Siirry sisältöön

Sarkomaa ja Lauslahti: Eläkeläisten verotus samalla viivalle

tiedote 24.10.
julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Sanna Lauslahti toteavat, että kokoomuksen tavoite on palkkatulon ja eläketulon tasa-arvoinen kohtelu. Sen toteutumiseksi on hallituksen tehtävä työtä.

”Verotusero eläke- ja työtuloa saavien välillä kasvaa ensi vuoden valtio talousarvioesityksen myötä työtulovähennyksen 450 miljoonan korotuksen kohdentuessa vain työtuloa saaville. Tällä kertaa hallitus valitsi työnteon kannusteet. Budjetin toimet tähtäävät vahvasti työllisyyden edistämiseen ja veroratkaisu oli osa tätä kokonaisuutta. Työlinja on aivan keskeinen kaikkien suomalaisten kannalta ja erityisesti myös eläkejärjestelmän kestävyyden kannalta.”

Kokoomuskaksikko pitää selvänä, että jatkossa eläkeläisten veroeroa työtuloa saaviin nähden on kavennettava. ”Tähän tarvitaan täsmätoimia. Pidämme tärkeänä, että tulevaisuudessa kunnallisverotuksen eläketulovähennystä parannetaan siten, että eläkeläisten verotus ei ole millään tulotasolla korkeampi kuin palkansaajan verotus. Kokoomuksella on selkeä tavoite pitää palkansaajien ja eläkeläisten verotus samalla tasolla. Tämä on perusteltua eläkeläisten ostovoiman ja oikeudenmukaisen kohtelun kannalta.

Hallituksen mahdollinen tuleva miljardin euron veroalennus on kohdennettava reilusti eläkeläisille ja palkansaajille”, Sarkomaa ja Lauslahti edellyttävät.

”Eläkeläisten ostovoimasta on pidettävä huolta mm. verotuksen ja eläkkeiden indeksikorotusten avulla. Siksi pidämme tärkeänä, ettei tel-indeksiä leikata myöskään tulevina vuosina, vaan indeksikorotukset tehdään täysimääräisesti. Näin koko ikänsä työtä tehneen eläkkeen ostovoimasta pidetään huolta. Tämä on ennen kaikkea viesti työn arvostamisesta”, Sarkomaa ja Lauslahti linjaavat.

 
Lisätietoja:

Sari Sarkomaa
050 511 3033

Sanna Lauslahti
050 512 2380