Siirry sisältöön

Kuukausikirje 21.12.2011

Kirjoitan kuukausittain kirjeen ajankohtaisista asioista.

Saat kuukausikirjeen täyttämällä lomakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä. Ohessa näet viimeisimmän kuukausikirjeeni.

Sari Sarkomaalta joulukirje ja kutsu Tammikahveille

Arvoisa vastaanottaja, 

Tätä kirjettä kirjoittaessani on eduskunnassa ensi vuoden budjetin käsittelyn loppukirivaihe. Meidän valtiovarainvaliokunnassa valmistelemamme budjettimietintö on koko eduskunnan hyväksyttävä. Valtiovarainvaliokunnassa halusimme korostaa sitä, että meillä on vielä talouden tasapainottamisessa paljon tehtävää hallitusohjelman velka- ja alijäämätavoitteiden täyttämiseksi. Olemmekin jo sopineet ministeri Urpilaisen kanssa, että hän esittelee helmikuussa valtiovarainvaliokunnalle näkemyksensä taloustilanteen kehittymisestä. Sitten käymme keskustelun siitä, mitä hallituksen tulisi ottaa huomioon maaliskuun kehysriihessä.

Vaikka talouden näkymät ovat poikkeuksellisen epävarmat, varmaa on se, että mitä tehokkaammin tasapainotamme talouttamme, sitä paremmin pärjäämme tulevissa myrskyissä. Vähemmällä on saatava aikaan enemmän ja parempaa.

Kokoomuksen tavoitteet - työllisyys, ympäristö ja lapset - näkyvät vahvasti eduskunnan tekemisissä budjettimuutoksissa. Ilman työtä ja yrittäjyyttä ei ole hyvinvointia. Siksi me kokoomuslaiset halusimme painottaa erityisesti talouden kasvua sekä työllisyyttä ja kohteita jotka eivät aiheuta pysyviä menoja. Kohdensimme mm. voimavaroja homekoulujen korjaamiseen ja pk-yritysten kasvun edistämiseen. Kehysriihestä toivon aivan erityisesti yrittäjyyttä ja uusien työpaikkojen syntyä edistäviä ratkaisuja. Kevään kehysriiheen valmistautumisessa hallituksen on syytä tarkkaan katsoa budjettimietintöön kirjaamamme linjaukset ja painotukset.

Varmaa on myös se, että toimet, joita teemme ympäristömme ja lastemme hyvinvoinnin parhaaksi ovat kullanarvoisia. Itämeren suojeluun kohdensimme viisaasti lisävoimavaroja. Euroopan talouskriisistä huolimatta on tiukasti pidettävä kiinni Itämeren suojeluun asetetuista tavoitteista.

Jokainen nuori on saatava koulutukseen ja työn syrjästä kiinni. Tämä on kokoomuksen keskeinen tavoite. Olen tyytyväinen myös siitä, että saimme eduskunnan budjettiin tekemissä muutoksissa läpi tavoitteemme aloittaa yliopistollinen lastentarhanopettajien koulutuksen laajennushanke. Lastentarhanopettajapula uhkaa varsinkin Helsingissä päivähoidon lakisääteistä toteutumista ja heikentää päivähoidon laatua.

On hyvä kiinnittää huomiota liikunnan merkitykseen kansakuntamme terveyden edistäjänä. Kun joka viides peruskoululainen on ylipainoinen ja vain noin puolet lapsistamme liikkuu terveytensä kannalta riittävästi, on kaikkien hallintokuntien ja meidän jokaisen oltava liikuntatalkoissa mukana. Se on selvää säästöä lähes joka momentille ainakin terveydenhuollossa. Liikunta on paras terveyden edistäjä ja hyvän mielen tuoja meille kaikenikäisille.

Linnan juhlista terveisiä ja tervetuloa Sauli-kampanjaan!

Oli ilo juhlia itsenäistä isänmaata Presidentinlinnassa, jossa olen saanut olla nyt yhteensä 13 kertaa. Tänä vuonna lainasin Kirsti Kasnion tekemän upean oranssin puvun. Uskon ja toivon, että ensi vuonna Linnassa isännöi Sauli Niinistö.

Tammikuun presidentinvaalit lähestyvät hurjaa vauhtia, ja nyt on mainio hetki liittyä tukijoukkoihin - www.niinisto.fi

Helsingin Café Niinistössä kannattaa poiketa sopivana hetkenä nauttimassa kupillinen kahvia ja vaihtamassa ajatuksia tulevista presidentinvaaleista! Pohjoisesplanadi 27:ssa toimiva kahvila on auki arkisin klo 11-18, lauantaisin klo 11-15 ja sunnuntaisin klo 12-15.

Jos olet facebookissa, voit käydä tykkäämässä Saulista http://www.facebook.com/niinisto

Mikäli haluat "rullaluistin-rintanapin" omaan kuvaasi: Kirjaudu facebookiin, mene osoitteeseen http://www.picbadges.com/2012-29/1888201/# ja lisää rintanappi profiilikuvaasi.

Suomi ja suomalaiset tarvitsevat ja ansaitsevat erinomaisen presidentin. Kampanjatyö on tehtävä perusteellisesti ja yhteistyössä. Meitä kaikkia tarvitaan.

Tervetuloa mukaan tukemaan Niinistön presidenttiehdokkuutta!

www.niinisto.fi
www.facebook.com/niinisto
www.twitter.com/niinisto

Tervetuloa Tammikahveille maanantaina 30.1.2012 

Tervetuloa perinteisille Tammikahveilleni eduskuntaan Kokoomuksen ryhmähuoneeseen maanantaina 30.1.2012 klo 17 - 18.30. Illan tarkoituksena on vaihtaa kuulumisia, käydä keskustelua poliittisesta tilanteesta sekä viettää mukava ilta yhdessä. Ota ystäväsi mukaan ja tule tutustumaan eduskuntaan!

Sisäänkäynti klo 17.00 vierailijaportaalta, joka sijaitsee katutasolla eduskuntatalon oikealla puolella Mannerheimintieltä katsottuna.

Pyydän ystävällisesti ilmoittautumaan Tammikahveille eduskunnan kulunvalvonnan vuoksi 25.1.2012 mennessä avustajalleni Helen Filsille mieluiten sähköpostitse helen.fils@eduskunta.fi / puh. 09 432 4033.

Lämpimästi tervetuloa!

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2012

Tänä vuonna joulukorttien ostamisen sijaan tein lahjoituksen Helsingin ensikodille.

Helsingin ensikoti ry on lastensuojelujärjestö, jonka tarkoituksena on tukea yksinhuoltajaperheitä ja kriisissä olevia vauvaperheitä. 

Helsingin ensikodin asiakasperheiden lasten elämän lähtökohdat ovat hyvin vaikeat. Sosiaaliset ongelmat heijastuvat voimakkaasti pieniin lapsiin. Ilman perheiden tukea lasten myöhemmän elämän ennuste on erittäin heikko. Helsingin ensikoti tekee suunnattoman arvokasta työtä, jotta myös näiden perheiden ja lasten elämä saataisiin turvallisille urille ja jotta heidänkin tulevaisuutensa olisi täynnä toivoa.

Juuri tätä toivoa symboloi Elena Madyn Centura ry:lle suunnitteleman joulukortin tähti ja sen mukana matkustava Toivo-tonttu, joka siirtyy kohti turvallista ja onnellista elämää. Centura ry:n yhtenä tärkeänä tarkoituksena on tukea vähempiosaisia naisia ja lapsia. Centura ry:n päätukikohde on vuosia ollut Helsingin ensikoti ry.

Lisätietoja löydät osoitteesta:
http://www.helsinginensikoti.fi/
http://www.centurary.fi/

Joulu on ennen kaikkea yhdessäolon juhlaa.
Paras lahja läheisille on antaa heille aikaa.
 
Lämmintä joulumieltä Sinulle ja läheisillesi toivottaen,

Sari Sarkomaa

Kansanedustaja
Helsingin kaupunginvaltuutettu
Kansallinen Kokoomus
00102 Eduskunta
sari.sarkomaa@eduskunta.fi
www.sarisarkomaa.fi
050 511 3033