Siirry sisältöön

Sari Sarkomaa: Vakava varjo hallituksen toimille (Verkkouutiset 30.3.)

ILKKA AHTOKIVI | 30.03.2021 | 06:49- päivitetty 30.03.2021 | 07:00

Hallitus vakuuttanut noudattavansa koronatoimissaan asiantuntijanäkemyksiä, muistuttaa kansanedustaja.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaan mukaan julki tullut rokoteasiantuntijatyöryhmän raportti heittää vakavan varjon hallituksen toimille.

– On herännyt kysymys: ohjaako aluepolitiikka vaiko paras lääketieteellinen näkemys hallituksen koronarokotetoimia, hän kirjoittaa Facebookissa?

Sarkomaa vaatii, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus kertoo avoimesti, mistä on kyse.

– Kyselytunnilla kysyessäni sopimuksesta rokotusten painottamisesta vaikeimmille epidemia-alueille, sivuutti pääministerin sijaisena toiminut Annika Saarikko (kesk.) kysymykseni rumasti jättäen vastaamatta eduskunnalle.

– Pääministeri Marinin syytä kertoa, mistä kyse? Eduskunnalla ja suomalaisilla oikeus tietää? Kyse ihmisten hengistä? Kyse koko Suomen tulevaisuudesta, Sarkomaa kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että hallitus on myös jättänyt kertomatta sen, mihin asiantuntijanäkemykseen perustuu se, ettei hallitus ole vieläkään tehnyt eduskunnan edellyttämiä toimia ennakollisen korontestituloksen vaateesta rajoillemme.

– Samalla salassa valmisteltua ja hyvin sekavaa liikkumisrajoitusesitystä viedään eteenpäin. Demokratiaan kuuluu avoimuus, eikä sitä tule koronan varjossa polkea. Mitkään rajoitteet ei riitä, jos rajojen yli valuu virusvariantit ja rokotukset laahaavat pahimmilla epidemia-alueilla, Sarkomaa toteaa.