy nyt ja jatkossa pärjätä maailman myrskyissä.

Minulla oli ilo ja kunnia olla mukana kokoomuksen toisena neuvottelijana Säätytalon talouspöydässä, jonka vastuulla oli koko julkinen talous, verotus, omistajapolitiikka ja eläkeasiat sekä muiden neuvottelupöytien koordinointi. Olen luottavainen siihen, että nyt työn aloittavalla joukkueellamme Suomen suunta saadaan oikaistua ja hyvinvointiyhteiskunta pelastettua.

Pääministeri Orpon johdolla teemme työtä, jotta Suomen näivettymistä uhkaava velkakierre saadaan taitettua ja julkista taloutta tasapainotettua. Vahvistamme hyvinvointiyhteiskuntamme selkärankaa edistämällä työllisyyttä ja yrittäjyyttä sekä työn kannattavuutta. Tavoittelemme yli 100 000 uutta ihmistä työhön. Lisäämme kilpailua, vähennämme byrokratiaa ja teemme investointeja tulevaisuuteen. Haluamme nostaa Suomen takaisin osaavimpien kansakuntien joukkoon. Teemme kiireellisesti toimia, jotta sote-palveluiden pariin pääsisi nopeammin. Teemme Suomesta maailman turvallisimman yhteiskunnan ja puhtaan energian suurvallan.


Säätytalolla neuvottelujoukkueemme talouspöydässä.

Koskaan ei tiedä, mitä elämä tuo tullessaan. Jouduin aivan yllättäen jäämään hallitusneuvottelujen loppumetreillä sairauslomalle rintasyövän hoidon vuoksi. Tämä muutti hetkessä monta asiaa. Eduskuntatyö oli laitettava tauolla.

Kiitos paljon kannustavista viesteistä. Olen kiitollinen, että leikkaus meni hyvin ja jatkohoidot etenevät syövän voittamiseksi. Toivon pääseväni takaisin töihin ja normaaliin arkeen mahdollisimman pian. Suhtaudun tulevaan luottavaisin mielin. 

 
Terveisiä Säätytalolta. Kuvassa kokoomuksen neuvottelujoukkue.

Toukokuun terveisissä

- Tervetuloa eduskunnan Avoimiin oviin ma 4.9 klo 13-18.15
- Helsingin ydinkeskustan näivettymiselle on tehtävä stoppi
- Ihmisen pitää olla Itämeren puolella
- Muistisairaus koskettaa koko perhettä
- Haastattelu Talouselämässä
- Koulujuoksulla parempaa lasten syövän hoitoa
- Diabeteksen omahoitotarvikkeiden yhdenvertainen saatavuus on turvattava 

Tervetuloa eduskunnan Avoimiin oviin ma 4.9 klo 13-18.15 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan eduskuntataloon ja keskustelemaan sinulle tärkeistä aiheista. Valtiosalin Politiikan torilla voit tulla juttelemaan kokoomuksen eduskuntaryhmän pisteelle. Eduskunnan kuppilassa on tarjolla kahvit. 

Tilaisuuteen ei ilmoittauduta ennakkoon. Sisäänkäynti Päätalon B-ovesta eli Töölön puoleisesta sisäänkäynnistä. Ohessa kartta. Toivottavasti tapaamme mahdollisimman monen kanssa.



Helsingin ydinkeskustan näivettymiselle on tehtävä stoppi

Helsingin ydinkeskustan elinvoiman hiipuminen on monisyinen ongelma. Tilannetta ovat kärjistäneet epäonnistuneet liikenneratkaisut, jotka eivät ota huomioon keskustassa asuvia, asioivia, työskenteleviä eikä yrittäviä. Lisäksi keskustan saavutettavuutta heikentävät kantakaupungissa yhtaikaa käynnissä olevat useat liikennettä sumputtavat katuremontit.

Toukokuussa kaupunginhallituksessa kokoomusryhmän voimin teimme lukuisia esityksiä Helsingin elinvoiman vahvistamiseksi. Kirjoitin asiasta Verkkouutisten blogiin. Epäonnistuneet liikenneratkaisut on korjattava ja Helsingin keskustan näivettymiselle on laitettava piste. 

Ihmisen pitää olla Itämeren puolella

Maailman merien päivänä ja vuoden kaikkina muinakin päivinä on tärkeää muistaa merien merkitys koko maapallon ilmastolle ja elämälle. Saimme uuteen hallitusohjelmaan vahvat tavoitteet suojella Saaristomerta ja koko Itämerta sekä muita vesistöjemme. 

Keskeinen kansallinen tavoite on Saaristomeren suurimman ravinnelähteen eli maatalouden kuorman vähentäminen. Lounais-Suomen siipikarja- ja sikatalouden ravinnevalumat ovat nousseet koko Itämeren alueella suurimpiin leviä ruokkivan fosforin lähteisiin ja Suomen suurimmaksi huolenaiheeksi Itämeren rehevöitymisessä. Puhtaamman kotimaisen ruuantuotannon edistäminen on tärkeää meille kaikille suomalaisille.



Muistisairaus koskettaa koko perhettä

Kirjoitin Muistiliiton varapuheenjohtajana Muisti-lehden pääkirjoituksessa siitä, kuinka muistisairaus muuttaa koko lähipiirin elämää. Muistisairaus on kansansairaus, joka koskettaa tavalla tai toisella lähes jokaista suomalaista. Muistisairaiden läheisille pitää olla nykyistä paremmin saavutettavissa opastusta ja tietoa siitä, millaista ja mistä apua on saatavilla. Arvokasta työtä tekevillä omaishoitajilla pitää olla aitoja mahdollisuuksia vapaapäiviin esimerkiksi palvelusetelin, kotiavustajapalvelun ja kiertävän perhehoitajan avulla. Hallitusohjelmaan saimme tervetulleita linjauksia omaishoidon kehittämiseksi. 

Haastattelu Talouselämässä

Talouselämä kysyi minulta, millainen rahan käyttäjä olen. Säästeliäisyyden periaatteen sain oppia jo kotona. Säästeliäisyyttä olen opettanut eteenpäin omille lapsilleni. Olen iloinen siitä, että yhä nuoremmat ovat löytäneet sijoittamisen pariin. Hienoa, että perheet perustavat osakesäästötilejä jo vastasyntyneille. Säästää voi pienestäkin.

Lue koko haastattelu TÄÄLLÄ.

Koulujuoksulla parempaa lasten syövän hoitoa

Iloitsen Team Rynkebyn pienten puolesta järjestämän Koulujuoksu-tapahtuman upeasta tuloksesta. On ollut kunniatehtävä toimia Koulujuoksun suojelijana vuodesta 2019 lähtien. Koulujuoksussa kerätyt 132 335,62 euroa suunnataan lasten syöpähoitojen tutkimukseen ja kehittämiseen. Mukana oli yli 230 koulua ja päiväkotia, yhteensä huikeat yli 44 000 reipasta juoksijaa.

Juoksutapahtumalla on kerätty vuosittain määrärahoja Aamu Säätiölle lasten syövän tutkimukseen ja Sylva ry:lle syöpäsairaiden lasten, nuorten ja heidän perheiden psykososiaaliseen tukemiseen. Koulujuoksu-tapahtuma on hieno tapa yhdistää liikkumisen ja auttamisen ilo.

Diabeteksen omahoitotarvikkeiden yhdenvertainen saatavuus on turvattava 

Saan paljon palautetta kotikaupunkini Helsingin terveyspalveluista. Kevään aikana olen saanut paljon palautetta erityisesti diabetesta sairastavilta Helsingin omahoitotarvikkeiden jakelun toiminnasta. 

Olen asiaa selvittänyt ja tilanteeseen on saatu edistystä. Jatkan työtä.

Omahoitotarvikejakelun toiminnan sujuvoittamiseksi on edelleen jatkettava. Tarvikkeet ovat tärkeä osa diabeteksen ja monen muun sairauden omahoitoa.

Toivotan sinulle ja läheisillesi hyvää ja rentouttavaa kesää.