Siirry sisältöön

Eduskunta lisäsi koulutuksen rahoja täsmätoimin

Tiedote 19.12.2016

Julkaisuvapaa heti

Sarkomaa: eduskunta lisäsi koulutuksen rahoja täsmätoimin

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Sari Sarkomaa on tyytyväinen, että kokoomuksen tavoite vahvistaa eduskunnassa koulutuksen voimavaroja toteutui valtiovarainvaliokunnan hallituspuolueiden neuvotteluissa. Sarkomaa on valtiovarainvaliokunnassa kokoomuksen sivistys- ja tiedejaoston vastaava.

- Olen tyytyväinen, että eduskunnassa tiukoissa talousraameissa kohdensimme hallituksen ensi vuotta koskevaan valtion talousarvioesitykseen noin 12 miljoonan lisäykset koulutukseen ja sivistykseen, Sarkomaa sanoo.

Sarkomaa pitää tärkeimpänä lisäpanostuksia varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laatuun sekä kerhotoimintaan. Sarkomaa puhui asiasta tänään eduskunnan budjetin palautekeskustelussa.

- Onnistuimme saamaan läpi tavoitteemme varhaiskasvatuksen kehittämisrahasta. Raha on tarkoitettu uusien valtakunnallisten varhaiskasvatussuunnitelmien käyttöönottoon sekä henkilöstön täydennyskoulutukseen. Laadukas varhaiskasvatus luo perustan lapsen koulutielle ja siihen on kansakunnan viisasta investoida, sanoo Sarkomaa.

- Linjasimme valiokunnan mietinnössä, että varhaiskasvatuslain uudistaminen on vietävä loppuun ja saatava kokonaisuudessaan ajan tasalle, jatkaa Sarkomaa.

Eduskunta teki lisäyksen myös perusopetuksen kehittämisrahoihin. Sarkomaa alleviivaa, että täsmälisäykset eivät ole suuren suuria, mutta ne tulevat suureen tarpeeseen ja ovat vaikuttavia.

- Suomen tulevaisuuden kannalta on kaikkein olennaisinta varmistaa, että varhaiskasvatus ja perusopetus antavat kaikille lapsille riittävät tiedot ja taidot sekä innostuksen oppia uutta niin, että ne kantavat jatko-opintoihin ja läpi elämän, sanoo Sarkomaa.

- Samoin teimme lisäyksen kerhotoiminnan kehittämiseen ja volyymin turvaamiseen. Tavoitteena on monipuolinen lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä tukeva vapaa-ajan toiminta, Sarkomaa jatkaa.

Eduskunnan lisäys lähes tuplasi kerhojen määrärahat. Sarkomaasta koulujen kerhot ovat hyvä keino tavoittaa erityisesti niitä lapsia, joilla ei esimerkiksi perheen taloudellisen tilanteen vuoksi ole muuten mahdollisuutta harrastaa säännöllisesti. Kerhot ovat myös täsmätoimi kitkeä lasten liikkumattomuutta ja ehkäistä syrjäytymistä.

Lisätietoja:

Sari Sarkomaa

050 511 3033