Siirry sisältöön

Sari Sarkomaan kirje helsinkiläisille

Hyvä helsinkiläinen,

Mielestäni aina on oikea hetki miettiä miten asiat voi tehdä paremmin. Ihmisten hyvinvointi ja puhdas ympäristö kuuluvat päätöksenteossa kestävän talouden rinnalle. Yli varojen eläminen ja tulevien sukupolvien mahdollisuuksien ahnehtiminen on lopetettava.

Työ ja yrittäminen kuuluvat etusijalle. Tasa-arvoinen ja hyvä työelämä on oltava jokanaisen- ja miehenoikeus. Olen urakoinut sen eteen, että naisten ja miesten työuriin ja vanhemmuuteen suhtaudutaan kannustavasti. Perhevapaajärjestelmää on uudistettava joustavaksi. Ikäsyrjintää on kitkettävä päättäväisesti. Työn ja eläkkeiden verotuksen maltillinen laskeminen on reilua ja viisasta. Koti Helsingissä ei saa olla liian kallis. Tavallisella helsinkiläisellä on oltava varaa asua kotikaupungissaan.

Laadukas koulutus, tutkimus, osaaminen ja sivistys sekä oppimisen ilo ovat menestystekijämme. Haluan investoida koulutukseen, enkä leikata. Lapsien on saatava kasvaa parhaimpaansa ja löytää omat vahvuutensa. Opettajalla on oltava aikaa jokaiselle oppilaalle.

Työlistallani on, että lähipalvelut – päivähoito, perusopetus, terveys- ja vanhuspalvelut - on tehtävä ihmisen mittaiseksi. Liikunta on paras terveyttä edistävä lääke. Vuonna 2012 johtamani valtiovarainvaliokunnan jaoston vierailun jälkeen ehdottamani Ruotsin Raha seuraa potilasta -malli on otettava käyttöön. Hoitoon ja kuntoutukseen on päästävä ajoissa. Muistisairaus tai korkea ikä ei saa olla este arvokkaalle elämälle ja turvalliselle asumiselle. Haluan, että Helsinki on hyvä paikka asua ja elää kaikenikäisille ja ettei ketään jätetä yksin.

Olen kokenut kansanedustaja ja sisukas vaikuttaja. Olen terveydenhuollon maisteri, kolmen koululaisen äiti, intohimoinen Itämeren suojelija, lenkkeilijä ja leipoja. Haluan jättää maan lapsillemme kunnossa, josta tulevat isät ja äidit voivat olla ylpeitä. Olen motivoitunut jatkamaan kansanedustajan työtä paremman arjen, Helsingin ja Suomen puolesta.

Lisää vaaliteemoista: Sarin vaaliesite

 

Sari Sarkomaa
www.sarisarkomaa.fi
050 511 3033