Siirry sisältöön

Maaliskuun 2012 kuukausikirje

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista.

Saat kuukausikirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni aiheet.

Sari Sarkomaalta eduskuntaterveiset

Arvoisa vastaanottaja,

Eduskunnan keväästä tulee poikkeuksellinen värikäs ja yllätyksellinen. Vaikka Euroopan taloustilanne on hetken ollut hieman rauhallisempi, on talouden vakauttamisessa edessä vielä pitkä ja kivinen tie. Kotimaan politiikassa vauhti kiihtyy. Varsinkin talouden tasapainottaminen ja meneillään olevat rakenneuudistukset keskusteluttavat ja edellyttävät meiltä kansanedustajilta viisautta löytää kestäviä ratkaisuja. Oman säväyksensä politiikkaan antavat kesän puoluekokoukset ja lähestyvät syksyn kunnallisvaalit.

Tässä kirjeessäni käsittelen seuraavia asioita:
- Kehysriihen ratkaisuista
- Päivähoidosta ja välikysymyksistä
- Perusopetuksen tuntijakouudistus työn alla
- Valtuustoterveisiä

- Lämpimästi tervetuloa keskustelutilaisuuteen ma 23.4.2012:
Lapset ja nuoret liikkeelle!

Lapsi on luotu liikkumaan ja leikkimään. Tosiasia on, että lasten ja nuorten liikkumattomuus on suurimpia kansanterveysongelmiamme. Koulutiensä aloittavat lapset ovat vuosi vuodelta heikommassa kunnossa. Enemmistö suomalaislapsista ei liiku terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittävästi. Tilanne uhkaa vakavasti tulevien työikäistemme työkykyä ja terveyttä.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja kertomaan näkemyksiänne siitä, miten saamme yhdessä kannustettua lapset ja nuoret liikkeelle! Järjestän tilaisuuden yhdessä kansanedustaja Leena Harkimon kanssa eduskunnan lisärakennuksen Kansalaisinfossa, ma 23.4 klo 17 - 18.30. Sisäänkäynti Pikkuparlamenttiin osoitteesta Arkadiankatu 3, Mannerheimintien puoleiselta aukiolta.

Tilaisuudessa aiheina
- Liikunta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa / Nuori Suomi ry, päivittäisen liikunnan yksikön johtaja Jukka Karvinen
- Liikunta koulupäivän aikana / Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry (LIITO)
- Urheiluseurojen rooli ja haasteet lasten ja nuorten liikuttajina / Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry:n kehitysjohtaja Sirpa Korkatti
- Liikunta tasapäistävänä vai erilaisia lahjakkuuksia tukevana? / Huippu-urheilun muutosryhmä
- Lasten ja nuorten liikunta Helsingin kaupungin näkökulmasta / Liikuntaviraston liikuntajohtaja Anssi Rauramo