Siirry sisältöön

Kokoomuksen Sarkomaa: Hallituksen veronkiristykset ovat myrkkyä työpaikkojen syntymiselle ja talouden elpymiselle

Tiedote 22.12.2020
Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa ihmettelee, miksi hallitus heittää hiekkaa talouden rattaisiin kiristämällä palkansaajien ja eläkeläisten verotusta. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n verokoneen mukaan ensi vuonna eniten kiristyy pienituloisten verotus.

”Hallituksen veropolitiikan linja kiristää eniten pienituloisten verotusta. Yhtä lailla keskituloiset kotitaloudet laitetaan entistä tiukemmalle – keskellä koronakriisiä ja talouden taantumaa. Veronkiristykset ovat vakava virhe ja myrkkyä uusien työpaikkojen syntymiselle sekä talouden elpymiselle”, Sarkomaa sanoo.

“Monissa perheissä eletään paljon tiukemmalla kuin vuosi sitten. On uskomatonta, että hallitus vaatii ihmisiltä tässä tilanteessa yhä enemmän. Kiristyvä verotus leikkaa niin palkansaajien kuin eläkkeensaajien käteen jäävää tuloa. Eikö mikään määrä veroja riitä?” Sarkomaa ihmettelee.

Kokoomus esitti vaihtoehtobudjetissaan 800 miljoonan euron veronkevennyksiä. Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa palkansaajille ja eläkeläisille jäisi satoja euroa enemmän käteen verojen jälkeen. Kokoomus on esittänyt myös kotitalousvähennyksen kaksinkertaistamista, senioreiden superkotitalousvähennystä sekä omavastuuosuuksien poistamista.

“Kokoomus ei pelkää antaa ihmisille enemmän mahdollisuuksia päättää ansaitsemistaan euroista. Emme pelkää antaa taloudelle tilaa toipua. Valtion ei tarvitse päättää kaikkea ihmisten puolesta”, Sarkomaa jatkaa.

Sarkomaan mukaan hallitus elvyttää taloutta poikkeuksellisen vasemmistolaisesti lisäämällä vain julkisen sektorin menoja. Sarkomaan mukaan useissa maissa veronkevennykset on todettu toimivaksi talouden elvytyskeinoksi. 

“Esimerkiksi Saksassa ravintoloiden arvonlisäveroa laskettiin jo heinäkuussa vuodeksi. Ruotsissa puolestaan toteutettiin ympäristöpuolueen, sosiaalidemokraattien ja keskustapuolueen yhteistyöllä miljardien pysyvät työn verotuksen kevennykset. Jostain syystä hallituksen mielestä Suomi on maailman ainoa maa, jossa veroelvytys ei toimi”, Sarkomaa ihmettelee.

“Verotuksessa viisas periaate on, että verotetaan vähemmän sitä, mitä halutaan enemmän ja enemmän sitä, mitä halutaan vähemmän. Punavihreän hallituksen veronkorotukset ovat jatkoa ponnettomalle työllisyyspolitiikalle. Työstä ja ahkeruudesta rankaiseminen on terveen järjenvastaista – erityisesti nyt, kun talous on koronakuopan pohjalla”, Sarkomaa sanoo.

Lisätiedot:

Sari Sarkomaa, puh. 09 432 3033

Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Instagram