Siirry sisältöön

Kiviniemi kaatamassa kuntapalvelut

Tiedote 13.1.2012

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa ihmettelee keskustan puheenjohtaja Kiviniemen halua tyrmätä kuntauudistus tietämättä edes valmisteilla olevan esityksen sisältöä. Keskusta ei malttanut odottaa edes helmikuun alkuun, jolloin kuntatyöryhmän työ tulee julkisuuteen ja kaikkien keskusteltavaksi.

Kiviniemi pillastui julkisuuteen tulleesta kuntakartasta, joka ei ole kuntatyöryhmän, kuntaministerin, saatikka hallituksen kanta, ja tuli näin paljastaneeksi keskustan todelliset karvat. Vielä ennen joulua budjettikeskusteluissa keskusta kielsi vastustavansa kuntauudistusta. Nyt Kiviniemi sanoi suoraan, että keskustan tavoite on kaataa kuntauudistus. Keskustan vastuuton kuntapolitiikka on kovaa peliä suomalaisten arjen palveluilla.

Sarkomaa pitää aivan käsittämättömänä sitä, että Kiviniemen mielestä presidenttiehdokkaidenkin pitäisi ottaa kantaa kuntatyöryhmän täysin keskeneräiseen työhön.

Onkin perin kummallista, että keskusta on oppositioon siirryttyään yhtäkkiä omaa työtään vastaan. Kunta- ja palvelurakennusuudistus on suoraa jatkumoa edellisten hallitusten ja etenkin keskustalaisten kuntaministereiden työlle, joissa tavoitteena on ollut ja on lähipalveluiden turvaaminen ja kunnallisen itsehallinnon vahvistaminen.

Kiviniemen väite, että kuntauudistus tuhoaa elämisen mahdollisuuksia, on täysin päinvastaista sille mistä kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa on kysymys. Uudistus tehdään juuri siksi, jotta palveluiden eriarvoistuminen pysäytettäisiin ja taattaisiin hyvä arki eri puolilla Suomea.

"Jäitä hattuun, Kiviniemi! Presidentinvaalien takia ei pidä tyrmätä koko Suomen kannalta välttämättömiä uudistuksia kunnissa ja palveluissa", Sarkomaa näpäyttää.

Lisätietoja:
Sari Sarkomaa
050 511 3033