Siirry sisältöön

Maaliskuun eduskuntaterveiset

Arvoisa vastaanottaja,

Eduskuntavaalien loppukiri on alkanut. Ennakkoäänestys on kotimaassa 22.-28.3 ja ulkomailla 22.-25.3. Ulkomailla oleskelevat äänioikeutetut voivat ennakkoäänestää myös kirjeitse. 

Vaaleissa ratkaistaan Suomen suunta, se näivettyykö Suomi vai onnistummeko me pelastamaan hyvinvointiyhteiskunnan. Olen ehdolla jatkamaan työtä helsinkiläisten kansanedustajana numerolla 147. Huomenna on oikea aika äänestää ennakkoon.
 
Olen saanut kansanedustajan työssä toimia aina vastuullisissa tehtävissä. Kuluneen eduskuntakauden ajan toimin eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana ja valtiovarainvaliokunnassa. Olen saanut keskeisesti vaikuttaa kokoomuksen politiikkaan.

Seuraava eduskuntakausi tulee olemaan historiallisen vaikea. Eduskunnassa tarvitaan tekijöitä, jotka tuntevat ja osaavat talouden, mutta myös hyvinvointiyhteiskunnan keskeiset palvelut ja koulutuspolitiikan. Sopeuttamistoimet on tehtävä niin, että Helsinki ja Suomi on hyvä paikka asua ja elää kaiken ikäisille nyt ja tulevaisuudessa. Ketään ei saa jättää yksin.
 
Monipuolinen osaaminen, yhteistyökyky ja sitkeys ratkaista asioita helsinkiläisten ja Suomen parhaaksi ovat vahvuuksiani. Haluan jättää tuleville sukupolville Suomen ja maapallon, jossa heidän on hyvä elää.
 
Vaalit tehdään yhdessä. Kaikki apu ja tuki on arvokasta. Voit seurata Helsinki-kierrokseni tulevia tapahtumia LINKIN kautta ja halutessasi osallistua tapahtumiin. Tervetuloa tapaamaan.

Mainio tapa tukea uudelleen valintaani on suositella äänestämistäni sopiville tutuille. Vaikuttavaa työtä on myös tykätä ja jakaa sosiaalisen median postauksiani. Esitteitä jaetaan tuttuun tapaan ja se on hyvää liikuntaa. Jos haluat jakaa esitteitä voit ottaa yhteyttä Leila Saloseen joka koordinoi jakelua leila.salonen123@gmail.com.
 
Palaute ja kysymykset ovat tervetulleita. sari.sarkomaa@eduskunta.fi tai soita 050 511 3033.



Maaliskuun terveisissä:

- Sunnuntaikahvit Sarin kanssa Facebook-livessä 26.3 klo 17
- Itämeri-kahvit Roasbergillä to 30.3 klo 16
- Muut Helsinki-kierroksen tapahtumat
- Pieni- ja keskituloisten veronkiristyksiin ei ole varaa
- Helsingin elinvoimaa vahvistetaan osaamisella
- Senioreiden superkotitalousvähennys turvaamaan senioreiden toimintakykyä
- Katujengirikollisuus on kitkettävä vielä kun se on mahdollista 
- Peruskoulu on laitettava kuntoon
- Helsingissä tarvitaan lisää varhaiskasvatuksen opettajia
- Sari Muistiliiton, Omaishoitajaliiton ja Tehyn vaalipaneeleissa


Sunnuntaikahvit Sarin kanssa Facebook-livessä 

Tervetuloa Facebook-liveeni sunnuntaina 26.3 klo 17 alkaen kuulemaan ajankohtaiset kuulumiset vaalien loppukiristä. Mukaan pääset LINKIN kautta.
 
Kysymyksiä voi lähettää etukäteen: sari.sarkomaa@eduskunta.fi. Ollaan yhteyksissä.




Itämeri-kahvit Roasbergillä

Torstaina 30.3 klo 16-17 järjestän Itämeriaiheisen keskustelutilaisuuden kahvila Roasbergissä osoitteessa Mikonkatu 13. Kanssani alustajana toimii Itämerihaasteen koordinaattori Mari Savela. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

Muut Helsinki-kierroksen tapahtumat

Lämpimästi tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan sinulle tärkeistä aiheista. Voit seurata Helsinki-kierrokseni tulevia tapahtumia LINKIN kautta. Tervetuloa tapaamaan.

Pieni- ja keskituloisten veronkiristyksiin ei ole varaa

Nyt on oikea aika pieni- ja keskituloisen palkansaajien, yrittäjien ja eläkeläisten olla hereillä. Pääministeri Marin on innostunut Tanskan verotuksesta ja haikailee sitä Suomeen. Veronkiristykset olisivat myrkkyä nousevien arjen kustannusten kanssa kamppaileville suomalaisille. Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta pelastetaan työllä ja yrittäjyydellä ei velalla eikä veronkiristyksillä.

SDP:n veronkiristyslinjalle on laitettava stoppi kevään eduskuntavaaleissa. Veropolitiikan on tuettava talouskasvua, työllisyyttä ja julkisentalouden tasapainottamista.

Helsingin elinvoimaa vahvistetaan osaamisella

Osaaminen ratkaisee Helsingin menestymisen, sillä se vetää puoleensa myös investointeja. Aloituspaikkojen määrä Helsingin seudun korkeakouluissa on alimitoitettu suhteessa ikäluokkiin. 

Olen eduskunnassa tehnyt työtä sen eteen, että Helsingin korkeakouluihin ja oppilaitoksiin lisättäisiin aloituspaikkoja helpottamaan pääsyä koulutukseen ja korjaamaan pulaa koulutetusta henkilöstöstä. Onnistuimme yhteistyössä alueemme kansanedustajien kanssa saamaan eduskunnassa hyväksytyksi lausuman, jossa edellytetään, että merkittävä määrä varhaiskasvatuksen opettajien lisäaloituspaikoista osoitetaan Helsingin yliopistoon.

Senioreiden superkotitalousvähennys turvaamaan senioreiden toimintakykyä 

Senioreiden palveluiden kuntoon laittamiseen tarvitaan ripeästi laaja korjaussarja ja se on tehtävä seuraavan eduskuntakauden aikana. Yhtenä osana korjaussarjaa pitää ottaa käyttöön senioreiden oma superkotitalousvähennys.

Superkotitalousvähennyksessä senioreiden verovähennysoikeutta kasvatettaisiin 70 prosenttiin. Nykyinen 100 euron omavastuu poistettaisiin. Lisäksi palvelujen ostoon annettaisiin enintään 1200 euroa vuodessa tukea niille, joiden verot eivät riitä vähennyksen tekemiseen. Mallista voisivat hyötyä kaikki sen piiriin kuuluvat eläkeläiset, myös pienituloiset eläkeläiset. Senioreiden kotitalousvähennys laajennettaisiin koskemaan fysioterapia- ja toimintaterapiayrityksien, sekä ammatinharjoittajayrittäjien tuottamaa lääkinnällistä kotikuntoutusta sekä liikunnan ohjausta.


Ystäväni Martti-koiran kanssa kampanjoimassa

Katujengirikollisuus on kitkettävä vielä kun se on mahdollista 

Katujengirikollisuus on kasvava ongelma. Maassamme toimii jo toistakymmentä katujengiä ja kymmeniä järjestäytyneen rikollisuuden ryhmää. Kokoomus on toistuvasti tehnyt asiassa toimenpide-ehdotuksia, mutta ikävä kyllä niihin ei ole maan hallitus riittävästi tarttunut. Kehityskulku on katkaistava, jotta voimme välttää Ruotsin tien. Suomi on maailman turvallisimpia maita. Toimimalla ennakoivasti ja katkaisemalla huolestuttavan kehityksen voimme vielä varmistaa, että Ruotsin tie ei ole meidän. Kaikki Helsingin asuinalueet ja kadut on pidettävä turvallisina.Peruskoulu on laitettava kuntoon

Jokaisen peruskoulun päättävän nuoren on saavutettava riittävät perustiedot ja -taidot suoriutuakseen toisen asteen opinnoista ja päästäkseen työelämään tai jatko-opintoihin sekä tavoittelemaan unelmiaan. Pidän tärkeänä, että seuraavalla eduskuntakaudella panostetaan peruskouluun. Oppimistulosten laskuun on reagoitava.

Helsingissä väläytetyn luokkamuotoisen painotetun opetuksen lakkauttaminen vauhdittaisi segregaatiota, kun asuinpaikan merkitys painottuisi. Painotettua opetusta pitää päinvastoin lisätä eri puolille Helsinkiä. Helsingissä on oltava jatkossakin musiikki-, liikunta-, matikka- ja kieliluokkia. Lisäisin ohjausta ja informaatiota painotettuun opetukseen niin, että se saavuttaa kaikki lapset. Ylipäätään tietoa koulupolusta ja keinoista tukea lapsen oppimista on lisättävä kaikille vanhemmille. Kysytään oppilailta ja opettajilta mikä heitä innostaa, eikä lannisteta kiinnostuneita. On tärkeää, että jokaiselle lapsille ja nuorille luodaan näkymä kasvaa omaan parhaimpaansa. Olennaista on turvata kouluihin työrauha. Koulu on oppimisen paikka.



Helsingissä tarvitaan lisää varhaiskasvatuksen opettajia

Laadukas varhaiskasvatus on koulutuksen kivijalka, joka luo edellytykset jokaisen lapsen oppia, kasvaa ja kehittyä parhaimpaansa. Varhaiskasvatuksen opettaja on varhaiskasvatuksen laadun ja vaikuttavuuden keskeinen tekijä ja on välttämätöntä, että osaajia koulutetaan yliopistossa nykyistä enemmän

Olen eduskunnassa tehnyt työtä sen eteen, että Helsingin korkeakouluihin ja oppilaitoksiin lisättäisiin aloituspaikkoja helpottamaan pääsyä koulutukseen ja korjaamaan pulaa koulutetusta henkilöstöstä. Tämän vuoden valtion budjetin käsittelyn yhteydessä onnistuimme saamaan eduskunnassa hyväksytyksi lausuman, jossa edellytetään, että valtaosa varhaiskasvatuksen opettajien lisäaloituspaikoista osoitetaan Helsingin yliopistoon. Seuraavan hallituksen on huolehdittava, että yliopistoissa voidaan kouluttaa 1 400 varhaiskasvatuksen opettajaa vuosittain ainakin vuoteen 2030 saakka.

Sari Muistiliiton, Omaishoitajaliiton ja Tehyn vaalipaneeleissa

Vaalityössä olen tuonut esiin kokoomuslaisia näkemyksiä eri paneeleissa. 

Ikääntyvässä Suomessa on seuraavalla eduskuntakaudella muistettava muistisairaat, heidän läheisensä ja ennaltaehkäisy. Toimin Muistiliiton varapuheenjohtajana. Voit kuunnella Muistiliiton vaalitentin LINKIN kautta.

Omaishoitajille tärkeistä asioista keskustelimme eri puolueiden ehdokkaiden kanssa Omaishoitajaliiton paneelissa. Voit kuunnella podcastin LINKIN kautta.

Olin kokoomuksen edustajana Tehyn suuressa sote-keskustelussa. Keskustelua herättivät mm. rahoitus, hoitajapula, johtaminen ja työnjako. Voi kuunnella keskustelun tallenteen LINKIN kautta.