fbpx Siirry sisältöön

”Maakuntasote runnottiin piittaamatta kaupunkien hätähuudoista” (Verkkouutiset 23.6.2021)

SUVI HAUTANEN

Kansanedustajan mielestä uudistuksen korjaustyö on aloitettava heti, sillä se on katastrofi Helsingille ja muille suurille kaupungeille.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa toteaa, että eduskunta hyväksyi tänään keskiviikkona maakuntahallintouudistuksen äänin 105-77.

– Valtava pettymys ja virhe. Korjaustyö on aloitettava heti, Sari Sarkomaa kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mielestään ”vasemmistovihreiden kaupunkivastaisuus tekee tuhoa”.

– Maakuntasote runnottiin piittaamatta murskakritiikistä ja kaupunkien hätähuudoista. Miksi Helsingin vihreät ministeri Maria Ohisalon johdolla ja Helsingin SDP ministerin Tuula Haataisen johdolla käänsivät selän helsinkiläisille, Sarkomaa kysyy.

Sarkomaan mielestä maakuntasote on vahingollinen koko Suomelle ja katastrofi Helsingille ja muille suurille kaupungeille.

– Kaupunkien kassa ryöstetään ja palvelut vaarannetaan. Kaupungin elinvoima sekä Helsingin yliopistollisen sairaalan HUS:n huippututkimus ja erikoissairaanhoito nitistetään.

Sarkomaan mukaan Helsingissä on kroonistuneet jonot terveysasemalle.

– Korona on runnellut pääkaupunkia eniten. Maakuntasote leikkaa HUS:n arvion mukaan Uudenmaan alueelta 400 miljoonaa euroa ja helsinkiläisiltä 100 euroa asukasta kohden Peruspalvelujen vahvistamista ei maakuntamallissa näy eikä kuulu. Hylky olisi ollut parasta mitä esitykselle olisi nyt voinut tehdä, Sarkomaa näkee.

Hän lisää, että terapiatakuuta eikä hoitotakuun kiristämistä näy eikä kuulu.

– Palvelujen parantamisen sijaan uutta maakuntaveroa ja lisävahvistusta maakuntahallintoon valmistellaan jo. On täysin absurdi ajatus, että palvelut vaarantavan ja kaupungit ryöstävän hallintouudistuksen vastineeksi ahkerat ihmiset laitetaan maksamaan työstään ja eläkkeestään entistä kireämpää veroa! Ei kiitos, Sarkomaa toteaa.

Follow by Email
Facebook
LinkedIn
Instagram