Siirry sisältöön

Elokuun kuukausikirje

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista.
Saat kuukausikirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni aiheet.

Sari Sarkomaan eduskuntaterveiset                         elokuu 2013

Arvoisa vastaanottaja,

Hallitus teki eilen esityksensä budjetti- ja rakenneriihessä. Me kokoomuksen eduskuntaryhmässä hyväksyimme neuvottelutuloksen. Sen sisältö on kokonaisuus, jolla tavoitellaan talouden kestävää uraa. Kyseessä on iso hyvinvointiyhteiskunnan pelastamispaketti, joka vaatii mittavan jatkovalmistelun. Päälinja on täysin oikea. Yksittäisissä esityksissä riittää pohdittavaa ja työstettävää. Selvää on, että kokonaisuus olisi erilainen, jos sen olisi Kokoomus yksin päättänyt. Ratkaisun koko sisällön hyväksyminen ei ole aivan helppoa. Olennaista on, että Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin kannalta välttämättömät päätökset saadaan ripeästi tehtyä. Hallitus on tehnyt ison työn ja nyt on työmarkkinajärjestöjen vuoro tehdä työllisyyttä edistävä työmarkkinaratkaisu. http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=392871

Olen tyytyväinen, että ehdotukseni sote-rahoituksen ”raha seuraa potilasta”-mallista etenee. Rakenneriihen lupaus selvittää sote-rahoitusta on tehtävä ripeästi, jotta tämä eduskunta voi tehdä päätökset. Valinnanvapaudella on mahdollista saavuttaa parempaa laatua ja kustannustehokkuutta. Hoitojonot tulevat kalliiksi ja siksi on kustannustehokasta turvata oikea-aikainen hoitoonpääsy. Hyvä esimerkki löytyy Ruotsista.
http://sarisarkomaa.blogit.kauppalehti.fi/blog/29925/mita-jos-raha-seuraisi-potilasta-

Olennaista on, ettei poliittista tarkastelua käydä vain ääripäiden, kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ja huippuoptiotuloa saavien välillä. Välttämätöntä on katsoa, että tavallisen palkansaajan ja yrittäjän työ kannattaa. Tämä tuntuu liian usein unohtuvan. Asumiskustannuksia lisääviä päätöksiä on etenkin meidän helsinkiläisten kansanedustajien tarkkaan vahdittava.

Tässä kirjeessäni käsittelen seuraavia asioita:

-Kotitalousvähennys myös asunto-osakeyhtiöiden remonteista
-Terveysasematalkoot
-Puolisoiden on halutessaan saatava asua yhdessä iästä riippumatta
-Suvivirsi on osa suomalaista kulttuuria ja perinnettä
-Syyskuun alussa avustajanani aloittaa Antti Pynttäri

Tervetuloa tapaamaan!

Lauantaina 31.8.2013:
- klo 11 – 12 Haagamarkkinoille, Haagan torille Kauppalantielle.
- klo 12.30 Meilahti-päivän tapahtumaan Valpurinpuistoon, Kuusitie 12, Meilahden ylä- ja ala-asteen koulujen välissä.
- klo 19 Helsingin venetsialaiset -tapahtumaan Vuosaareen, Uutelantie 1 läheisyyteen. Nyt on mahdollisuus tulla juhlimaan syksyn saapumista koko perheen tapahtumaan, joka järjestetään klo 19 – 22 yhteistyössä Helsingin Kokoomuksen ja Kahvila Kampelan toimesta. Kyseessä on uusi helsinkiläinen versio rannikkopohjanmaalla pitkät perinteet omaavasta venetsialaistapahtumasta. Illan ohjelmassa yhdistyvät valo, tuli ja vesi sekä mukava yhdessäolo elävän musiikin luodessa tunnelmaa. Ohjelma alkaa kahvilan ympäristössä jo kello 17 alkaen. Tarjolla on muun muassa poniratsastusta, peikkoja ja muuta eläinaiheista perheen pienimmille sopivaa ohjelmaa. Musiikin siivittämä iltaohjelma alkaa kello 19.
http://www.helsinginkokoomus.fi/sitenews/news/-/ids/1/nid/65231

Lauantaina 7.9.2013:
- klo 10 – 11 Lauttasaari-päivänä Kasinonrantaan Kokoomusteltalle, Kuikkarinne 1 lähistölle.
- klo 12 – 13 SiSu-päivänä Siltamäen ostarille Kokoomusteltalle, Jousimiehentie 3.

Avoimien ovien päivänä maanantaina 16.9. eduskuntaan:

Eduskuntatalossa vietetään avoimia ovia maanantaina 16.9. kello 14-19. Valtiosalissa järjestetään edellisten vuosien tapaan Politiikan toria. Tervetuloa tapaamaan klo 15.30-16.30.

Hyvää alkusyksyä toivottaen,

Sari Sarkomaa
Kansanedustaja, terveydenhuollon maisteri
Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja
sari.sarkomaa@eduskunta.fi
www.sarisarkomaa.fi
050 511 3033