Siirry sisältöön

Työvoitto kaupunkipolitiikan saralla.

Ensi vuoden talousarvioon sisältyvä ehdotus nostaa kiinteistöveron alarajaa jätetään toteuttamatta. Meidän kaupunkipoliitikkojen ja asiantuntijoiden huoli asumiskustannusten noususta kuultiin. Tämä vapauttaa Helsingin kiinteistöveron pakkokorotuksesta. Korotus olisi mennyt suoraan ihmisten asumiskustannuksien, vuokriin ja yhtiövastikkeisiin. Tämä olisi kestämätöntä. Asumisen kustannuksiin pitää päin vastoin löytää helpotusta, että tavallisella ihmisillä on mahdollista asua kotikaupungissaan. Hyväksyimme juuri valtiovarainvaliokunnassa kiinteistöverolain muutoksesta mietinnön, johon kiinteistöveron korotuksen perumisen kirjasimme hallituspuolueen valiokuntajäsenten voimin.  Perustelimme muutosta sillä, että korotus painottuisi pääkaupunkiseudulle, jossa asumiskustannusten nousu on suurempaa kuin käytettävissä olevien tulojen. Sietämättömän korkeat asumisen kustannukset ovat kasvun este ja ihmisten arjen kipukohta. Yhdessä asetettu kiinteistöveron tuottotavoite on saavutettu, joten siksikin päätös oli hyvä tehdä.

Sari Sarkomaa

Kansanedustaja