fbpx Siirry sisältöön

Hoitotyön tutkimussäätiön rahoituksen turvaaminen

KANNANOTTO                                                                                                     3.9.2021                                                                                                                                                             

Hoitotyön tutkimussäätiö (Hotus) on yleishyödyllinen yhteisö, joka edistää erityisesti hoitotieteelliseen tutkimukseen pohjautuvaa näyttöön perustuvaa hoitotyötä sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalla.

Hotuksen perustehtävänä on näyttöön perustuvan hoitotyön kehittäminen ja vakiinnuttaminen terveydenhuollossa käytettävien menetelmien vaikuttavuuden lisäämiseksi ja väestön terveyden edistämiseksi. Toiminnassa painottuvat tutkimustiedon tuottaminen ja tiivistäminen sekä tutkimustiedon käyttöönottoa tukevien rakenteiden ja prosessien kehittäminen.

Perustehtävän toteuttamiseksi säätiö tekee yhteistyötä kansallisten terveydenhuollon palvelu- ja koulutusorganisaatioiden sekä kansallisten ja kansainvälisten terveystieteellistä tutkimusta tekevien tahojen kanssa. 

Hoitotyöntekijöiden vastaanottojen määrä on kasvussa, ja hoitotyöntekijöiden ja lääkäreiden välinen työnjako on muuttumassa siihen suuntaan, että yhä enemmän yhteydenotoista tapahtuu hoitotyöntekijöille. Tästä syystä hoitotyöntekijät tarvitsevat tutkimusnäyttöä työnsä tueksi. 

Valtiovarainministeriö esityksessä ensi vuoden talousarvioksi Hoitotyön tutkimussäätiön valtionavustukseksi oli kirjattu 388 000 euroa, kun vastaavaa toimintaa lääketieteen puolella tekevälle Duodecimin Käypä hoidolle 720 000 euroa. 

Nyt esitetty avustus ei turvaa tutkimussäätiön toimintaa, saati mahdollista toiminnan kehittämistä. Jotta tutkimussäätiön arvokkaan työn jatkuminen voidaan turvata, tulee ensi vuoden talousarviossa rahoitus ottaa uudelleen arvioitavaksi.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet hoitajataustaiset kansanedustajat:

Merja Mäkisalo-Ropponen (sd), Sari Sarkomaa (kok.), Noora Koponen (Vihr.), Kaisa Juuso (ps), Ritva Elomaa (ps), Kim Berg (sd), Sanna Antikainen (ps), Paula Werning (sd), Arja Juvonen (ps) ja Paula Risikko (kok.).

Lisätietoja:

Merja Mäkisalo-Ropponen, puh. 050 357 9090 

kansanedustaja (sd)

Follow by Email
Facebook
LinkedIn
Instagram