Siirry sisältöön

Lokakuun kuukausikirje

Eduskuntatyössä päällimmäisenä on talouden tiukka tilanne. Luottoluokituksen laskun on viimeistään herätettävä jok’ikinen hallituspuolue ponnistelemaan eduskuntakauden loppukiriin hyvinvointi -Suomen pelastamiseksi. Eduskuntatyöhön antaa oman värinsä hallituspohjan kapeneminen.

Monet isot uudistukset ovat vielä työn alla. Valiokuntatyössä valtiovarainvaliokunnassa on keskeistä ensi vuoden talousarvion käsittely. Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa urakoimme lakiesityksiä, jotta aikaa jää sote -laille, jonka pitäisi saapua eduskuntaan ennen joulua. Lain valmistelu on kuitenkin monin tavoin kesken.

 
Ilman lisäkannusteita sote -uudistus vaarassa flopata

Valmistelussa olevaan sote -lakiin tarvitaan kannustimia, jotka kirittävät valitsemaan tehokkaimmat tavat tuottaa laadukkaita palveluja. Ilman niitä koko uudistus on vaarassa flopata. Uudistuksessa olisi viisasta valjastaa ihmisten valinnanvapaus muutosvoimaksi, jotta tavoite paremmista ja ihmislähtöisistä palveluista toteutuisi. Raha seuraa ihmistä -malli toisi parhaalla mahdollisella tavalla lisää valinnanvapautta. Valinnanvapautta on laajennettava terveydenhuollossa mutta myös muissa palveluissa, kuten esimerkiksi vanhustenhuollossa, vammaispalveluissa ja kuntoutuksessa. Mallissa ihminen valitsee ja raha seuraa valinnan mukana samalla tavalla oli kyseessä sitten julkinen, kolmas sektori tai yritys palvelun tuottajana.

On vakava tosiasia, että läpinäkyvät palvelun saatavuutta, laatua ja kustannuksia koskevat tiedot ovat puutteellisia. Huolestuttavaa on, että tällä hetkellä päättäjät joutuvat tekemään päätöksiä pussi päässä. Palveluiden tuottamistiedot -hinta ja laatu- tulisi saada läpinäkyviksi ja avoimiksi. Valtiovarainvaliokunta on asiasta aloitteestani tehnyt lausuman, jonka eduskunta hyväksynyt. Hallituksen pitää asiassa edetä ja ripeästi. Tiedoista hyötyisivät kaikki – niin valintoja tekevät ihmiset, sote -alan ammattilaiset, päätöksentekijät kuin veronmaksajat.

 
Saattohoito puhututtaa

Järjestin eduskunnan kansalaisinfossa avoimen keskustelutilaisuuden saattohoidon nykytilasta ja tulevaisuudesta. Aihe koskettaa monia ja se herättää paljon ajatuksia sekä tunteita. Esimerkiksi Valviraan on saapunut paljon omaisten kanteluja koskien esim. liian vähäistä, kipulääkitystä. Teema on ollut varsin ajankohtainen myös täällä Helsingissä Terhokotia koskevien uutisten vuoksi. Viimeisimmät uutiset ovatkin ilokseni kertoneet, että Terhokodin potilasvirta on palautumassa ja henkilöstön lomautuksiin ei ainakaan vielä tarvitse ryhtyä. Terhokoti tekee todella arvokasta ja tärkeää työtä. Hyvä ja laadukas saattohoito on taattava jokaiselle sitä tarvitsevalle.

 
Energiaratkaisun edessä

Viime viikolla käsittelimme Fennovoiman ydinvoimalan rakentamista. Ryhmämme kannattaa hanketta, joka vähentää energiariippuvuuttamme, turvaa kohtuuhintaisen energian saannin kotitalouksille ja yrityksille sekä tarjoaa tuhansia henkilötyövuosia työtä Suomeen. On muistettava, että Fennovoiman hanke nojaa vahvaan kotimaisenemmistöiseen omistukseen, toimii Säteilyturvakeskuksen tiukan valvonnan alla ja nojaa Suomen lainsäädäntöön. Uskon energiapolitiikkaan, joka nojaa päästöttömyyteen, kotimaisuuteen ja huoltovarmuuteen. Kokoomus ei aseta ydinvoimaa ja uusiutuvaa energiaa vastakkain. Kaikkia tuotantomuotoja tarvitaan, jotta energiaomavaraisuutta vahvistetaan ja päästöjä vähennetään. Ja jotta voimme pitää sähkölaskun kohtuullisena.

 
Koulutusvientiä ei ole varaa jarruttaa

Jotta Suomessa olisi tulevaisuudessakin työtä, tarvitsemme kipeästi uusia vetovoimaisia vientialoja. Menestyäksemme meidän on erikoistuttava yhä enemmän työtehtäviin ja toimintoihin, joissa tarvitaan hyvää koulutusta, osaamista ja luovuutta. Suomalaiselle koulutukselle on kysyntää maailmalla mutta koulutusvienti ei toteutetuista toimenpiteistä huolimatta kuitenkaan vedä. Päällimmäisenä syynä on se, että suomalaisilla korkeakouluilla ei ole mahdollisuutta myydä tutkintoja ulkomaisille opiskelijoille.

Teen työtä sen eteen, että Euroopan talousalueeseen kuulumattomien maiden kansalaisille säädettäisiin korkeakoulututkintoon johtava koulutus maksulliseksi. Suomalaisille ja EU:n kansalaisille ei tule koulutus olisi maksutonta. Sen on oltava kiveen hakattu periaate nyt ja tulevaisuudessa.

 
Hyvä työelämä - kannanoton uudistamistyö alkoi

Johtamani kokoomuksen palkansaajavaltuuskunta tapasi pääministerin Stubbin. Tilaisuudessa käytiin ajankohtaista keskustelua eläkeuudistuksesta ja työelämän kehittämisestä.

Tilaisuus oli myös lähtölaukaus johdollani neljä vuotta sitten valmistellun Hyvä työelämä-kannanoton päivitykselle. Luovutamme kannanoton pääministerille alkuvuodesta 2015. Palkansaajavaltuuskunnan toiminta on avointa kaikille kokoomuksen jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita työelämäasioista. Tule mukaan tai laita minulle halutessasi kommentteja kannanottomme päivitystyötä varten.

Lisätietoja http://www.kokoomus.fi/faktat/ohjelmatyo/palkansaajavaltuuskunta/

 

Tervetuloa tapaamaan ja mukaan tukitiimiin

Tulisitko tuekseni eduskuntavaaleihin?

Eduskuntatyön loppukiri on edessä ja voimavarat on suunnata siihen. Olen motivoitunut ja innostunut jatkamaan helsinkiläisten kansanedustajana. Olisin otettu, jos tulisit mukaan tukijoukkoihini. Voit ilmoittautua mukaan vastaamalla esimerkiksi tähän viestiin. Tulossa on monta mukavaa tempausta ja tapahtumaa yhdessä!

Olen aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Siellä voi tutustua työhöni ja kirjoituksiini. Kirjoituksiani jakamalla voi helposti viestittää työstäni. Somessa löydät minut Twitteristä ja Instagramista nimellä @sarisarkomaa ja Facebookista sivun www.facebook.com/sarkomaasari kautta.

Hyvä tapa tukea työtäni on kertoa työstäni ja tapahtumista tutuille tai kutsua heitä mukaan tämän kirjeen tilaajiksi. Kirjeen saa tilattua nettisivujeni kautta tai olemalla minuun yhteydessä.

 
Huippuseminaarin myynnin loppukiri, tervetuloa mukaan

Osana varainhankintaa tukiyhdistykseni järjestää korkeatasoisen seminaarin Brage-salissa (os. Kasarmikatu 28) maanantaina 3. marraskuuta klo 14-17. Puhujiksi on lupautunut Anne Berner, Juhana Vartiainen, Sirkka-Liisa Kivelä ja Aira Samulin. Ohjelma viestin lopussa.
Seminaaria myydään yrityksiin 550 EUR/lippu, pienyrityksiin 350 EUR/lippu. Yksityishenkilöillä on mahdollisuus osallistua seminaariin hintaan 35 EUR/lippu. Hyvä tuki kampanjalleni on osallistua seminaariin tai myydä lippuja vaikkapa ystäville tai tutulle yritykselle. Ilmoittautumiset viim. 27.10. mennessä camilla.sillman@kolumbus.fi tai 040-758 2133. Olethan yhteydessä, mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää seminaarista.

 
Keskustelutilaisuus syöpähoidoista ja tutkimuksesta

Avoin keskustelutilaisuus tiistaina 4.11. eduskunnan kansalaisinfossa (os. Arkadiankatu 3) klo 16-18.30. Tule mukaan keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia tärkeästä aiheesta! Järjestän tilaisuuden yhdessä syöpäjärjestöjen kanssa. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

 
Syyskahvit

Perinteiset Sarin syyskahvit ovat keskiviikkona 5.11. klo 17.15 eduskunnassa. Voit ilmoittautua mukaan 1.11. mennessä olemalla yhteydessä avustajaani Laura Heinoseen, laura.heinonen@eduskunta.fi
Tilaisuuteen mahtuu mukaan 50 ensimmäistä ilmoittautujaa. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin tutustumaan eduskuntaan.
Sisäänkäynti eduskuntaan tapahtuu yleisösisäänkäynnin kautta eduskuntatalon oikealta puolelta Mannerheimintieltä katsottaessa. Olethan paikalla ajoissa turvatarkastuksen vuoksi.
Tervetuloa!

Syysterveisin

Sari Sarkomaa
Kansanedustaja, terveydenhuollon maisteri
Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja
sari.sarkomaa@eduskunta.fi
www.sarisarkomaa.fi
050 511 3033

 

HYVINVOINTI SYNTYY TYÖTÄ TEKEMÄLLÄ –SEMINAARI
3.11.2014 klo 14.00-17.00
Föreningen Brage juhlasali, Kasarmikatu 28, 3. krs

klo 14.00 Ilmoittautuminen

klo 14.15 Seminaarin avaus
Sari Sarkomaa, kansanedustaja

klo 14.30 Työn imulla lisää tulosta ja laatua
Anne Berner, hallituksen pj Vallilla Interior Oy ja pj Suomalaisen Työn Liitto

klo 15.00 Työelämän tärkeät rakennemuutokset
Juhana Vartiainen, ylijohtaja Valtion taloudellinen tutkimuskeskus

klo 15.30 Tauko

klo 15.45 Menossa mukana taiteilija ja yrittäjä Aira Samulin

klo 16.15 Miten itse voin vaikuttaa ikääntymisen tuomiin muutoksiin?
Sirkka-Liisa Kivelä, yleislääketieteen emeritaprofessori

klo 16.45 Päätössanat
Sari Sarkomaa, kansanedustaja

Ilmoittautumiset viim. 27.10. mennessä
camilla.sillman@kolumbus.fi tai 040-758 2133.

Varmistat paikkasi suorittamalla seminaarimaksun tukiyhdistyksen tilille
Sarin tukiyhdistys/ FI17 1745 3500 0152 52.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.