fbpx Siirry sisältöön

Kokoomuksen Sarkomaa: Demareiden leikkauskaavailut työeläkkeisiin tyrmättävä heti – pääministeri Marinin irtaannuttava vastuuttomasta ehdotuksesta

Tiedote 17.10.2021

Julkaisuvapaa heti 


Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa tyrmää SDP:n eduskuntaryhmän ja puoluejohdon piiristä uudelleen lämmitetyn aikeen lunastaa vaalilupauksensa ”vappusatasesta” leikkaamalla työeläkkeitä. Sairaanhoitajien, opettajien ja muiden työllään ansaitsemien eläkkeiden leikkaamisselvitykset on tyrmättävä alkuunsa. Suomalaisten on voitava luottaa, että heidän työeläkkeitä ei käytetä vaalilupauksien rahoittamiseen.

23 sosiaalidemokraattien kansanedustajaa on allekirjoittanut kirjallisen kysymyksen, jossa kysytään, milloin hallitus aloittaa hallitusohjelman mukaisen selvityksen pienimpiä työeläkkeitä saavien aseman parantamisesta.

”Sosialidemokraattisen puolueen tiedossa on takuuvarmasti, että työeläkemenot ovat jo nyt tuloja isommat. Ylimääräistä rahaa eläkkeiden korottamiseksi ei ole. Demareiden esitys tarkoittaisi, että pienempiä työeläkkeitä nostettaisiin suurempien eläkkeiden kustannuksella”, Kokoomuksen Sari Sarkomaa sanoo.

Demareiden esitys ajaa omia vaalilupauksiaan piittaamatta eläkejärjestelmän kestävyydestä, on jatkoa pääministeri Marinin hallituksen vastuuttomalle talouspolitiikalle. Piittaamattomuus tulevista sukupolvista on valunut aikaa sitten yli äyräiden.

”Demareiden kaavailu murentaisi työeläkejärjestelmän kestävyyttä, oikeudenmukaisuutta ja luotettavuutta. Työeläkejärjestelmä on rakennettu ansiosidonnaisuuden periaatteelle niin, että eläke määräytyy kaikille yhdenvertaisin säännöin työllä ansaittujen tulojen mukaan. Järjestelmän tulee olla reilu kaikille”, Sarkomaa sanoo.

Demareiden aikeet rikkoisivat nämä periaatteet ja siten koko työeläkejärjestelmän uskottavuuden. Työeläkejärjestelmää ei ole myöskään rakennettu tuloerojen tasaamiseen.

”Ehdotus on vaarallinen myös siksi, että ilman sitäkin eläkejärjestelmä on isoissa haasteissa väestön ikärakenteen, alhaisen syntyvyyden ja riittämättömän työllisyysasteen vuoksi. Jos vaalilupauksen rahoittamiseksi ei leikattaisi maksussa olevia eläkkeitä, niin silloin leikattaisiin lastemme eläkkeitä. Molemmat vaihtoehdot ovat kestämättömiä”, Sarkomaa muistuttaa.

Eläkeläisköyhyys on vakavasti otettava tosiasia. Sitä ei kuitenkaan voida korjata työeläkejärjestelmän rahoituksellista kestävyyttä tai periaatteita murentamalla, vaan muilla keinoilla. Työllisyysasteen nostaminen on kaiken perusta. Tärkeimpiä toimia ovat mm. hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden turvaaminen, verotuksen ja asiakasmaksujen kohtuullisuus sekä oikein mitoitettu asumistuki ja lääkekorvaukset.

”Työeläkejärjestelmää ei saa uhrata Sdp:n vaalilupausten alttarilla. Pääministeri Marinin on selkeäsanaisesti irtisanouduttava demariryhmän ajamasta aikeesta vaarantaa työeläkejärjestelmämme”, Sarkomaa vaatii.

Lisätietoja:

Sari Sarkomaa, 050 5113033

Kansanedustaja

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja

Aiheesta pidempi blogikirjoitus osoitteessa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sarisarkomaa/sdpn-leikkauskaavailut-tyoelakkeisiin-tyrmattava-paaministeri-marinin-irtisanouduttava-vastuuttomasta-aikeesta/

Follow by Email
Facebook
LinkedIn
Instagram