Siirry sisältöön

Sarkomaa jatkaa kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana

Tiedote 2.2.2021

Helsinkiläinen kansanedustaja Sari Sarkomaa jatkaa kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana.
Sarkomaa on ollut koko kuluvan vaalikauden ryhmänsä puheenjohtajistossa. Espoolainen Kai Mykkänen jatkaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajina jatkavat Sarkomaan lisäksi Jukka Kopra Lappeenrannasta ja Mari-Leena Talvitie Oulusta. Valinnat teki puolueen eduskuntaryhmä yksimielisesti järjestäytymiskokouksessaan.

Eduskunta palasi eilen tiistaina istuntotauolta takaisin töihinsä. Tänään keskiviikkona tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaa valtiopäivät.

Sarkomaan mukaan alkavalla istuntokaudella hallituksen on kaivettava esiin vaikuttava kaupunkipolitiikka. Koronaepidemia on runnellut rajuimmin Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua. Eduskunnan on huolehdittava toimista, joilla mahdollistetaan ihmisten ja yritysten sekä koko maan kasvun veturin selviäminen kestävästi yli koronaepidemian niin, että Helsinkiä päästään ripeästi uudelleenrakentamaan.

Sarkomaa pitää hallituksen maakuntamalliin pohjautuvaa sote-esitystä vakavana uhkana Helsingin taloudelle ja ihmisten palveluille. Esitys leikkaisi rajusti niin helsinkiläisten sote-palveluihin tulevaa rahaa kuin Helsingin kuntaveroistaan saamaa euromäärää. Tämä söisi pääkaupungin elinvoimaa ja voimavaroja muista kaupungin palveluista. Sarkomaan mukaan uusinta sote-esitystä eivät voi ainakaan helsinkiläiset millään perusteella kannattaa. Uuden hallinnon ja verorasitusta nostavan maakuntaveron sijaan Sarkomaan mukaan helsinkiläisten veroeurot on laitettava siihen, että palveluita saa ajoissa ja helsinkiläiset saavat vastinetta verorahoilleen.

Sarkomaa johtaa myös eduskunnassa toimivaa Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukuntaa.

Lisätietoja: Sari Sarkomaa, 050 511 3033