Siirry sisältöön

Enemmän yrittäjiä – vähemmän byrokratiaa

On täysin kaupunkilaisjärjen vastaista, että pienissä yrityksissä vähäisiä resursseja joudutaan käyttämään kohtuuttomasti erilaisten normien ja byrokraattisten velvoitteiden täyttämiseen. Turhien, turhauttavien normien ja käytäntöjen purkamistalkoot käynnistyivät eduskuntaryhmämme voimin elokuussa Lappeenrannassa kesäkokouksessa.

Haluamme perata vuosien saatossa säädettyjen lakien ja säädösten kokonaisuuden. Ja kitkeä pois turhat ja epätarkoituksenmukaiset säädökset. Kutsumme eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla lähiviikkoina yrittäjiä kertomaan ryhmällemme käytännön kokemuksia ja ehdotuksia siitä, miten yritysten byrokratiataakkaa voitaisiin raivata yrittäjyyden ja kasvumahdollisuuksien tieltä.

Haastan ylipormestari Jussi Pajusen ja oman kotikaupunkini mukaan talkoisiin tekemään Helsingistä entistäkin yrittäjäystävällisempää ja kannustavampaa paikkaa yrittää. Ja kitkemään pois turhaa byrokratiaa sekä tekemään toiminnoista yrittäjyyttä edistävää. Ettei turhilla ja tarpeettomilla kielloilla tai käytännöillä kampiteta ja lannisteta yrittäjyyttä. Toivotan kaupungin yrittäjät lämpimästi tervetulleeksi tuomaan ehdotuksiaan eduskuntaryhmämme talkoisiin.

Yrittäjien organisoima Poikkea putiikissa- kampanjan avaustilaisuudessa muutama vuosi sitten oli yrittäjiä tapaamassa meidän muutaman kansanedustajan lisäksi kaupungin virkamies. Jo ensitapaamisella löytyi monta asiaa, jotka muuttamalla - siis ilman lainmuutosta tai lisärahaa vain toisin tekemällä - helpottivat yrittäjän työtä ja arkea. Se on tietenkin koko Helsingin ja Suomen etu. Normitalkoot on aloitettu myös pääministeri Kataisen hallituksen voimin. Eilen pääministerin eduskunnalle esittelemässä rakennepaketissa tavoitellaan säätelyn vähentämistä eri hallinnonaloilla. Tätäkin Työtä tehdään yhdessä kuntien, yrittäjien ja eri toimijatahojen kanssa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana syntyneistä 120 000 uudesta työpaikasta 110 000 on syntynyt pk-sektorille. Pk-yrittäjien ääntä on kuunneltava tarkemmin, sillä uudet työpaikat syntyvät pääasiassa maamme pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Näiden yritysten rooli Suomelle ja suomalaisten hyvinvoinnille on aivan keskeinen.

Sari Sarkomaa
kansanedustaja