Siirry sisältöön

Eduskuntaterveiset 11/2018

Arvoisa vastaanottoja,

Eduskunnan valiokunnissa kiireisin työ on saada ensi vuoden valtion talousarvioon liittyvät lait valmiiksi. Tärkein valtti kokoomukselle tulevissa eduskuntavaaleissa on hyvin tehty työ mutta myös valmistautuminen eduskuntavaaleihin on aloitettu. Olen mukana joukkueessa, joka vastaa kokoomuksen seuraavan eduskuntakauden tavoitteiden valmistelusta. Ajatuksesi ja ideasi ovat tervetulleita. Uudet työpaikat syntyvät pk-yrityksiin ja siksi on keskeistä löytää keinot edistää yrittäjyyttä. Olemme kiertäneen yrityksissä eduskuntaryhmämme järjestämän yrittäjyyskiertueen tiimoilta. Työelämässä tarvitaan naiset ja miehet ja vanhemmuudessa isät ja äidit. Perheet ovat erilaisia ja siksi tarvitaan joustava perhevapaajärjestelmä. Perhevapaa uudistuksen tekeminen on välttämättömyys.

Olen motivoitunut jatkamaan työtä helsinkiläisten kansanedustajana. Toivotan sinut tervetulleeksi mukaan tekemän vaalityötä sinulle sopivalla tavalla. Laitathan viestiä, jos haluat vaalikampanjan tiimoilta sähköpostia tai kirjepostin. Vaalipäällikkönäni toimii Anniina Pylsy Anniina anniina_pylsy@hotmail.com  ja tiedotusvastaavana Nina Sillantaka nina.sillantaka@gmail.com. Luvassa on mukavia tilaisuuksia ja kaiken kokoista kivaa yhdessä tekemistä sekä ensi käden tietoa kokoomuksen valmistautumisesta kevään eduskuntavaaleihin. Tervetuloa myös mukaan tuleviin kiinnostaviin tilaisuuksiin!

Tässä kirjeessä:

  • Tulevia tapahtumia - tervetuloa tapaamaan
  • Kaupunkilaisjärkeä eduskuntaan
  • Nyt uskaltaa rakastua yrittäjään
  • Vanhusten oikeuksien valvontaa vahvistettava
  • Työ Helsingin pelastuskoulun puolesta jatkuu
  • Nollatoleranssi ensihoitotyötä tekeviin kohdistuvaan väkivaltaan
  • Kansainvälinen diabetesviikko

Tulevia tapahtumia - tervetuloa tapaamaan 

Pääosassa aivot 

Järjestän yhdessä Suomen Aivot ry:n, Kansallisen neurokeskuksen ja Biogen Finlandin kanssa tilaisuuden aivosairauksista perjantaina 23.11 klo 8:00-10.00 Pikkuparlamentin kansalaisinfossa. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Sari tavattavissa glögeillä 

Olen mukana Munkinseudun Kokoomuksen adventtiglögeillä Munkkivuoren ostarilla  (Raumantie 1) klo 11-13.00. Olen mukana myös Helsingin yrittäjien sydänglögeille Narinkkatorille klo 13.15-14.00. Tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan ajankohtaisista helsinkiläisille tärkeistä asioista.

After walk 

Lämpimästi tervetuloa mukaan järjestämääni after walk - tapahtumaan. Keskiviikkona 12.12 klo 17.30 lähdemme yhdessä työpäivän päätteeksi kävelylle Töölönlahden kauniisiin maisemiin. Kokoonnumme pikkuparlamentin edustalla, Arkadiankatu 3. Mukana menossa Töölön Pilatesstudion Tiina Kurkela, joka opettaa oikeanlaita kävelytekniikkaa sauvoilla ja ilman. Halutessasi voit ottaa kävelysauvat mukaan.

Kaupunkilaisjärkeä eduskuntaan 

Kaupunkipolitiikka on Suomessa ollut hallituksista riippumatta monin osin kä

yttämätön voimavara. Olen aktiivisesti kirittänyt ja tehnyt kaupunkipoliittisia toimia koko eduskuntakauden ajan. Seuraavan eduskuntakauden painopiste on oltava vahva metropoli- ja kaupunkipolitiikka. Se on jokaisen suomalaisen etu.

Kaupunkien kasvaminen edellyttää aiempaa suurempia panostuksia ja ymmärrystä myös valtiovallalta. Helsingin täytyy saada pitää nykyistä suurempi osa verotuloistaan. Vuoteen 2020 mennessä Helsingissä on 10 000 koululaista ja päiväkoti-ikäistä lasta nykyistä enemmän. Tämä edellyttää lisäpanostuksia kouluihin ja päiväkoteihin. Asumisen lähes sietämätön kalleus on mittava talouskasvun pullonkaula, sillä osaava työvoima ei välttämättä pysty muuttamaan liian kalliiden asuntojen seuduille. Siksi valtiovallan ja kaupunkien on yhdessä vahvistettava toimia, joilla jarrutetaan kaupunkien kustannusten kasvua.

Nyt uskaltaa rakastua yrittäjään

Kynnys yrittää madaltuu  eikä perheenjäsenen työttömyys enää tulevaisuudessa uhkaa koko yrityksen toimintakykyä. Hallitus antoi torstaina eduskunnalle lakiesityksen, jolla yrittäjän perheenjäsenen, jolla ei ole omistusta yrityksessä, asema työttömyysturvassa muutetaan yrittäjästä palkansaajaksi. Lakimuutosta on pitkään odotettu yrittäjäperheissä ja työtä, jolla tavoittelemme Suomeen pohjoismaista työllisyysastetta.

Vanhusten oikeuksien valvontaa vahvistettava

On välttämätöntä, että ikäihmisten oikeuksien toteutumisen valvontaa ja edistämistä vahvistetaan. Olen tehnyt eduskunnassa toimenpidealoitteen erillisen vanhusasiainvaltuutetun viran perustamisesta. On hyvä, että asiassa kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen. Vanhusten oikeuksien turvaamiskesi on tehtävä työtä joka taholla.

Vanhusten oikeuksia vahvistava nopea ja vaikuttava keino on vahvistaa oikeusasiamiehen toimiston voimavaroja ja osoittaa vanhusten asioiden valvonta oikeusasiamiehen erityistehtäväksi. Laillisuusvalvonnan vahvistamisella pyritään turvaamaan, että jokainen ikääntyvä henkilö saa perustuslaissa turvatut välttämättömän hoivan ja huolenpidon sekä riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut.

Työ Helsingin pelastuskoulun puolesta jatkuu 

Olen toistuvasti vedonnut sisäministeriöön sekä ministeri Kai Mykkäseen (kok) ja vaatinut peruuttamaan esityksen Helsingin pelastuskoulun toimintojen siirrosta Kuopioon ja jatkamaan koulutusta pääkaupunkiseudulla. Siirto sisältäisi suuria riskejä pääkaupunkiseudun turvallisuudelle. Vaikka ministeri Mykkänen on ilmoittanut päätöksestään, jatkamme työtä asian päätöksen muuttamiseksi.

Nollatoleranssi ensihoitotyötä tekeviin kohdistuvaan väkivaltaan

Kannatan rikoslain muutosta, jossa ensihoitotyötä tekevien pahoinpitelystä seuraisi rangaistus samalla asteikolla kuin virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen syyllistynyttä nyt rangaistaan. Tein aiheesta kirjallisen kysymyksen. Tavoitteena on oltava nolla-toleranssi pelastustyötä tekeviin kohdistuvaan uhkailuun ja väkivaltaan.

Kansainvälinen diabetesviikko

Johtamani eduskunnan diabetesryhmä muistutti maailman diabetespäivänä 14.11, että diabeteksen hyvä hoito on yhteiskunnan ja tietysti kaikkien diabetesta sairastavien etu. Toimin ryhmän puheenjohtajana.

Diabeteksen aiheuttamia kustannuksia yhteiskunnalle voidaan parhaiten hillitä hyvällä ja tehokkaalla diabeteksen hoidolla ja ehkäisyllä. Esimerkiksi diabeetikon jalkojen tutkiminen vastaanotolla kerran vuodessa vie vain hetken, mutta jokainen estetty vakava jalkahaava tuottaa merkittävän kustannussäästön. Saan paljon palautetta helsinkiläisten diabeteksen hoidon heikosta tilasta. Teen työtä sen eteen, että Helsingissä taataan kaikille yhdenvertainen diabeteksen hoito ja tarvittavat hoitotarvikkeet. Palaute asiasta on tervetullutta.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Terveisin

Sari Sarkomaa