Siirry sisältöön

VAMYT-ryhmä haastaa eduskuntaryhmät ottamaan kehitysvammaisia nuoria työharjoitteluun

TIEDOTE 13.9.2017
Vapaa julkaistavaksi heti

Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmä (VAMYT) ja Kehitysvammaliitto haastavat kansanedustajat ja eduskuntaryhmät ottamaan kehitysvammaisia nuoria TET-harjoitteluun marraskuussa viikolla 45. Keskiviikkona 13.9. eduskunnan kansalaisinfossa julkistettu kampanja on osa Kehitysvammaliiton Palkkaa mut -hanketta, jonka tarkoituksena on edistää kehitysvammaisten henkilöiden työllisyyttä.

Vammaisten henkilöiden työllistymisen tiellä on useita lainsäädännön, palveluiden ja tukimuotojen aiheuttamia esteitä, jotka on syytä purkaa, jotta myös vammaisten henkilöiden työpanos saadaan Suomessa käyttöön. Työ on väylä osallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen sekä oman taloudellisen tilanteen parantamiseen.

Monet työnantajat eivät tiedä kehitysvammaisten henkilöiden työvoimapotentiaalista tai siitä, että kehitysvammaiset henkilöt ovat työkykyisiä. Tiedon välittäminen työnantajille on tärkeä osa työllistymisen mahdollisuuksien lisäämisessä. Kehitysvammaliiton tutkimuksen mukaan kehitysvammaisia ihmisiä joskus palkanneet työnantajat suhtautuvat heidän työllistämiseensä jatkossakin myönteisesti.

- Työelämään tutustuminen on nuorelle tärkeä ensiaskel polulla kohti työelämää, minkä takia on tärkeää, että kehitysvammainen nuori pääsee tutustumaan työelämään jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Toivottavasti mahdollisimman moni kansanedustaja ottaa haasteen vastaan ja avaa oven kehitysvammaiselle nuorelle työelämään, toteaa VAMYT-ryhmän puheenjohtaja kansanedustaja Johanna Karimäki (vihr).

Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmä on vuodesta 1999 saakka toiminut puoluerajat ylittävä ryhmä, joka toimii vammaisten osallisuuden, työllisyyden, vammaispalvelujen sekä esteettömän ympäristön puolesta. Sen hallituksessa toimivat Johanna Karimäki pj. (vihr), Satu Taavitsainen vpj. (sdp), Niilo Keränen (kesk), Sari Sarkomaa (kok), Ritva Elomaa (ps), Li Andersson (vas), Mikaela Nylander (rkp) ja Sari Tanus (kd).

Lisätietoja: Johanna Karimäki p. 050 512 1948