Siirry sisältöön

Kokoomuksen Sarkomaa ja Laiho: ”Marinin hallituksessa kytee kaupunkikapina – korjausliike välttämätön”

Tiedote 28.8.2021

Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Mia Laiho antavat täyden tuen useiden hallituspuolueiden edustajien keskuudessa virinneeseen vastarintaan pääministeri Marinin kaupunkivastaiseen politiikkaan. Useat hallituspuolueiden edustajat ovat julkisuudessa vaatineet hallitusta pitämään lupauksensa korvata kunnille ja kuntayhtymille koronan kulut täysimääräisenä. Sarkomaa ja Laiho pitävät välttämättömänä korjata esitystä, joka tarkoittaisi varsinkin suurille kaupungeille kymmenien miljoonien menetyksiä ja peruspalvelujen vaarantumista.

”Hallituksen kaupunkivastaisuus tekee rumaa jälkeä. Helsingiltä korvauksia jäisi tämän hetken arvion mukaan saamatta noin 70 miljoonaa euroa. On välttämätöntä, että hallitus muuttaa esitystään niin, että koronatuki kohdennetaan oikeudenmukaisesti aiheutuneiden tulomenetysten ja kustannusten suhteessa, eikä keskimääräisenä yleisenä tukena kaikille kunnille. Koronan kustannukset ovat erityisen korkeita Helsingissä ja suurissa kaupungeissa, sillä niissä on todettu suurin osa koronatartunnoista. Erityisesti kipeästi tarvitaan lisävoimavaroja koronan jälkeensä jättämän hoitovelan purkuun, ihmisten hoitoon pääsemiseksi ja julkisen terveydenhuollon työtaakan keventämiseksi. Tilanne peruspalveluissa on hyvin vakava”, toteaa Sarkomaa.

”Kyse on yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen ehkäisystä ja hoidosta, jonka osalta valtio on lakitasolla velvoittanut kuntia toimenpiteisiin. Pääministeri Marin on aiemmin luvannut korvata kunnille täysmääräisesti koronan ehkäisystä, testauksesta ja hoidosta aiheutuneet kulut. Kuntien on välttämätöntä saada nämä luvatut koronakorvaukset täysmääräisesti ja huomioida niissä koronasta eniten kärsineiden kuntien tilanne”, vaatii Laiho

"Toivottavasti kapinahenki näkyisi suunnanmuutoksena hallituksen historiallisen kaupunkivastaiseen politiikkaan. Vasemmistovihreä hallitus näyttää tyytyvän omien huonojen päätöksiin korjausten vaatimiseen julkisesti ilman aiettakaan toimia. Tämä on näkynyt erityisen rumasti koronan hoidossa", edustajat päättävät.

Lisätiedot:

Sari Sarkomaa

Kansanedustaja

09 432 3033

Mia Laiho

Kansanedustaja 09 432 3181


Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Instagram