Siirry sisältöön

Kuukausikirje 24.2.2012

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista.

Saat kuukausikirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni aiheet.

Sari Sarkomaalta eduskuntaterveiset

Arvoisa vastaanottaja,

Presidentinvaalien tulos oli vuoden alun kohokohta. Vaalivalvojaisissa Finlandia-talolla jännitys oli käsin kosketeltava, kunnes ennakkoäänet ilmoitettiin. Niinistön voitto oli ylivoimainen. Aiemmissa presidentinvaaleissa äänet ovat jakautuneet tasaisemmin. Vuonna 2000 Halonen sai 51,6% ja Aho 48,4%. Vuonna 2006 Halonen sai 51,8% ja Niinistö 48,2%. Tällä kertaa äänimäärissä oli hurja ero, kun Niinistö sai 62,6% ja Haavisto 37,4%. Uskon, että saamme Saulista koko Suomen presidentin.

Eduskunnan kevät täyttyy suurista kysymyksistä. Ensimmäisten joukossa ovat kunta- ja palvelurakenneuudistus ja puolustusvoimauudistus. Molemmista on oppositio tehnyt välikysymyksen. Vahvemmin agendalla ovat niin Suomen kuin Euroopankin taloustilanne. Tällä viikolla kuulimme valtiovarainvaliokunnassa ministeri Urpilaisen selvityksen euroryhmän kokouksesta. Eduskunta käy ns. Kreikka-tukipaketista keskustelun hallituksen tiedonannon perusteella. Parhaillaan valmistaudumme hallituksen kehysriiheen, jossa linjataan talouspolitiikan suuntaviivat ja sopeuttamistoimet. Kaikkein olennaisinta on löytää keinot edistää kestävää talouskasvua ja yrittäjyyttä. Erityisen arvokasta on turvata jokaisen nuoren pääsy koulutukseen ja sitä kautta työpaikkaan.

Tässä kirjeessäni käsittelen seuraavia asioita:
- Valtuustoterveiset vuoden 2013 budjetin lähetekeskustelusta
- Tervetuloa ihmisläheinen metropoli!
- Seminaariterveisiä peruspalvelujen arviointitilaisuudesta

Tervetuloa tapaamaan!
- 20.3.2012 Pääkaupungin Kokoomusnaiset ry:n järjestämä keskustelutilaisuus Talouden näkymiä 2012 / http://paakaupunginkokoomusnaiset.kokoomus.net/tapahtumat/
- 7.3.2012 Eduskunnan eläinsuojeluryhmä järjestää eduskunnan Kansalaisinfossa yhteistyössä eläinsuojelujärjestöjen kanssa tilaisuuden ajankohtaisista eläinsuojeluasioista.