Siirry sisältöön

Kesäkuun kuukausikirje

Tervehdys eduskunnasta!

Tänään tiistaina oli eduskuntaryhmämme viimeinen kokous ennen istuntotaukoa. Kävimme valtiovarainministeri Stubbin johdolla läpi ajankohtaista Kreikan tilannetta mutta myös Suomen haastavaa taloustilannetta. Parhaillaan valmistelemme hallitusohjelman toimintasuunnitelmaa, josta oli eilen ensimmäiset neuvottelut. Valmista pitää olla elokuun lopussa.
Eduskuntaryhmämme on järjestäytynyt uudistetulla tavalla ja joka hallinnonalalle on valittu vastuuhenkilö, joko ministeri tai kansanedustaja. Minun vastuullani on sosiaali- ja terveysministeriön asiat. Elokuun aikana valmistellaan myös tämän hallituksen ensimmäinen talousarvioesitys ja tässä työssä me valtiovarainvaliokunnan jäsenet olemme vahvasti mukana valtiovarainministerimme taustaryhmänä.

Elokuussa olen mukana sosiaali- ja terveysvaliokunnan matkalla Pohjois-Karjalassa. Käyn siellä tutustumassa myös alueellistettuun Fimean toimipisteeseen. Olen tehnyt työtä sen eteen, että kompuroinut alueellistamisprosessi saataisiin viisaasti päätepisteeseen.

Kela toimii eduskunnan valvonnassa. Aloitin Kelan valtuutettujen puheenjohtajana.

Vierailen heinäkuussa Suomi Areenassa Porissa 15.-16.7. Elokuun lopussa olen tietenkin mukana myös Venetsialaisissa Helsingissä. Ja syyskuun alussa eduskuntaryhmämme vierailee Hämeessä, jossa pidämme kesäkokouksemme.

Pääosin heinäkuussa lomailen Itämeren ja Saimaan aalloilla ja elokuussa olen taas täysipainoisesti työn ääressä.

 

Aurinkoista kesää!

Sari Sarkomaa