Siirry sisältöön

Kesäkirje

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista. Saat kuukausikirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni.

Sari Sarkomaan eduskuntaterveiset
20.6.2013

Arvoisa vastaanottaja,

Eduskunnan työ on vauhdikkaimmillaan. Merkittävimpiä käsittelyssä olevia asioita on kuntajakolaki, jonka käsittely on tarkoitus saada valmiiksi juhannuksen jälkeisellä viikolla.

On viisasta, että hallitus aikoo kiirehtiä sosiaali- ja terveyspalveluita koskevan lain valmistelua. Sote-lain valmisteluun osoitettaneen lisäresursseja. Sote-järjestämislaki pyritään tuomaan eduskuntaan mahdollisimman nopeasti. Näin varmistetaan kunta- ja sote-uudistusten eteneminen sujuvasti. Uudistusten tärkein tavoite on turvata kansalaisten palvelut ja varmistaa kuntien taloudellinen kestokyky tulevaisuudessakin.

Vietän heinäkuussa lomaa perheeni kanssa ja elokuussa olen taas työn ääressä. Elokuussa on paljon kokouksia ja työmatkoja. Kokoonnumme eduskuntaryhmämme kesken linjaamaan syksyn politiikan painopisteitämme ja ensi vuoden valtion budjettia.

Kokoomuslaisen politiikan sisältötyö vauhdissa

Kokoomuslainen sisältötyö on vauhdissa. Puoluehallitus perusti kolme työryhmää, jotka valmistelevat puolueen tulevaisuusasiakirjaa vuoden 2014 puoluekokoukseen. Työryhmät ovat Muutos, Sivistys ja yrittäjyys sekä Turvallisuus. Olen mukana Muutos-työryhmässä.

Eduskuntaryhmämme nimesi myös kolme ryhmää (nuorisotyöttömyys, energia ja sote), joissa kussakin on nimettynä kaksi kansanedustajaa. Olen kollegani Lenita Toivakan kanssa valmistelemassa ehdotuksia sosiaali- ja terveyspalvelujen toimivuuden edistämiseksi. Kaikki ideat ja ajatukset ovat tervetulleita. Tavoitteemme on tehdä ehdotuksia Kataisen hallituksen ja nykyisen eduskunnan toteutettavaksi.

Nykynaiset perheyritys Vallila Interiorin vieraana

Johtamani naisverkosto Nykynaiset kokoontuu 29.8. tutustumalla Vallila Interioriin. Kuulemme yhtiön hallituksen puheenjohtaja Anne Bernerin puheenvuoron ”Perheyrityksen näkemys Suomen tulevaisuudesta." Alkuaan ydinjoukon ystävistä ja tuttavista koostunut verkosto kerää toimintaansa mukaan nykyään noin 400 naista. Naisverkosto on puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmittymä, johon ovat tervetulleita liittymään kaikenikäiset ja -taustaiset naiset. Lisätietoa saa pyydettäessä minulta tai avustajaltani.

Itämerellisen kesän toivotus

Loma, lepo ja läheisten kanssa yhdessä oleminen on tärkeää niin aikuisille kuin lapsillekin. Olen onnekas kun perheellämme on mahdollisuus viettää yhteistä kesälomaa. Kaikkein innokkain kesälomasta on kuopukseni Miro, jolla on ekaluokkalaisena ja hänen itsensä mukaan ensimmäinen oikea kesäloma. Vietämme lomamme perinteisesti purjehtien Itämeren aalloilla.

Aina merielämykset eivät kuitenkaan ole rentouttavia. Muutaman vuoden takaisen purjehduksemme yhden kohokohdan piti olla Nynänshamnin idylliseen vierasvenesatamaan saapuminen. Toisin kävi. Haiseva sinilevä oli valloittanut rannat. “Kyllä ruotsalaiset ovat tyhmiä, kun ovat lianneet merensä”, kommentoi keskimmäinen lapseni.

Aluksi Pyryn kommentit kaiken hajun ja harmin keskellä hymyilyttivät. Oli vaikea lapselle selittää, että meri on yhteinen ja sitä ei ole pilannut ruotsalaiset tai jotkut muut, vaan me kaikki yhdessä.

Ponnisteluista huolimatta Itämeri on maailman saastunein merialue. Pahimpana uhkana on rehevöityminen ja sisäinen kuormitus. Itämeren pelastamiseen tarvitaan tietenkin kaikki Itämeren valuma-alueen maat, mutta myös meidän on tehtävä omat kotiläksymme. Puolan kipsivuoren fosforivuotojen kuriin saaminen on parhaillaan työn alla.

Olen tyytyväinen siitä, että me Itämeren ystävät saimme hallitusneuvotteluissa sovittua Itämeren suojelun tärkeäksi osaksi hallituksen ohjelmaa. Työtä on paljon tehtävänä, jotta tavoitteet saadaan vaikuttaviksi toimiksi.

Haastavien taloudellisten aikojen keskellä meidän on tiukasti pidettävä kiinni siitä, ettei Itämeren suojeluun asetetuista tavoitteista tingitä. Velvollisuutemme on jättää Itämeri tuleville isille ja äideille sellaisessa kunnossa, ettei heidän tarvitse sitä hävetä.

Toivotan aurinkoista ja rentouttavaa kesää Sinulle ja läheisillesi!

Sari Sarkomaa
Kansanedustaja, terveydenhuollon maisteri
Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja
sari.sarkomaa@eduskunta.fi
www.sarisarkomaa.fi
050 511 3033