Siirry sisältöön

Toukokuun kuukausikirje

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista.
Saat kuukausikirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni aiheet.

Sari Sarkomaan eduskuntaterveiset                                               3.6.2013

Arvoisa vastaanottaja,

Saimme toukokuussa eduskuntaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuslinjaukset pääministerin ilmoituksena. Linjaukset pihtisynnytettiin, ja edessä on vielä enemmän kysymyksiä kuin on vastauksia. Linjaukset ovat vasta alku. Viisasta on se, että olemme sopineet, että metropolialueelle tulee erillisratkaisu.

Uudet sote-alueet aloittavat toimintansa viimeistään vuonna 2017. Sitä ennen tarvitaan monia muita ratkaisuja. Esitetyn sote-mallin haaste on sen moniportaisuus ja monimutkaisuus. Uudistamistyössä on vielä löydettävä korjauskeinoja. Rahoitusuudistus on vielä täysin avoinna. Kaikkien kiireisintä on löytää keinot terveysasemien uudistamiseksi niin, että jonot saadaan purettua ja terveyskeskukset toimimaan. Hoitoon on päästävä ajoissa. Suomi on perusterveydenhuollon lääkärille pääsyssä Euroopan hännänhuippu. Tilanne ei ole hyvä Helsingissäkään, vaikka olemme lisänneet niin lääkäreitä kuin hoitajiakin terveysasemillemme.

Ennen kesää eduskunnan asialistalla on vielä isoja asioita, mm. kehysselonteon käsittely, EU-selonteon lähetekeskustelu sekä turvallisuus- ja puolustuspoliittinen keskustelu pohjoismaisen yhteistyön näkökulmasta. On myös mahdollista, että oppositio esittää vielä välikysymyksen ennen istuntotaukoa.

Heinäkuussa vanhuspalvelulaki astuu voimaan. Pian saamme arvioitavaksi uudistettavat ikäihmisten palveluiden laatusuositukset ja niihin liittyvät seurantakriteerit.

Tässä kirjeessäni käsittelen seuraavia asioita:

- Erikoissairaanhoitoa ei saa pilkkoa
- Tarvitsemme ajantasaiset hoidontarjoajien laatu- ja vaikuttavuusrekisterit
- Kehysmietintöä valmistelemassa
- Sektoritutkimuksen tulevaisuus
- Vanhemmuuden tukea ja apua ajoissa
- Yrityksiä innostamassa nuorisotakuun toteuttamiseen
- Liikkuvatko lapset?
- Rinnekoti-terveisiä

Tervetuloa tapaamaan!
- Vedän Helsingin Polkupyöräilevien Porvareiden (HePP) pyöräretken torstaina 6.6. Tavoitteena on urheilun ja liikunnan lisäksi tutustua Helsingin upeisiin maisemiin pyöräilemällä, sekä pohtia keinoja polkupyöräilyn kehittämisessä Helsingissä. Lähtö klo 18.00 Kampin Narinkkatorilta. www.facebook.com/Pyorailevatporvarit
Tervetuloa mukaan!
- Helsinki-päivänä ke 12.6. klo 13.15 – 13.45 Esplanadilla Kokoomuksen teltalla.
- Malmin markkinoilla sunnuntaina 16.6. klo 12 – 13. Tarkempia tietoja kotisivuillani ajankohdan lähestyessä.

Aurinkoista alkukesää toivottaen,

Sari Sarkomaa
Kansanedustaja, terveydenhuollon maisteri
Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja
sari.sarkomaa@eduskunta.fi
www.sarisarkomaa.fi
050 511 3033