Siirry sisältöön

Sarkomaa kirittää ja kiittää Koskista eläinsuojelutyöstä

Tiedote 27.1.2012 

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan eläinsuojeluryhmän puheenjohtaja Sari Sarkomaa antaa Verkkouutisten blogissaan maa- ja metsätalousministeri Koskiselle (kok) kiitosta tarttumisesta eläinten hyvinvointiin ja suojeluun liittyviin asioihin, mutta samalla kirittää vastaavaa ministeriä ripeään eläinsuojelutyöhön. Sarkomaa muistuttaa, että edellisiltä vaalikausilta on jäänyt iso pino tekemätöntä työtä. Viime vuosina on lisääntynyt tietoisuus siitä, että eläimet eivät Suomessa voi parhaalla mahdollisella tavalla ja räikeitäkin epäkohtia löytyy.

”On välttämätön askel eteenpäin, että ministeriöön viime vaalikaudella jumittunut sikojen hyvinvointia koskeva asetus on vihdoin ja viimein etenemässä. Lausuntokierroksella olevassa asetusluonnoksessa on paljon hyvää, mutta myös korjattavaa kuten porsaiden pakkokastraatioon liittyvä kivunlievityksen tekeminen pakolliseksi ja porsitushäkkejä koskevan säätelyn tiukentaminen. Koskisen on myös syytä viipymättä hoitaa kuntoon viisi vuotta ministeriön päätöstä odottaneet kalkkunoiden kuljetusohjeet”, Sarkomaa toteaa.

Syytä on myös selventää julkisuuteen tulleet tiedot, että kalkkunoiden kuljetukseen puuttunut valvontaeläinlääkäri olisi siirretty tehtävistään. Sarkomaa peräänkuuluttaa myös nopeita toimia hallitusohjelmassa luvatun eläinsuojeluasiamiehen nimeämiseksi. Ministeriön on tehtävä työtä sen eteen, että eläinvalvonnan laatu ja uskottavuus turvataan.

Sarkomaa kiittää ministeri Koskista siitä, että hän on ensi töinään aloittanut uuden eläinten hyvinvointia säätelevän puitelain valmistelun. Sarkomaa kannustaa Koskista ennakoimaan lain valmistelussa tulevaisuuden haasteita, jotta laki olisi edistyksellinen vielä vuosien päästä. Sarkomaa on tyytyväinen siitä, että Koskinen on ottanut uuden lain valmistelun pohjaksi laajan kansalaiskuulemisen netissä.

Koskisen on huolehdittava uuden lain riittävän ripeästä valmistelusta niin, että vielä nykyinen eduskunta ehtii uuden lain käsitellä”, muistuttaa Sarkomaa.

Sarkomaa kannustaa suomalaisia ottamaan aktiivisesti osaa keskusteluun ja kertomaan mielipiteensä eläinsuojelulainsäädännöstä valtionhallinnon otakantaa.fi -sivustolla: http://otakantaa.fi/aihe/elainsuojelulaki-uudistuu.

Sarkomaa kannattaa Sauli Niinistöä presidentiksi hänen osaamisensa ja sitkeän asenteen takia. Sisukkaat suomalaiset ansaitsevat sisukkaan presidentin.

”Eläinsuojelu ei kuulu presidentin viralliseen toimivaltaan, mutta se on asia, josta meidän kaikkien pitää kantaa huolta - myös presidentin. Eläinrakas presidentti on hyvä esikuva koko Suomelle”, kertoo Sarkomaa.

Lisätietoja:
Sari Sarkomaa
050 511 3033