Siirry sisältöön

Opetushallituksen johtokunta pyytää ministeriötä täydentämään ylioppilastutkintolautakuntaa

28.10.2014
julkaisuvapaa heti

Opetushallituksen johtokunta on päättänyt seuraavasta kannanotosta kokouksessaan 23. lokakuuta:

Opetushallituksen johtokunta on huolissaan vuosiksi 2016-2018 nimitetyn ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntemuksen riittävyydestä. Ylioppilastutkinto on lukion päättötutkinto, jonka tarkoituksena on selvittää, ovatko opiskelijat omaksuneet lukion opetussuunnitelman mukaiset tiedot ja taidot sekä lukiokoulutuksen mukaisen riittävän kypsyyden. Ylioppilastutkinnosta annetun valtioneuvoston asetuksen mukaan lautakunnan jäsenten tulee olla ylioppilastutkintoaineita ja opetustointa hyvin tuntevia henkilöitä.

Uuden lautakunnan nykyistä suppeampi ja pääosin yliopistojen edustajista koostuva kokoonpano ei edusta lukiokoulutuksen ja ylioppilastutkintoaineiden riittävää asiantuntemusta. Lautakuntaan ei ole nimetty lainkaan Opetushallituksen edustajia, vaikka asetuksen mukaan lautakunnan tulee kehittää ylioppilastutkintoa yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Opetushallituksen johtokunta pyytää opetus- ja kulttuuriministeriötä täydentämään lautakuntaa niin, että lautakunnan asiantuntemus turvataan ja että hyvä yhteistyö tutkintoa kehittävien tahojen välillä voi jatkua.

Lisätietoja:
Opetushallituksen johtokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa, puh. 0505113033

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.