Siirry sisältöön

Uudistetut kouluruokasuositukset käytäntöön joka kunnassa

Tiedote 28.1.2017

Julkaisuvapaa heti

Uudistetut kouluruokasuositukset käytäntöön joka kunnassa

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kehuu uusia kouluruokasuosituksia ja haastaa kaikki kunnat, kuntapäättäjät ja koulut ottamaan päivitetyt kouluruokasuositukset toteutukseen. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan julkaisema Syödään ja opitaan yhdessä -suositukset tähtäävät oikea-aikaisiin, riittäviin, oppimista ja terveyttä edistäviin yhteisiin aterioihin.

”Maksutonta kouluruokaa parempaa innovaatiota ja investointia saa etsiä. Se on tehokas täsmätoimi lasten oppimisen ja kasvamisen tukemiseksi. Jos kouluruokailua ei olisi, pitäisi se keksiä. ”, korostaa Sarkomaa.

Kouluruokailu on osa oppimista ja tärkeä väline koulun ja kodin yhteistyössä. Terveelliset ruokailutavat ja -tottumukset vähentävät terveyseroja ja ovat tärkeä osa kasvatusta. Monelle lapselle kouluruoka on päivän ainoa ja monipuolinen ateria.  Suomalaista vuonna 1948 luotua maksutonta kouluruokailua kannattaa Suomen vaalia. Kouluruoka on tärkeä osa ruokakulttuuriamme.

"Pidän erittäin hyvänä suuntana, että kouluruokailussa huomioidaan jatkossa paremmin, miten lapset syövät. Ruokakasvatus on kodin ja koulun yhteinen asia”, summaa Sarkomaa.

Sarkomaa on huolissaan niiden lasten suuresta osuudesta, jotka eivät osallistu kouluruokailuun. Kouluruuan ja -järjestelyjen on tuettava kaikkien osallistumista ja osallisuutta, sillä vain syödyllä kouluruualla saavutetaan positiiviset vaikutukset.

”Otetaan yhteiseksi missioksi se, että jokainen lapsi syö päivittäin terveellisen aterian koulussa.  Kouluruokailu on oltava yhteinen kiireetön hetki. Haastan kaikki koulut panostamaan kouluruokailuun ja ottamaan suositukset omikseen”, päättää Sarkomaa.

Lisätietoja:

Sari Sarkomaa

+358 50 511 3033