Siirry sisältöön

Valinnanvapauslakiluonnoksen reivaustarve päivänselvä

Tiedote 28.2.2017

Vapaa julkaistavaksi

Sarkomaa: Valinnanvapauslakiluonnoksen reivaustarve päivänselvä  

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaan mukaan on täysin selvää ja välttämätöntä, että valinnanvapauslakiluonnosta vielä muokataan. Hän korostaa, että käynnissä oleva ja 28.3. päättyvä lausuntokierros on poikkeuksellisen merkittävä koko sote-uudistuksen onnistumiseksi. Hallitus lähetti valinnanvapauslain keskeneräisenä lausuntokierrokselle ja tiedotti, että pykäliä täsmennetään vielä lausuntokierroksen aikana ja sen jälkeen. Myös vaikutusarvioinnit valmistuvat lausuntokierroksen jälkeen lopulliseen muotoonsa.

Sarkomaa alleviivaa lausuntojen tarkkaa läpikäymistä ja sote-kentän kuulemisen merkityksellisyyttä.

”Asiantuntijoiden ja sote-henkilöstön näkemykset on tarkkaan hallituksen vastuuministeri Rehulan johdolla puitava ja hyödynnettävä valmistelussa. Urakka on iso ja hallituksen on yhteistuumin suunnattava voimavaransa tähän. Avokonttorissa on istuttava, kunnes laki on laadukas”, vaatii Sarkomaa.

Sarkomaa muistuttaa, että valmiista valinnanvapauslaista on saatava kunnolliset vaikutusarviot. Sote-uudistuksen onnistumisen edellytyksenä ovat vedenpitävät vaikutusarviot ja kunnollinen tietopohja uudistuksen vaikutuksista.

”Sote-uudistusta on valmisteltu useita kertoja ja oppia on otettava edellisistä virheistä. Viimeksi eduskunnassa kaatuneessa uudistuksessa vaikutusarviot olivat vajavaiset”, muistuttaa Sarkomaa.

Edustaja Sarkomaa olisi mieluiten tuonut eduskuntaan yhtä aikaa sekä maakunta- ja sote-järjestämislain että valinnanvapauslain.

”Ymmärrän hallituksen aikataulun, mutta kaupunkilaisjärki sanoo, että paketti on kokonaisuus ja kokonaisuutena eduskunnan on se arvioitava”, toteaa Sarkomaa.

Sarkomaa vetoaa koko sote-kenttään ratkaisuhakuisuuden löytämiseksi. Kestävä valinnanvapausmalli tehdään laajalla yhteistyöllä.

 

Lisätietoja:

Sari Sarkomaa

Kansanedustaja

+358 50 511 3033