Siirry sisältöön

Kuukausikirje 4.5.2011

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista. Saat kirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni.

4.5.2011 Sari Sarkomaalta eduskuntaterveiset ja kutsu kesäisille kiitoskahveille

Arvoisa vastaanottaja,

Kokoomus nousi eduskuntavaaleissa historiallisesti ensimmäistä kertaa Suomen suurimmaksi puolueeksi. Pettymys oli kokoomuksen kahden paikan menettäminen Helsingissä ja kuuden paikan menettäminen koko maassa. Tulos oli monin tavoin yllättävä, vaikka muutosta osattiinkin odottaa. Omaan tulokseeni olin tyytyväinen: uusin valtakirjani mittavalla äänimäärällä. Lämpimät kiitokset tuesta helsinkiläisille äänestäjille ja vaalityössä mukana olleille!

Kesän korvilla valitaan Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Paula Kokkosen seuraaja. Minulta on tiedusteltu halukkuutta tehtävään omasta ryhmästä ja laajemmin. Olen jo hyvissä ajoin ennen eduskuntavaaleja todennut, että en ole tehtävään käytettävissä. Tänään tapasin vielä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautavan, joka vielä kerran kysyi minua tehtävään. Vastasin hänelle kuten aiemminkin, että en ole käytettävissä. Olen erittäin motivoitunut jatkamaan työtäni kansanedustajana.

Hihat on kääritty ja eduskuntatyöt aloitettu. Eduskuntaryhmämme päätti valiokuntien paikkajaosta. Ryhdyn johtamaan valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaostoa. Olen valtiovarainvaliokunnan lisäksi myös suuren valiokunnan jäsen. Terveydenhuollon ja kuntakentän reformit sekä Euroopan talous ovat varmasti ensimmäisenä asialistoillamme.

Suomen ja suomalaisten arjen kannalta keskeistä ovat jo täydessä valmisteluvauhdissa olevat hallitusneuvottelut, joita johtaa puheenjohtaja Jyrki Katainen. Nyt on yhteistyön rakentamisen aika.

Suomalaisten arkeen keskeisesti vaikuttaa arviolta noin 10 miljardin euron kestävyysvaje. Sen kattamiseen kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä on saatava hallitusohjelmaneuvotteluissa aikaan toimiva suunnitelma. Tähän tarvitaan mm. talouskasvua ja työllisyyttä lisäävää verouudistusta, joka tuo työtä ja ostovoimaa sekä edesauttaa talouskasvua. Lisäksi kunta- ja palvelurakenteen uudistamista on jatkettava. Ihmisten arjen kannalta on tärkeää, että laadukkaat palvelut ovat saatavilla ja niitä tuotetaan kustannustehokkaasti.

On tärkeää, että työelämässä jaksetaan ja halutaan olla pidempään. Työuria on pidennettävä niin alusta, keskeltä kuin lopusta. Tähän keskeisesti vaikuttavat mm. työhyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, opintoihin pääsyn ja valmistumisen nopeuttaminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen.

Kiitos runsaista yhteydenotoista, joita olen vastaanottanut kansanedustajana ja kaupunginvaltuutettuna. Kannustan jatkossakin olemaan yhteydessä Suomeen, Helsinkiin ja eduskuntaan liittyvissä asioissa.

Tervetuloa kesäisille kiitoskahveilleni eduskuntaan keskiviikkona 18.5.2011 klo 17.30 

Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi kiitoskahveille eduskuntaan juhlimaan alkanutta eduskuntakautta ja hyvin tehtyä vaalityötä. Ilmoittautumiset pyydän ystävällisesti lähettämään kulunvalvonnan vuoksi avustajalleni Helen Filsille, mieluiten sähköpostitse helen.fils@eduskunta.fi / 09 432 4033, 16.5.2011 mennessä. Sisäänkäynti klo 17.15 vierailijaportaasta, joka sijaitsee katutasossa eduskuntatalon oikealla puolella Mannerheimintieltä katsottuna. Tervetuloa!

Lämpimästi tuestanne kiittäen,

Sari Sarkomaa
Kansanedustaja
Helsingin kaupunginvaltuutettu

sari.sarkomaa@eduskunta.fi
www.sarisarkomaa.fi
050 511 3033