Siirry sisältöön

Toukokuun eduskuntaterveiset

Arvoisa Vastaanottaja,

Kokoomuksen EU-vaalikampanja on avattu. Vaalikiertue lähti liikkeelle Narinkkatorilta, josta se jatkuu tulevien viikkojen aikana läpi Suomen. 

Tavoittelemme neljä paikkaa Euroopan parlamentista, jopa viittä paikkaa pidetään mahdollisena. Tähän tarvitaan meidän jokaisen panos. Lämpimästi tervetuloa mukaan vaalityöhön ja innostamaan ihmisiä äänestämään mainioita ehdokkaitamme. 

Kokoomuksella on monipuolinen lista toinen toistaan parempia ehdokkaita. Kaikki kokoomuksen ehdokkaat sekä kiertueaikataulu löytyvät osoitteesta https://www.kokoomus.fi/eurovaalit/

”Missä EU, siellä mahdollisuus” tarkoittaa kokoomukselle turvallisuutta, kilpailukykyä̈, suurempia markkinoita, vapaata liikkumista vailla pelkoa, vahvempaa itsenäisyyttä̈ osana suurempaa yhteisöä̈.  Kokoomus haluaa olla mukana rakentamassa EU:sta vahvaa globaalia toimijaa.

Kokoomuksen vaaliohjelman keskiössä ovat turvallisuus, talous ja arvot.  EU-vaaliohjelma löytyy osoitteesta: https://www.kokoomus.fi/kokoomuksen-eu-vaaliohjelma-2024/

Ennakkoäänestys on kotimaassa 29.5.-4.6.2024. Vaalipäivä on sunnuntaina 9.6.2024. 

Tässä kirjeessä:

  • To 16.5. klo 19 MLL UP Muotia ja Tähtiä – hyväntekeväisyysnäytös
  • To 23.5. klo 17.15 Sarin vartti Arkadianmäeltä Facebook-livessä
  • Kiitos – työ jatkuu HOK-edustajistossa
  • Kouluista tehtävä kaikille lapsille turvallisia
  • Aloitteemme keskusta-alueen elinvoiman elvyttämiseksi etenee 
  • Tupakkalakia korjattava turvaamaan savuton koti ja parveke – ihmisiä on suojeltava myös kotona
  • Sähkötupakka eli ”vape” kielletään alle 18-vuotiailta
  • Kymmenen vuoden passin palautusta kiirehdittävä
  • Suojellaan kotimertamme – laitetaan roskat roskakoriin

To 16.5. klo 19 MLL UP Muotia ja Tähtiä - hyväntekeväisyysnäytös

Tervetuloa MLL UP Muotia ja Tähtiä - näytökseen Tapahtumatalo Bankiin. On ilo olla tänäkin vuonna mallina muotinäytöksessä. Tapahtuman kaikki lippu- ja arpajaistulot käytetään lyhentämättöminä koulukiusattujen lasten ja nuorten toipumiseen. Tapahtuman järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry.

Voit ostaa lipun tilaisuuteen linkin kautta.

To 23.5. klo 17.15 Sarin vartti Arkadianmäeltä Facebook-livessä

Kerron Facebook-livessä politiikan ajankohtaisista eduskunnan kyselytunnin jälkeen. Facebook-liven löydät Facebook-sivultani facebook.com/sarkomaasari. Voit lähettää etukäteen kysymyksiä sähköpostitse sari.sarkomaa@eduskunta.fi

Kiitos – työ jatkuu HOK-edustajistossa

Suuri kiitos. Sain Helsingin Kokoomuksen listalta HOK-Elannon edustajiston vaaleissa eniten ääniä.  HOK-Elannon edustajiston vaalien 2024 tulokset.

Kouluista tehtävä kaikille lapsille turvallisia

Eduskunta kävi ajankohtaiskeskustelun koulurauhasta ja kouluturvallisuudesta. Pidin asiasta kokoomuksen ryhmäpuheen. Olemme sitoutuneet tekemään tarvittavat toimenpiteet koulurauhan ja kouluturvallisuuden varmistamiseksi. Lastensuojelulaki uudistetaan. Toteutamme lasten ja nuorten terapiatakuun. Kiusatun lapsen oikeusturvaa ja mahdollisuutta jatkaa omassa koulussaan vahvistetaan. Koulujen valtuuksia puuttua opetusta häiritsevään toimintaan kuten älypuhelimien käyttöön lisätään. Perusopetukseen laatuun panostetaan vaalikauden aikana lisää 200 miljoonaa euroa pysyvästi. 

Katso koko puhe.

Aloitteemme keskusta-alueen elinvoiman elvyttämiseksi etenee 

Valtuustoryhmämme tekemä ryhmäaloite etenee kaupungin päätöksenteossa. Aloitteen vauhdittamana tehdään ulkopuolisin voimin selvitystyö keskusta-alueemme elinvoimaa vauhdittavista toimenpiteistä. Osana selvitystä on olennaista kuunnella alueen asukkaita ja yrityksiä.

Keskusta-alueella liikkuu edelleen päivittäin noin 20 prosenttia vähemmän ihmisiä kuin ennen pandemiaa, ja alueella toimivien yritysten liikevaihto on vähentynyt keskimäärin 20-30 prosenttia. Kaupunki ei ole kyennyt omilla toimillaan riittävästi vastaamaan tähän haasteeseen. Osa kaupungin omista päätöksistä on myös hankaloittanut myönteisen käänteen tapahtumista.  

Helsingin keskusta-alueen elinvoiman vahvistaminen on elintärkeää. Selvitystyön tuoman tiedon pohjalta on viisasta arvioida myös tehtyjä liikennejärjestelmäpäätöksiä. Helsingin on pystyttävä parempaan.

Voit lukea alkuperäisen aloitetekstin täältä.

Tupakkalakia korjattava turvaamaan savuton koti ja parveke – ihmisiä on suojeltava myös kotona

Nykyinen tupakkalaki on valuvikainen. Laki suojaa tupakansavulta työpaikoilla ja julkisissa tiloissa, mutta moni joutuu omassa kodissaan kärsimään naapurin tupakoinnista. Tupakointikiellon asettaminen on taloyhtiöissä nykylainsäädännön mukaan vaikeaa, sillä se edellyttää kunnan viranomaisen päätöstä sekä kallista ja hankalaa hakuprosessia. Tupakkalainsäädäntöä on päivitettävä niin, että taloyhtiön yhtiökokous voisi kieltää häiritsevän tupakoinnin parvekkeilla ja huoneistoissa.

Lue lisää tiedotteestani.

Sähkötupakka eli ”vape” kielletään alle 18-vuotiailta

Eduskunnassa parhaillaan käsittelyssä oleva tupakkalain muutos kieltää alaikäisiltä nikotiinittomien sähkösavukkeiden hallussapidon sekä rajoittaa savuttomien nikotiinituotteiden käyttöä ja makuja. Lisäksi lakiesitys sisältää kiellon tupakan vastikkeiden hallussapidolle alle 18-vuotiailta ja pyrkii ehkäisemään nuorten tupakkatuotteiden käyttöä sekä harmaata ja laitonta kauppaa. Tavoitteena on suojella lasten ja nuorten terveyttä ja antaa oppilaitoksille sekä kodeille työkaluja puuttua asiaan tehokkaasti.

Lue lisää blogistani.

Kymmenen vuoden passin palautusta kiirehdittävä

Hallituspuolueiden norminpurkutyöryhmän linjaus palauttaa kymmenen vuotta voimassa olevat passit on tervetullut. Voimassaolon pidennys toisi helpotusta poliisin lupapalveluiden pitkiin odotusaikoihin ja kansalaisten arkeen. Nyt on tavoitteen toteuttamiseen löydettävä keinot ja tuotava lakiesitys eduskunnan.

Lue lisää tiedotteestani.

Suojellaan kotimertamme – laitetaan roskat roskakoriin

Itämeren ja sen rantojen suojelu on minulle tärkeää. Rehevöityminen ja roskaantuminen ovat kotimeremme suojelun kannalta suuria ongelmia. Kaupungin toimet rantavesien siivoamiseksi ovat käynnissä. Roskaa merestä kauhovan Lippo-aluksen voi bongata vaikkapa Kauppatorin satama-alueelta. Vaikka siivottujen roskin määrä on viime vuosina laskenut, kerättiin viime kesänä rannoiltamme lähes 100 kuutiometriä roskaa. Roskien siivoaminen kuluttaa valtavasti kaupungin veroeuroja. Me helsinkiläiset voimme vaikuttaa kaupunkimme ja vesistöjen roskaantumiseen hyvin helpolla tavalla: huolehtimalla omat roskat roskiksiin.

Lue lisää kolumnistani.

Sanaston väkeä ja kirjailijoita vieraili eduskunnassa Korvaamattomat kirjat -tilaisuudessa. Tärkeä asiaa, mukavia kohtaamisia ja ajankohtaista keskustelua. 
Oli ilo saada olla mukana HERO:n juhlaseminaarin paneelissa. Kuvassa kanssani varapuhemies Paula Risikko sekä tilaisuuden juontanut Kaj Kunnas. 
Helsinki-kierroksella vuorossa Malmi ja Taiteen sulattamo, taide- ja mielenterveysjärjestö. Kuvassa Eveliina Lafghani Rauni Koikkalainen, Karoliina Itkonen ja Tim Saarinen. 

Ajatuksesi sekä palautteesi ovat tärkeitä ja tervetulleita. Pidetään yhteyttä.

Sari Sarkomaa