Siirry sisältöön

Kokoomuksen Sarkomaa: Miksi Sipilän kädet ovat työeläkeläisten taskussa?

tiedote 2.4.
julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa toivoo keskustan Juha Sipilän vielä harkitsemaan kantaansa työeläkkeisiin liittyen.

Keskustan veropoliittiset kovat linjaukset rankaisevat kovalla kädellä työeläkettä saavia suomalaisia. Puolue ehdottaa työtulovähennyksen korottamista 450 miljoonalla eurolla. Tämän vähennyksen saa tehdä palkkatulosta, mutta sitä ei voi tehdä eläketulosta. ”Työtä tehneet työeläkkeen saajat jäisivät kevennyksen ulkopuolelle. Tämä kärjistäisi eriarvoista kohtelua palkansaajien ja eläkeläisten verotuksessa”, kansanedustaja toteaa.

”Ylikireä verotuksemme yhdistettynä pääkaupunkiseudun korkeisiin asumis- ja elämiskustannuksiin laittaa tavallisen ihmisen tiukoille. Tavallisella helsinkiläisellä pitää olla varaa asua kotikaupungissaan. Siksi onkin ydinkysymys, millaisia verolinjoja puolueet aikovat tulevalla vaalikaudella ajaa. Kokoomus sitoutuu ansiotuloveron kevennykseen siten, että se kohdistuu yhtä lailla sekä palkansaajiin että eläkeläisiin. Aikoinaan tehdyn työn on kannatettava myös eläkkeellä”, Sarkomaa sanoo.

Sarkomaa muistuttaa, että keskustan veroehdotuksessa ei esitetä minkäänlaista korjausta, edes ns. inflaatiokorjausta, valtion tuloveroasteikkoon. Näin ollen keskusta kiristäisi kaikkien valtion tuloveroa maksavien työeläkeläisten verotusta, kun eläkkeet nousevat TEL-indeksin mukaisesti.

Eläkkeensaajia oli 2013 lopussa yhteensä noin 1,5 miljoonaa, eli reilu neljännes kaikista suomalaisista. Heistä valtaosa, noin 1,4 miljoonaa, oli työeläkkeen saajia.

”On pakko ihmetellä, miksi keskusta Juha Sipilän johdolla haluaa olla erityisesti työeläkeläisten kimpussa. Kyse on mittavasta joukosta Suomea työllään rakentaneita ihmisiä. Kun asetamme oikeasti työn ja sen kannattavuuden etusijalle, silloin ei voi hyväksyä eläkeläisten syrjintää, eikä heidän verotuksensa kiristämistä”, kansanedustaja linjaa.

Sarkomaan mukaan kokoomus ehdottaa myös, että työeläkkeisiin ei ensi vaalikaudella kohdisteta indeksileikkauksia, vaikka puolue on valmis tekemään niitä tulonsiirtoihin.

”On hyvä myös muistaa, että työeläkkeen saajien ostovoimalla on vahva vaikutus talouden elpymistä vauhdittavaan kotimaiseen kysyntään”, Sarkomaa päättää.

 

lisätietoja:
Sari Sarkomaa
050 5113033

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.