Siirry sisältöön

Lokakuun kuukausikirje

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista. Saat kuukausikirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni aiheet.

Sari Sarkomaan eduskuntaterveiset                                           lokakuu 2013

Arvoisa vastaanottaja,

Syksyn eduskuntatyöni painopiste on ollut ensi vuoden talousarvioesityksen käsittelyssä. Johtamassani valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaostossa olemme seuranneet tiiviisti myös kunta, sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Olemme kuulleet ja evästäneet asiaa valmistelevia ministereitä ja virkamiehiä niin eduskunnassa kuin monissa taustaryhmissä. Yhteydenpito on ollut tiivistä valtion talouden tasapainottamistoimia valmistelusta vastaavan valtiovarainministeriön joukkojen kanssa.

On selvää, että lausunnolla ollut sote-uudistuksen luonnos kaipaa vielä paljon työstämistä. Ja ettei se sellaisenaan täytä uudistukselle asetettuja tavoitteita. Tosiasioiden tunnistamisesta on tärkeä ottaa vauhtia valmisteluun ja ripeiden ratkaisujen löytämiseen. Täysin välttämättömässä sote-uudistuksessa on pakko onnistua. Muissa Pohjoismaissa on jo uudistettu kunta- ja sote-palveluiden rakenteet. Kyllä se on Suomessakin kyettävä tekemään.

Tässä kirjeessäni käsittelen seuraavia asioita:

- Raha seuraamaan potilasta
- Liikunnalla kestävyysvajeen kimppuun
- Helsingin lapsiluvun kasvu otettava tosissaan
- Sirpaleisesta 12 ministeriöstä yhteen valtioneuvostovirastoon
- Eduskunnan historian ensimmäinen lähiruokapäivä

Tapaamisia ja aktiivista vuoropuhelua Suomen tulevaisuudesta

Kokoomus on aloittanut Tulevaisuusasiakirjan valmistelun. Olen valmistelutyössä eduskuntaryhmämme edustajana mukana. On katsottava vaalikautta pidemmälle ja etsittävä Suomen haasteisiin ratkaisuja.

Tapasin Helsingin Kokoomuksen paikallisyhdistysten puheenjohtajia Helsingin piirin järjestämässä tilaisuudessa, jossa kävimme perusteellisen keskustelun Helsingin ja Suomen poliittisesta tilanteesta. Käynnistimme myös Helsingin Kokoomuksen työn, jolla luodaan tavoitteita Helsingin politiikkaan mutta myös koko kokoomuksen Tulevaisuusasiakirjaan.

Minulla on ollut ilo vierailla ja vastaanottaa kokoomuksen paikallisyhdistyksiä sekä Kansallisten Senioreiden yhdistyksiä. Vieraanani on myös ollut eri alojen asiantuntijoita, opiskelijoita ja ammattiryhmiä sekä yksittäisiä kansalaisia. Ihmisten tapaaminen on tärkeä osa kansanedustajan työtä. Vierailu- ja puhujapyynnöissä voi olla minuun tai avustajaani Antti Pynttäriin yhteydessä.

Hyvää alkavaa talvea toivottaen,

Sari Sarkomaa
Kansanedustaja, terveydenhuollon maisteri
Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja
sari.sarkomaa@eduskunta.fi
www.sarisarkomaa.fi
050 511 3033