Siirry sisältöön

Kokoomuksen Sarkomaa: Perussuomalaisten varjobudjetin talous- ja työllisyyslinja ei eroa vasemmistohallituksen budjetista

Tiedote 30.11.
Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa sanoo, että perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti ei käytännössä eroa vasemmistohallituksen budjetista kuin maahanmuuton, kehitysyhteistyön ja ympäristön määrärahaleikkausten osalta. Sarkomaa ihmettelee, että perussuomalaiset olisivat valmiita ottamaan lähes yhtä paljon velkaa kuin hallitus.

”Hallitus ottaa ensi vuonna velkaa 11,7 miljardia, perussuomalaiset ottaisivat omassa vaihtoehtobudjetissaan 11,6 miljardia. Perussuomalaisilla ei ole esityksissään käytännössä yhtään esitystä, joilla parannetaan työllisyyttä. Perussuomalaiset ovat pesunkestävä vasemmistopuolue, jos katsotaan puolueen talous- ja työllisyyspolitiikkaa”, Sarkomaa sanoo.

Sarkomaan mukaan perussuomalaisten säästöesitykset ovat huteralla pohjalla.

”Perussuomalaiset vähentäisivät ympäristöministeriön toimintamenoja lähes 40 prosenttia. Tämä tarkoittaisi käytännössä kansallispuistojen alasajoa, luonnonsuojelualueiden hankinnan lopettamista, ympäristövaikutusten arvioinnin merkittävää heikentymistä. Kansallispuistojen ja suomalaisen luonnonsuojelun alasajo ei kuulosta erityisen isänmaalliselta”, Sarkomaa sanoo.

”Kotouttamisen määrärahoista puolue leikkaisi 75 prosenttia. Onko todella niin, että perussuomalaiset haluavat jättää entistä useamman maahanmuuttajan sosiaaliturvan varaan? Kokoomuksen mielestä on tärkeää, että maahanmuuttajat oppivat kielen, saavat ammatin ja pääsevät töihin. Siinä kotouttaminen on avainasemassa”, Sarkomaa jatkaa.

Sarkomaan mukaan perussuomalaisten talouspoliittinen uskottavuus on hyvin heikko.

”SDP:n taikaseinä, josta rahaa saatiin vaihtoehtobudjeteissa jokaiseen hyvään kohteeseen, oli harmaan talouden torjunta. Näyttää siltä, että perussuomalaiset ovat löytäneet saman taikaseinän maahanmuutosta, jolla kaikki kiva rahoitetaan. Perussuomalaisten talouspoliittinen uskottavuus on todella heikkoa”, Sarkomaa sanoo.

Lisätiedot:

Sari Sarkomaa, puh. 09 432 3033