Siirry sisältöön

Eduskuntaterveiset 4/2019

Arvoisa vastaanottaja,

Terveisisä eduskuntavaalien loppukiristä. Työtä on tehtävä, jotta kokoomus säilyttää paikkansa Helsingin suurimpana ja ettei SDP eikä Perussuomalaiset pääsee vaali-iltana kirimään kärkeen. Suomea ei pelasteta eikä Helsinkiä rakenneta miljardilupauksilla vaan työn tekemisellä, yrittämisellä ja osaamisella. 

Ennen vaaleja julkaistaan monenlaisia kyselytutkimuksia. Hesarin tutkimus ehdokkaiden vetovoimasta osoitti sen, että on otettava vaikuttava loppukiri. Vetovoimakyselyssä, joka on tietenkin vain suuntaa antava. Olin Helsingin Kokoomuksen ehdokkaista neljäntenä. Loppukiri on tärkeää siksikin, että poikkeuksellisen moni miettii ehdokasta. Olennaista on vaaleissa muistaa se, että vain annetut äänet ratkaisevat. Huomenna alkaa ennakkoäänestys. 


Vaalityöhön ehtii vielä mainiosti mukaan, lämpimästi tervetuloa. Vaaliesitteeni on nyt saatavilla myös digitaalisessa muodossa TÄÄLTÄ. Esitettä voi jakaa oikeassa yläkulmassa sijaitsevan share painikkeen kautta somessa ja sähköpostissa. Kiitos kun olet mukana tukemassa kampanjaani! 

Olen vaalien loppukirissä tavattavissa eri puolilla Helsinkiä. Kotisivuillani on aikatauluista tarkemmin. Tervetuloa tapaamaan ja vaikkapa hakemaan muutama esite naapureille annettavaksi.

Laitathan viestiä, jos haluat vaalikampanjan tiimoilta sähköpostia Vaalipäällikkönäni toimii anniina_pylsy@hotmail.com  ja tiedotuspäällikkönä nina.sillantaka@gmail.com

Tässä kirjeessä:

 • Palkansaajien ja eläkeläisten kurittaminen lopetettava
 • Peruskoulun reistaileva oppimisen tuki remontoitava
 • Hyviä uutisia Itämerelle
 • Tulevia tapahtumia

Palkansaajien ja eläkeläisten kurittaminen lopetettava

Keskituloisten kurittamista ja heidän ylikireää verotusta on hellitettävä. Keskituloiset ovat hyvinvointiyhteiskunnan selkäranka eikä heillä voi maksattaa kaikkea. Työn ja eläkkeiden verotusta on maltillisesti kevennettävä ja ostovoimasta on huolehdittava. Tämä on erityisen tärkeää lähes sietämättömän korkeiden asumisen ja elämisen kustannusten Helsingissä.

Peruskoulun reistaileva oppimisen tuki remontoitava

Perusopetuslain mukaan oppilaalla on oikeus saada opetussuunnitelman mukaisen opetuksen ohella oppilaanohjausta ja riittävää oppimisen ja koulunkäynnin tukea koko perusopetuksen ajan. Olen huolissani opettajilta saamastani palautteesta, jonka mukaan heidän arvionsa mukainen tuen tarve ei useinkaan johda toimenpiteisiin. Oppimisen ja koulunkäynnin tuella on keskeinen tehtävä ja siksi sen on oikeasti toimittava. Remontti on välttämätön. Koulutuksen riittävät voimavarat on turvattava ja niiden ohjautuminen lapsen parhaaksi on varmistettava.

Hyviä uutisia Itämerelle

Intohimoisen Itämeren suojelijana pidät työvoittona, että saimme päätettyä neljän vuoden mittavasta Itämeren suojeluohjelmasta. Kipsisistä voi tulla pelastus pahoin rehevöityneelle Saaristomerelle ja laajemminkin koko Itämerelle. Pelloille levitettävän kipsijätteen on tutkimuksissa osoitettu vähentävän vesistöihin päätyvää maatalouden fosforihuuhtoumaa jopa puolella. Olen toistuvasti kirittänyt toimia kipsin käytön vauhdittamiseksi, jotta Itämeri pelastuisi. Suomen ollessa Itämeren suojelukomission (HELCOM) puheenjohtaja meillä on oiva tilaisuus näyttää edelläkävijöinä suuntaa kaikille Itämeren rantavaltioille.

Kipsikäsittely on ensiapua. Sen lisäksi eduskuntaryhmämme aloitteesta käynnistetään kokeilu siitä, miten peltojen ylijäämäravinteiden kertymistä vähennetään ja edistetään ravinteiden liikkuvuutta tiloille, joissa niille on tarvetta. Tavoitteena on luoda kiertotalousmarkkina orgaanisille lannoitteille. Tästä hyötyvät maatilat ja Itämeri. 

Tulevia tapahtumia:

#Helsinkikierros ke 3.4

 • klo 7.15 Lauttasaaren metroasema
 • klo 8.15 Ruoholahden metroasema
 • klo 15.00 Meilahden kampus
 • klo 16.00 Helsingin päärautatieaseman edessä Elielinaukion puolella

AfterWalk ke 3.4 klo 17.00

Seuraava AfterWalk kävellään ke 3.4. klo 17. Tilaisuuden tarkoitus on kävellä Töölönlahden maisemissa ja vaihtaa kuulumisia. Tapaamme Pikkuparlamentin edessä (Arkadiankatu 3) klo 17. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

#Helsinkikierros to 4.4

 • klo 7.30-8.30 Helsingin päärautatieaseman edessä Elielinaukion puolella

#Helsinkikierros pe 5.4

 • klo 6.30-7.30 Meilahden kampus
 • klo 15-16 Munkkivuoren ostari
 • klo 16.30-17.30 Max cafe, Munkkiniemen Puistotie 7, 00330 Helsinki
 • 18-19 Peacock teatteri, Tivolikuja 1, 00510 Helsinki

#Helsinkikierros la 6.4

 • klo 12.30-13.30 Kaivopuiston ranta

#Helsinkikierros su 7.4

 • klo 9.30-10.30 Töölönlahti
 • klo 11-12 Hakaniemen markkinat

#Helsinkikierros ma 8.4

 • klo 7.30-8.30 Helsingin päärautatieaseman edessä Elielinaukion puolella
 • klo 16-17 Kolmen sepän patsaalla

Hei Suomi – miten hoidat potilaitasi tulevaisuudessa? Ma 8.4 klo 14 – 16 Oodissa Kino Regina

#Helsinkikierros ti 9.4

 • ·       klo 7.30-8.30 Helsingin päärautatieaseman edessä Elielinaukion puolella
 • klo 16-17 Etelä-Haagan kirjastossa, Isonnevantie 16 B, 00320 Helsinki

#Helsinkikierros to 11.4

 • klo 7.15 Lauttasaaren metroasema
 • klo 8.15 Ruoholahden metroasema
 • klo 16.30-17.30 Lauttiksen Espresso House, Lauttasaarentie 28, 00200, Helsinki

#Helsinkikierros pe 12.4

 • klo 6.45-7.45 Meilahden kampus
 • klo 10-11 Ylä-Malmin tori
 • klo 15-16 Meilahden kampus
 • klo 16.30-17.30 Kolmen sepän patsaalla

#Helsinkikierros la 13.4

 • klo 9-10 Messukeskuksen edustalla
 • klo 10 Lauttasaaren kevätmarkkinoilla
 • klo 11-13 Munkkivuoren ostarilla
 • klo 14-15 Teurastamon pääsiäismarkkinat

Keväisin vaaliterveisin

Sari Sarkomaa

helsinkiläisten kansanedustaja