Siirry sisältöön

Kuukausikirje 30.9.2011

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista.

Saat kuukausikirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni aiheet.

Sari Sarkomaalta eduskuntaterveiset 30.9.2011 

Syysistuntokautta on leimannut vahvasti epävarmuus. Eurokriisin perimmäinen syy on ylivelkaantuminen. On todella harmillista, että saamme kärsiä muiden maiden tekemistä virheistä ja holtittomuudesta. Kaikkien eduskunnan hyväksymien toimien on tähdättävä markkinoiden vakauttamiseen ja sitä kautta suomalaisten ja Suomen selviämiseen. Aivan selvä on, että koko Euroopassa tervehdytetään talouspolitiikkaa ja ylivelkaantumisen kierre on saatava katkaistua.

Eduskunnan tärkeä tehtävä on huolehtia oman taloutemme tasapainottamisesta. Kun omat asiamme ovat kunnossa, selviämme aina paremmin, tapahtuipa maailmalla sitten mitä tahansa.  Olennaista on turvata sekä työnteon että yrittäjyyden edellytykset. Ilman niitä ei meillä ole mitään.

Eduskunta saa ensi vuoden budjetin ja valtiontalouden kehykset käsiteltäväkseen poikkeuksellisesti vasta lokakuussa. Toimin valtiovarainvaliokunnan jäsenenä ja Euroopan ja kotimaan talousasiat ovat keskeisesti työlistallani koko syksyn. Valtiovarainvaliokunnan työ on jakaantunut jaostoihin. Sovimme jaostopaikoista syyskauden alussa. Olen kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja ja toimin sivistys- ja tiedejaostossa. Aloitin syksyllä myös opetushallituksen johtokunnan puheenjohtajana.

Tässä kirjeessäni käsittelen seuraavia asioita:
1. Keskustan kuntapolitiikkaan ei ole enää varaa
2. Palkansaajavaltuuskunnan sekä työn ja yrittäjyyden verkoston pääministeritapaaminen
3. Suomeen tarvitaan uusi lastensairaala
4. Alueellistamispolitiikka uudelleenarviointiin ja stoppi Fimean pakkosiirrolle
5. Päivähoitolain uudistus ja lastentarhanopettajien riittävyys
6. Tervetuloa tapaamaan tiistaina 25.10 klo 17 - 18.30 avoimeen keskustelutilaisuuteen eduskunnan Kansalaisinfoon, Arkadiankatu 3: "Ruusuja ja risuja terveydenhuollosta" 

Tule mukaan tukemaan Niinistön presidenttiehdokkuutta! www.niinisto.fi