Siirry sisältöön

Maaliskuun kuukausikirje

Tervehdys!

Vaaleihin on aikaa alle kuukausi ja ennakkoäänestyksen alkuun enää muutama viikko.

Olen motivoitunut jatkamaan työtä Suomen ja Helsingin parhaaksi. Mielestäni aina on oikea hetki miettiä miten asiat voi tehdä paremmin. Ihmisten hyvinvointi ja puhdas ympäristö kuuluvat päätöksenteossa kestävän talouden rinnalle. Yli varojen eläminen ja tulevien sukupolvien mahdollisuuksien ahnehtiminen on lopetettava.
Tästä eteenpäin seuraavat neljä viikkoa on tarkoitus olla todella aktiivisesti näkyvillä eri tapahtumissa niin viikonloppuisin kuin arkena. Toivottavasti tapaamme tilaisuuksissa!

Olen aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Työtäni voit seurata Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa tunnisteella #Sarkomaa2015. Hyvä tapa tukea uudelleenvalintaani somessa on jakaa esimerkiksi blogikirjoituksiani.

 

Esitteiden jakoa koteihin ennakkoäänestysviikon alla ja sen aikana 6.-12.4.

Pian aloitamme myös esitteiden jaon koteihin. Tätä voi toteuttaa oman aikataulunsa mukaan ennakkoäänestysviikolla. Suuri kiitos jo mukaan ilmoittautuneille. Vielä tarvittaisiin jakajia erityisesti alla listatuille alueille. Jokainen alue on totta kai tärkeä ja jos sinulla on mahdollisuus jakaa esitteitä omalla alueellasi listattujen alueiden ulkopuolella, olen hyvin kiitollinen avusta.

Veräjämäki, Maunula, Paloheinä, Tapaninvainio, Marjaniemi, Heikinlaakso, Puistola, Hakuninmaa, Suutarila, Töyrynummi, Pakila, Konala, Pitäjänmäki, Käpylä, Vartioharju, Herttoniemenranta, Tammisalo, Laajasalo

Ilmoitathan halukkuutesi osallistua, sekä jakoalueesi kampanjasihteeri Nina Sillantakalle nina.sillantaka@gmail.com tai 0405253165
Vaalityötä on monenlaista - kaikki eivät ehdi esitteitä jakamaan, osa pystyy taas "luukuttamaan" ja toinen vinkkaa naapureille ja tuttaville esim. tekstiviestitse. Kaikki vaalityö on kullanarvoista.

 

Tulevankin hallituksen otettava opiksi - sotesta laiskanläksyä

Eduskunnan loppukiri oli ikävä. Hallituksen esitysten kasaantuminen kauden loppuun, osin heikko valmistelu ja kokemattomuuskin sekä yleinen vaikea aika aiheuttivat ongelmia, joita eduskunnassa yritimme korjata. Jatkossa on riitelyn sijaan etsittävä yhteistyössä ratkaisuja. Tämä vaalikausi on osoittanut, että valtioneuvoston toimintarakenteita ja -tapoja on uudistettava. Luovutimme Kesärannassa parlamentaarisen työryhmämme voimin esityksemme uudesta tavasta toimia pääministerille. Työryhmässämme oli meitä oli joka puolueesta edustajia, jotka omaamme vahvan kokemuksen eduskuntatyöstä mutta myös ministerikokemusta.

Tavoite on tehdä hallituksesta kollegiaalisesti toimiva yhtenäisempi kokonaisuus. Rakenteellisia muutoksia on kyettävä viemään hallitusti ja yhteistyössä eteenpäin.
Oli suuri pettymys, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus lykkääntyi. Syynä se, että eduskunta ei voinut hyväksyä puutteellisesti valmisteltua hallituksen esitystä. Tulevankin hallituksen on otettava opiksi. Lainsäädännön laadusta ei ole lupa tinkiä.
Muut pohjoismaat ovat uudistaneet terveydenhuoltonsa. Nyt se on kotimaassakin onnistuttava. Uudistuksen tavoite on mitä tärkein: paremmat edellytykset tuottaa laadukkaat ja yhdenvertaiset palvelut ja tehdä sosiaali- ja terveydenhuollosta apua tarvitsevan ihmisen kannalta toimiva - eli lopettaa ihmisten "pompottelu". Terveydenhuollon asiantuntemukselle on nyt kovaa käyttöä.
Pääministeriltä naistenpäivän paras uutinen

Vanhemmuudesta äidin työnantajalle aiheutuvien kustannusten tasaamistyö on edelleen kesken. Epäkohta mm. jarruttaa yrittäjyyttä, aiheuttaa naisten syrjimistä työmarkkinoilla, vaikeuttaa naisten etenemistä uralla ja lisää pätkätöitä. Olen tyytyväinen, että pääministeri Stubb otti vahvasti kantaa ehdottamani kertakorvauksen puolesta.

Tervetuloa tapaamaan!

Tavattavissa Kokoomus-teltalla Munkkiniemen Laajalahdenaukion lippakioskilla la 21.3. klo 10-12.30.

Rakkaudesta kirjoihin -keskustelu Kallion kirjastossa (Viides linja 11) la 21.3. klo 13-14. Teemana lukutaito ja lasten kirjallisuus.

Vaalikampanjointia Narinkkatorilla la 21.3. klo 14.30-15.30. Tervetuloa hakemaan uunituoreita esitteitä ja politiikan kuulumisia!

Sivistysparlamentti eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3) ma 23.3. klo 14-15.30.

Väki vanhenee – ovatko palvelut ajan tasalla? Tervetuloa keskustelemaan ajankohtaisista ikäihmisten asioista Saga Care’en Munkkiniemeen (Dosentintie 12), ma 23.3. klo 17.30-19.00. Alustajina Sari Sarkomaa ja emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä. Ilmoittautumiset Sagaan puh nroon 09-458 560/ vastaanotto 19.3.15 mennessä. Paikkoja rajoitetusti.

Vaalipaneeli Munkkiniemen koululla (Laajalahdentie 21) ti 24.3. klo 10-11.30.

Eläkeläisten vaalipaneeli Munkkiniemen palvelukeskuksessa (Laajalahdentie 30) ke 25.3. klo 15-17.

Tammisalon Kokoomuksen vaalitilaisuus Tammisalon VPK:lla (Tammisalontie 7) to 26.3. klo 18.

Terveydenhuollon tulevaisuus ja uudistuva apteekki -paneelikeskustelu Finlandia-talolla pe 27.3. klo 14.30-16.

Kokoomuksen pisteellä kampanjointia viikonloppuna 27.-29.3.
perjantaina: Narinkkatorilla klo 12-12.30
lauantaina: aika & paikka tarkentuu, seuraa Sarin kotisivuja!
sunnuntaina: Narinkkatorilla klo 13-14.30

Hyvinvoivat lapset ja nuoret paras tulevaisuuden investointi.
Kansallisen Lastenliiton ja Kokoomusnaisten Helsingin piirijärjestöjen tilaisuus Kulttuuriareena Gloriassa ma 30.3. (Pieni Roobertinkatu 12–14), klo 18.00. Tilaisuudessa kuullaan myös Aseman Lapset ry:n hankepäällikön Heikki Turkan puheenvuoro.

Koillis-Helsingin Kokoomusyhdistysten vaali-ilta ma 30.3. Miljan palvelutalon Vilja-salissa (Latokartanontie 9) klo 18.30.

 

Keväisin terveisin,
Sari Sarkomaa

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.