Siirry sisältöön

Eduskuntaterveiset toukokuu 2021

Arvoisa vastaanottaja,
 
Kannatuslukuja ei pidä tuijotella, mutta kyllä Ylen gallupin kärkipaikka
ilahdutti. Iloitsen yli 6000 kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaan ja
heidän tukijoukkonsa puolesta. Pieni ilo on mainiolle
eduskuntaryhmällemme ansaittu. Työ jatkuu tietäen, että lukuja tulee ja menee. Luottamus ansaitaan kovalla työllä.
Olen ylpeänä hienossa kokoomusjoukossa ehdokkaana. Tahto tehdä työtä helsinkiläisten parhaaksi myös kaupunginvaltuutettuna on vahva. Löysin kuvassa olevan vaaliesitteeni muutaman vuoden takaa. Vuodet vierivät, nainen muuttuu, mutta slogan pysyy.

Kohti kesäkuun kuntavaaleja -  Tervetuloa mukaan kampanjaan

Olen ehdolla kuntavaaleissa ja innostunut tekemään työtä helsinkiläisten parhaaksi myös kaupunginvaltuutettuna. Helsingissä on edessä isoja kysymyksiä ja niiden ratkaisussa tarvitaan vahvaa osaamista sekä yhteistyökykyä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tukemaan ehdokkuuttani ja kampanjatyöhöni sinulle sopivalla tavalla. Voit pyytää myös ystävääsi mukaan. Kampanjointia tehdään koronan vuoksi pääosin joukolla sosiaalisessa mediassa ja soittamalla tutuille. Luvassa mukavaa tekemistä yhteistyössä. Painosta tulleet Sari-kortit numerolla 346 saat minulta sopimuksen mukaan jaettavaksi lähialueelle ja tutille. Pienikin apu on suuri ilo. Lähetän säännöllisesti viestiä vaalien tiimoilta. Mukaan pääset laittamalla minulle sähköpostia sari.sarkomaa@eduskunta.fi tai soittamalla 050 511 3033. Vaalipäällikkönäni toimii Sonja Tamminen.   tamminen.sonja@gmail.com  050 574 1700. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

Ollaan yhteydessä!

Sari Sarkomaa
helsinkiläisten kansanedustaja


Äänestää saa Helsingissä numerolla 346

Toukokuun terveisissä:

  • Tervetuloa tapaamaan
  • Hallituksen velkariihen tulokset eivät kestä päivänvaloa
  • Turpeelle riittää rahaa, tieteelle ei
  • Maakuntamallista kuoriutui raju koulutusleikkaus
  • Hätähuuto maakuntasoten vakavista valuvioista!
  • Hallitus ryöstää kaupunkien rahat
  • Vasemmistovihreiden kaupunkivastaisuudella ei ole mitään rajoja
  • Itämeri huutaa ympäristöministeriltä apua
  • Urakointia hoitajapulan kitkemiseksi
Tulevat tapahtumat

Laadukas varhaiskasvatus - Koulutuksen perusta -seminaari 24.5. klo 17.
Lämpimästi tervetuloa mukaan ”Laadukas varhaiskasvatus - koulutuksen perusta” -Teams-seminaariin.
Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköposti osoitteeseen mikko.kivenne@eduskunta.fi perjantaihin 21.5. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-kutsulinkki ennen tapahtumaa.


Helsingin kokoomuksen Facebook-live 27.5. klo 17

Helsingin kokoomus järjestää 27.5. sote-aiheisen Facebook-liven.
Lisätietoja ja osallistumisohjeet tulevat Facebook-sivuilleni.

AfterTalk Facebook-live 29.5. klo 15

Tervetuloa uuteen viikoittaiseen AfterTalk-Facebook-liveen, jossa käydään läpi viikon kysymykset Helsingistä. Kerron viikon pääkuulumiset eduskunnasta ja ennen kaikkea Helsingistä. Vastaan tuttuun tapaan kysymyksiin, joita saa lähettää pitkin viikkoa osoitteeseen sari.sarkomaa@eduskunta.fi.
Tervetuloa mukaan!

AfterWalk Sarin kanssa Töölönlahdella 5.6. klo 13

Tervetuloa mukaan virkistävälle AfterWalkille. Liikuntaa, ajankohtaisia aiheita ja hyvää mieltä Töölönlahden kauniissa maisemissa 
Kävelyllä noudatamme viimeisimpiä koronaohjeita ja huomioimme turvavälit jokaisen osallistujan terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi.
Kokoonnumme Pikkuparlamentin edessä (Arkadiankatu 3). Tule mukaan ja tuo myös ystäväsikin! Jos et pääse paikan päälle, kutsun sinut kävelemään siellä, missä se on itsellesi mukavinta. Pysytään terveinä ja kävellään yhdessä!

Kokoomuksen Seniorifoorumin etätapaaminen 7.6.2021 klo 17
Kokoomuksen seniorifoorumin voimin järjestämme etätapahtuman Teamsillä. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://forms.gle/MQVieB2PAzdL9n6WA0(0%) keskiviikkoon 2.6. kello 18 mennessä. 

Lämpimästi tervetuloa!

Hallituksen velkariihen tulokset eivät kestä päivänvaloa

Vasemmistovihreän hallituksen puolivälitarkistus oli velkariihi, jonka tulokset eivät kestä päivänvaloa. Kymmenille tuhansille ihmisille työtä tuovat päätökset jätettiin tekemättä. Tämä on kylmää ja kovaa politiikkaa. Tulos on paljon huonompi kuin kukaan osasi pelätä. Myös valtiovarainministeriö lyttäsi vasemmistovihreän hallituksen kehysriihen tuloksen ja arvioi, että työllisyysvaikutus on vain neljännes hallituksen ilmoittamasta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei hyväksy ihmisten sysäämistä työttömyyteen eikä hyvinvointiyhteiskunnan vaarantamisesta. Työn ja yrittämisen pitää aina kannattaa. Vastuuttomalle meno on pysäytettävä. Jätimme koko pääministeri Marinin hallitukselle välikysymyksen. On suunnanmuutoksen aika.
Lue lisää:
https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10215
https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10207

Turpeelle riittää rahaa, tieteelle ei

Hallitus leikkaa tieteestä 35 miljoonaa samaan aikaan, kun sen tavoite on kasvattaa tutkimuksen, kehityksen ja investointien panostuksia. Talouden tasapainottaminen on vaikeaa, mutta on vaikea ymmärtää, että hallitus rikkoi kehysriihessä kehyksen, otti velkaa roppakaupalla ja silti tiede joutuu leikkauksen kohteeksi.
Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10244

Maakuntamallista kuoriutui raju koulutusleikkaus


 Hallituksen sote-esitys lohkaisee suuren osan kaupunkien kuntaveron ja kiinteistöveron tuottoa, jolla pitäisi hoitaa kaupunkimme muita peruspalveluita sekä maksaa investoinnit ja velat. Maakuntasote-esitys murentaakin kaupunkien mahdollisuuksia järjestää laadukasta varhaiskasvatusta ja opetusta sekä heikentää mahdollisuuksia investoida kasvavien kaupunkien uusiin päiväkoteihin ja kouluihin. 

On epäselvää, kykenevätkö suuret kaupungit jatkossa selviämään esimerkiksi sivistyksellisten oikeuksien turvaamisesta, joilla turvataan erityisesti lasten kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta tärkeitä palveluja, kuten varhaiskasvatusta, kouluja ja vapaa-ajan palveluita. Maakuntasotesta on vaarassa tulla historiamme suurin koulutusleikkaus.
Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10256

Hätähuuto maakuntasoten vakavista valuvioista!

Johtamani Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtajisto otti kantaa soteuudistukseen vakavista valuvioista alueemme ihmisten palveluihin. Nostimme yhdessä esille vakavan huolen huolen sote-esityksen vaikutuksista kasvavien kaupunkien investointikykyyn ja elinvoiman turvaamiseen. Taistelen naarasleijonan lailla, ettei alueemme ihmisten palveluja heikennetä, ettei kotikaupunkiani ryöstetä eikä sen elinvoimaa nitistetä. Elinvoimainen Helsinki ja Uusimaa ovat koko Suomen hyvinvoinnin ja kasvun veturi.
Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10189
https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10203
https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10260

Hallitus ryöstää kaupunkien rahat

Jätimme Valtiovarainvaliokunnan lausuntoon eriävän mielipiteen hallituksen maakuntasoteuudistuksesta ja esitimme uudistuksen hylkäämistä. Hallitus on kääntänyt kylmästi selän kaupungeille, ryöstää rahat ja romuttaa kaupunkilaisten palvelut. Korona ja sen tuomat jonot painavat. Hoitajapula räjähtämässä käsiin. Eduskunnan on hylättävä ideologisesti ajettu maakuntasoteuudistus, joka luo maahan ylimääräisen hallintorakenteen, pistää suomalaiset selkeästi eriarvoisiksi maksajiksi ja luo jykevää painetta kiristää veroruuvia. Uudistus, jonka piti parantaa palveluja, on vahingollinen koko maalle ja katastrofi suurille kaupungeille. Uusimman arvion mukaan Helsingin ja Uudenmaan alueiden sote-rahoitus vähenee noin 400 miljoonalla eurolla.
Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10225
https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10233
https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10236

Avasimme vapun yhdessä puolueemme varapuheenjohtajan Antti Häkkäsen kanssa Kansallisten ylioppilaiden Wappuratikassa.

Vasemmistovihreän hallituksen kaupunkivastaisuudella ei ole mitään rajoja

Vasemmistovihreiltä puolueilta on kadonnut rippeetkin kaupunkien puolustamisesta. Jo aiemmat leikkaukset vaaransivat Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut, mutta lisäleikkaukset ovat katastrofi. Hallituksen kaupunkivastaisuudella ei näytä olevan mitään rajoja. Hallituksen pääkaupungille lupaama  erityisasema on vääristynyt massiiviseksi helsinkiläisten palveluiden heikennykseksi. Maallemme monin tavoin kalliiksi tulevan hallintouudistuksen sijaan verorahat on kohdennettava koronaepidemian jälkien korjaamiseen ja siihen, että ihmiset saavat tarvitsemansa palvelut.
Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10248
https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10252
https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10256

Itämeri huutaa ympäristöministeriltä apua 

Intohimoisena Itämeren suojelijana iloitsin työvoitosta, kun viime eduskuntakaudella teimme kokoomuksen aloitteesta päätöksen mittavasta Itämeren suojeluohjelmasta. Tosiasia on, että jo tehdyn lisäksi Itämeren pelastamiseksi tarvitsemme nykyiseltä hallitukselta ripeästi lisää toimia. Saaristomeren tilan kohenemiseksi on olemassa keinot ja rahat, vain ympäristöministerin tahto puuttuu. Ongelma on, että hallitus on päättänyt hajasijoittaa rahat satoihin eri puolella maata oleviin hankkeisiin. Näin rahat käytetään tehottomasti eikä muutosta Itämeren tilaan saada. On pakko kysyä, mikä vihreää ympäristöministeri Krista Mikkosta pidättelee?

Urakointia hoitajapulan kitkemiseksi

Osallistuin Kansainvälisenä sairaanhoitajan päivänä 12.5. Uudenmaan sairaanhoitajien järjestämään etätilaisuuteen. Keskustelimme siitä, miten hoitajapulaa voisi kitkeä. Kiritin hoitajaliittojen yhteistä ehdotusta erikoistumiskoulutuksista, jotka vastaisivat vaateita ja lisäisivät hoitoalan veto- ja pitovoimaa. Vauhditin asiaa jättämällä kirjallisen kysymyksen asiasta. Olen huolissani siitä, että leikkaukset Helsingissä ja Uudellamaalla, pahentavat hoitajapulaa entisestään.

Lue lisää: 
Kirjallinen kysymys sairaanhoitajien kattavista kliinisistä erikoistumisvaihtoehdoista ja valtakunnallisesti yhtenäisistä erikoistumiskoulutuksista sekä valtion rahoituksesta erikoistumiskoulutukseen

Kirjallinen kysymys hoitajapulasta ja hallituksen sote-uudistusesityksen rahoitusleikkausten sekä yksityisen hoidon ja tutkimuksen sv-korvausleikkausten vaikutuksista henkilöstön työhön, jaksamiseen, kannustavaan palkkapolitiikkaan ja palveluihin

Ajatukset ja ideat liittyen politiikkaan ja tietenkin kotikaupunkini Helsingin sekä koko Suomen kehittämiseen ovat aina tärkeitä ja tervetulleita. Pidetään yhteyttä. Sari Sarkomaa


Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Instagram