Siirry sisältöön

Opetushallituksen johtokunnan mielestä viraston toimintaedellytykset on turvattava

OPETUSHALLITUS

Tiedotusvälineille 26.5.2014

Vapaasti julkaistavissa

Opetushallituksen johtokunta on erittäin huolissaan Suomen osaamisen ja koulutuksen kehittämisestä ja tulevaisuudesta. Oppimistulokset ovat laskussa, osaamisen merkitys kasvaa ja hyvin monet mittavat uudistukset ja kehittämistoimet ovat tekeillä.

Keskeisen ja ainoan kansallisen koulutuksen kehittämisviraston toimintakyky sekä lakisääteisten tehtävien että viranomaistehtävien hoitaminen on vaarantumassa. Opetushallitus on joutunut aloittamaan yt-menettelyn, jonka lopputuloksena voi olla jopa viidesosan henkilöstön vähentäminen - enimmillään 60 henkilöä. Opetushallituksessa on nyt 279 työntekijää. Opetushallituksen johtokunnan mielestä viraston toimintaedellytykset on turvattava.

Monet merkittävät ja kiireelliset uudistukset kuten perusopetuksen opetussuunnitelmatyö, ammatillisten tutkintojen uudistaminen, opiskelijavalintojen uudistaminen ja toteuttaminen ovat nyt vaarantumassa. Kansallinen koulutuksen kehittäminen tarvitsee vahvaan asiantuntijuuteen perustuvan koulutuksen asiantuntijakeskusviraston.

Opetushallituksen johtokunta pitää välttämättömänä, että Opetushallituksen resurssien turvaamiseen etsitään pikaisesti ratkaisu, jotta yt-menettely ei johda sellaisiin henkilöstön irtisanomisiin, jotka vaarantavat Suomen osaamisperustan kehittämisen.

Suomen menestys perustuu osaamiseen ja sivistykseen.

Lisätietoja:
Opetushallituksen johtokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa p. 050 5113033
Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä p. 0295 331298

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.