Siirry sisältöön

Elokuun eduskuntaterveiset

Arvoisa vastaanottaja,

Heinäkuusta nautin Itämeren ja Saimaan aalloilla. Elokuun alkaessa alkoi myös politiikan syksy ja työt. Elokuussa kokoonnuimme Maarianhaminaan Kokoomuksen puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokoukseen. Eduskuntaryhmän kesäkokous oli Lappeenrannassa ja Kotkassa. Elokuu on tärkeä kuukausi valmistella syyskuussa alkavaa Eduskunnan virallista syysistuntokautta. 

Agendalla eduskuntaryhmän kesäkokouksessa oli turvallisuus, peruskoulu, tutkimus ja ratkaisut arjen kustannusten hillitsemiseen. Pohdimme myös johdollani välikysymystä vanhustenhuollon ja terveydenhuollon syvenevästä kriisistä. Kannamme vahvaa huolta vanhus- ja terveydenhuollon tilasta. Hallitukselta odotamme korjaussarjaa budjettiriihestä.

Elokuun terveisissä:

  • Tervetuloa mukaan tukemaan työni jatkoa helsinkiläisten kansanedustajana 
  • Tervetuloa tapaamaan Helsinki-kierrokselle
  • Kokoomus jättää välikysymyksen vanhus- ja terveyspalveluiden tilasta
  • Helsingin on korjattava palkanmaksuongelmat ja otettava opikseen
  • Hallituksen on budjettiriihessä lisättävä varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmääriä
  • Akuuttilääkevarastojen rajaaminen ruuhkauttaa päivystyksiä ja iäkkäiden hoitoa entisestään
  • Kaupunkilaisia kiusaava sähköpotkulautailu on laitettava kuriin
  • Suostuvatko hallituspuolueet korjaamaan yrittäjien eläkelakiesityksen epäkohdat? Kokoomus on valmiina

Tervetuloa mukaan tukemaan työni jatkoa helsinkiläisten kansanedustajana 

Kuluva eduskuntakausi on kääntymässä loppukiriin. Eduskuntavaalit järjestetään 2.4.2023. Seuraavasta eduskuntakaudesta on tulossa poikkeuksellisen vaikea. Osaamista, kokemusta ja sisua tehdä vaikuttavaa työtä suurella sydämellä helsinkiläisten ja kotikaupunkimme Helsingin sekä koko Suomen parhaaksi tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Arvostan suuresti tukeasi. Luvassa on paljon mukavia tapahtumia ja tilaisuuksia sekä jokaiselle sopivia tapoja olla mukana. Lämpimästi tervetuloa mukaan vaalityöhön: sari.sarkomaa@eduskunta.fi tai soittamalla 050 511 3033

Tervetuloa tapaamaan Helsinki-kierrokselle

Facebook-live tiistaina 30.8. klo 17.15. https://fb.me/e/93mB20tVf

Haagapäivä, Haagan torilla lauantaina 3.9. klo 11.00-11.45 ja Puistola-päivä, Puistolan torilla klo 12.30-13.15

Hakaniemen markkinat, Hakaniemen tori sunnuntaina 4.9. klo 10.00-10.45 ja Meilahti-päivä, Valpurin puistossa klo 11.15-13.00 

Eduskunnan avoimet ovet, Mannerheimintie 30, B-ovi maanantaina 5.9. klo 14.15-15.15 ja klo 16.30-17.30. https://bit.ly/3Tp0H5L

AfterWalk torstaina 8.9. klo 17.15. https://fb.me/e/2feNfU8AC

Pitäjänmäki-päivä, Turkismiehentie 1 sunnuntaina 11.9. klo 12.00-13.00

Kokoomus jättää välikysymyksen vanhus- ja terveyspalveluiden tilasta

Kesäkokouksessa päätimme tehdä välikysymyksen vanhus- ja terveyspalveluiden kriisiytyvästä tilanteesta. Yhä useampi vanhus jää ilman hoitoa ja hoivaa, jopa heitteille. Kriisi on jo ruuhkauttanut päivystykset vaarantaen jo potilasturvallisuuden. Haluamme herättää hallituksen toimiin. Vaadimme hallitukselta toimia tilanteen korjaamiseksi ja  päätöksiä jo budjettiriihessä entisestään ja potilasturvallisuus vaarantuu. 

Kokoomus on vaatinut, että vanhuspalvelut pitää laittaa kuntoon kokonaisuutena: kotihoito, hoivakodit ja omaishoito. Kaikkiin vanhuspalveluihin tarvitaan lisää hoitajia.

https://www.sarisarkomaa.fi/?p=11552

Helsingin on korjattava palkanmaksuongelmat ja otettava opikseen

Kaupunki, joka ei kuuntele henkilöstöä ei ole toimiva eikä vetovoimainen. Se oli pääviestini valtuuston keskustelussa kaupungin palkanmaksusotkusta. Nostin esille näkemykseni siitä, että henkilöstöä paremmin kuulemalla tilanne ei olisi päässyt näin pahaksi.

Palkanmaksu on työnantajan tärkein velvollisuus. Siitä ei voi millään syyllä luistaa. Palkan maksun kuntoon laittaminen on oltava kaupungin ykkösasia  Helsingin on pystyttävä ja kyllä pääkaupunki pystyy varmasti parempaan. On katkaistava syöksykierre, jossa sijaisia on entistä vaikeampi saada ja vakihenkilöstön työtaakka kasvaa entisestään. Myös uuden järjestelmän käyttöönoton ja ruuhkien kanssa kamppaileva henkilöstö on kovilla.


https://bit.ly/3cfbfE8

Hallituksen on budjettiriihessä lisättävä varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmääriä

Otimme kantaa Sari Multalan kanssa siihen, miten hallituksen tulee lisätä budjettiriihessä varhaiskasvatuksen opettajien aloituspaikkoja yliopistoissa. Yliopistot tarvitsevat pysyvää rahoitusta varhaiskasvatuksen opettajien aloituspaikkojen vakiinnuttamiseen ja kehittämiseen. Myös kasvatus- ja koulutusalan veto- ja pitovoimaa on vahvistettava.

Varhaisiin vuosiin panostamalla edistämme vaikuttavasti lasten kasvua ja kehitystä, ennaltaehkäisemme syrjäytymistä sekä turvaamme lapsille yhdenvertaisemmat mahdollisuudet pärjätä koulutiellä ja elämässä.

Lue koko kannanottomme täältä: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=11557

Akuuttilääkevarastojen rajaaminen ruuhkauttaa päivystyksiä ja iäkkäiden hoitoa entisestään

Vetosin hallitukseen, jotta se kuulisi vanhustenhoitoon, geriatriaan ja palliatiiviseen hoitoon erikoistuneiden lääkäreiden hätähuudon hoivakodissa ja saattohoidossa olevien ihmisten hyvän hoidon puolesta. Lääkärit varoittavat hoivakotien akuuttilääkevarastoja rajoittavien uusien säädösten ja ohjeiden heikentävän hoidettavien elämän ja hoidon laatua sekä ruuhkauttavan entisestään katastrofin äärellä olevia päivystyksiä.

Lue kannanottoni täältä: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=11540

Kaupunkilaisia kiusaava sähköpotkulautailu on laitettava kuriin

Kirjoitin Töölöläiseen siitä, miten sähköpotkulautailu on laitettava kuriin turvallisten katujen takaamiseksi. Jos tiukemmat toimet eivät auta on muutettava lainsäädäntöä, että sähköpotkulaudat kielletään kokonaan vilkkaimmilla kaupunkialueilla.

Lisätoimia sähköpotkulautailun kuriin saamiseksi on välttämätöntä tehdä. Lue koko blogini täältä: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=11545

Suostuvatko hallituspuolueet korjaamaan yrittäjien eläkelakiesityksen epäkohdat? Kokoomus on valmiina

Yrittäjien näkemykset sivuutettu monin osin hallituksen esityksessä yrittäjien eläkelain muuttamisesta. Korjaukset on tehtävä eduskuntakäsittelyssä. Yrittäjyyttä on edistettävä eikä kampitettava.

YEL-järjestelmää on uudistettava, mutta se on tehtävä reilulla tavalla. Kaavamaisesti sovellettuna valtakunnallinen mediaanipalkka YEL-maksun perusteena kohtelisi yrittäjiä epäoikeudenmukaisesti ja merkitsisi pahimmillaan yrityksen kaatumista. Yrittäjiä on mahdotonta ja järjetöntä sovittaa yhteen muottiin.

Hallituspuolueilla on eduskunnassa enemmistö ja siksi on ratkaisevaa sitoutuvatko he tukemaan välttämättömiä muutoksia yrittäjien eläkelakiesitykseen. Yhteistyö asiassa on hyvin tärkeää. Yrittäjyys on ratkaiseva kivijalka, joka kannattelee suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

Lue blogini aiheesta täältä: https://bit.ly/3zRD9h4

Itämeren pelastaminen edellyttää toimia

Itämeripäivää vietettiin perinteisesti elokuussa. Intohimoisena Itämeren suojelijana tein videon, jolla haastoin koko kaupunginvaltuuston ja helsinkiläiset tekemään toimia Itämeren puolesta.

Katso video täältä: https://fb.watch/fcx4jvXEKr/

Ajatukset ja ideat liittyen kevään politiikkaan ja tietenkin kotikaupunkini Helsingin sekä koko Suomen kehittämiseen ovat aina tärkeitä ja tervetulleita.

Pidetään yhteyttä.Sari Sarkomaa
Kansanedustaja
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja
Helsingin kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsen
Kolmen nuoren äiti