Siirry sisältöön

Eduskuntaterveiset 4/2017

Arvoisa vastaanottaja

Kuntavaalien läheisyys näkyy myös eduskunnassa tiivistyneenä tunnelmana. Eduskuntatyön ohessa kokoomuksessa valmistaudumme tulevaan hallituksen puolivälitarkistukseen, jonka päätavoite on löytää uusia tapoja edistää työllisyyttä ja yrittäjyyttä. Koko ajan on ponnisteltava ja pysyttävä parempaan.

Tuoreimmat gallupit otimme vastaan nöyränä mutta ilahtuneena siitä, että kokoomuksen työ saa tukea.

Olen kunnallisvaaleissa vahvasti mukana viemässä kokoomuksen joukkuetta voittoon. Helsingin lisäksi olen kiertänyt Uudellamaalla laajemmin. Kokoomustilaisuuksissa on ollut hyvä tekemisen tunnelma.

Kokoomuksella on kaikki mahdollisuudet olla Helsingin suurin puolue ja pormestaripuolue. Sen varmistamiseksi on tärkeää saada ihmiset löytämään Helsingin Kokoomuksen mainiosta ehdokasjoukosta itselleen sopiva. Loppukiri tehdään sunnuntaina. Jokainen ääni ratkaisee.


 

 

 

 

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on tiiviisti mukana vaalityössä

Sari Helsinki-kierroksella ja Vantaalla lauantaina 8.4

Kuntavaalien aikaan olen aktiivisesti mukana vaalikentillä. Lauantaina 8.4 olen Helsinki-kierroksella ja tavattavissa kello 11.30-12.30 Lauttasaaressa Heikkaantorilla ja kello 13-14 Kokoomusnaisten kanssa Sörnäisissä Vaasanpuistikossa.

Vierailen myös Vantaalla Myyrmäen Paalutorilla kello 17-17.45. Kuntapolitiikan ja ehdokkaiden lisäksi tarjolla grillimakkaraa. Tervetuloa!

Euroopan lääkevirasto EMA Suomeen

Oli päivän paras uutinen, kun sain EU- ministerivaliokunnan jälkeen tekstiviestin tuoreesta päätöksestä Risikon Paulalta. Viestissä oli tieto, että Suomi tavoittelee Euroopan lääkevirastoa (EMA). Asian eteen olimme tehneet urakalla työtä. Kokoomuksen kanta hakea virastoa on nyt koko hallituksen kanta.

EMA vastaa eurooppalaisten lääkevalmisteiden arvioinnista ja valvonnasta. Suomella on vahvaa osaamista lääke alalta ja olemme etunojassa alan kehityksessä. Suomeen tuotuna EMA vauhdittaisi terveysalan kasvustrategian toimeenpanoa ja kansallista lääkealan kehitystä. Tulevaisuudessa Helsinki voisi olla  terveys- ja lääkealan pohjoismainen pääkaupunki.

Sote-lait eduskunnassa

Sosiaali-ja terveydenhuollon uudistuksen lakipaketin käsittely on sosiaali-ja terveysvaliokunnassa ja valtiovarainvaliokunnassa käynnissä. Kuulemme asiantuntijoita päivittäin tuntikausia. 1002-sivuinen lakipaketti on vaativa kokonaisuus käsitellä. Ajatukseni laista on tiiviisti eduskunnassa pitämässäni lähetekeskustelupuheessa.

Eduskuntaan on osana sotea tulossa valinnanvapauslaki, joka on vielä valmistelussa. Juuri päättyneen lausuntokierroksen palaute käydään läpi ja hyödynnetään huolella. Olen mukana Kokkoomusjoukkueessa, jossa tehdään tiivistä työtä, jotta eduskuntaan saadaan paras mahdollinen laki. Kyse on siitä, että laista halutaan tehdä yhteisvoimin paras mahdollinen.

Valinnanvapaus on keino vahvistaa peruspalveluja ja ihmisten mahdollisuutta vaikuttaa käyttämiinsä palveluihin. On vaikea ymmärtää, että vasemmistovihreä oppositio vastustaa ehdottomasti ihmisten itsemääräämisoikeuden lisäämistä ja peruspalveluiden vahvistamista, ilman että heillä on esittää yhtään vaihtoehtoa. Tutkimukset osoittavat kiistatta, että valinnanvapautta laajentamalla on onnistuttu vahvistamaan peruspalveluja. Pidin Kokoomuksen ryhmäpuheen sote-välikysymyskeskustelussa.

Soten valmistelun epäkohta kunnissa ja maakunnissa on se, ettei hoitohenkilökuntaa ole otettu riittävästi mukaan suunnitteluun ja toimeenpanoon. Lähetimme vahvan viestin maakuntiin hoitohenkilöstön ja sen johdon edustuksen ottamiseksi mukaan yhdessä Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan hallituspuolueiden vastuukansanedustajien Hannakaisa Heikkisen (kesk.) ja Arja Juvosen kanssa.

Valinnanvapaus herättää paljon keskustelua ja kysymyksiä. Kuvasimme kansanedustajien Antti Häkkäsen ja Ben Zyskowiczin kanssa videosarjan, joissa kerromme valinnanvapauden uudistuksesta ja korjaamme virheellisiä käsityksiä.

Sisäilmaongelmat kuriin

Valmistelimme yhdessä kansanedustaja Sanna Lauslahden kanssa toimenpideohjelman sisäilmaongelmien kitkemiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Samalla haastoimme ensi sunnuntaina valittavat uudet valtuutetut tarttumaan toimeen. Valtuustoilla on vastuu terveiden päiväkotien, koulujen, sairaaloiden ja muiden julkisten tilojen terveellisyydestä.

Kertakorvaus edistää tasa-arvoa ja yrittäjyyttä

Vihdoin astui voimaan työantajille vanhempainvapaasta aiheutuvien kustannusten korvaus. Tämä on todellinen työvoitto asiassa, jossa olen tehnyt paljon työtä.

Uudessa laissa nuorten naisten tasa-arvoista kohtelua ja työllistymistä edistetään tasaamalla perhevapaista työnantajille aiheutuvia kustannuksia 2 500 euron kertakorvauksella. Lakimuutos on askel eteenpäin tiellä, jolla puretaan rakenteita, joissa miehen palkkaaminen on edullisempaa kuin naisen. Kertakorvaus on yrittäjyyttä ja työelämän tasa-arvoa edistävä täsmätoimi.

Tasa-arvotyö jatkuu. Kokoomuksen perhevapaamallin avulla on mahdollista edelleen parantaa tasa-arvoa ja edistää naisten työllisyyttä. Urakoin sen eteen, että päätökset tulee tehdä hallituksen puolivälitarkistuksessa.

Senioriparlamentti muistiasioiden äärellä

Järjestimme kokoomuksen senioriverkoston ja sen vetäjän kansanedustaja Sanna Lauslahden kanssa Senioriparlamentin eduskunnassa. Pohdimme keinoja, miten voisimme turvata muistisairaille ja heidän omaisilleen mahdollisuuden elää oman näköistä elämää sairaudesta huolimatta. Toimin varapuheenjohtajana Muistiliitossa, joka tekee työtä Muistisairaiden parhaaksi. Suomessa on lähes 200 000 muistisairasta. Julkaisimme hiljattain laatukriteerit hyvälle kuntoutukselle, hoidolle ja hoivalle.

Liikkuva koulu

Liikunnan ja terveyden edistäminen on kansanedustajatyössäni ollut aina vahvasti mukana. Nykyistä hallitusta muodostettaessa olin hallitusneuvotteluissa kokoomuksen neuvottelujoukkueessa. Sovimme, että jokainen Suomen peruskoulu olisi liikkuva koulu. Tähän työhön suuntasimme koulujen tueksi 21 me lisämäärärahat vuosille 2016-2018.

Kiitos Helsingin osaavien rehtoreiden ja opettajien tänä vuonna jokainen koulumme on toteuttamassa liikkuvan koulun periaatteita. Tutkimusten mukaan liikkuminen koulupäivän aikana on yhteydessä oppimiseen ja hyvään koulumenestykseen.

Tervetuloa Pikkuparlamenttiin

Järjestämme Suomena Parkinson-liiton, Lääkäriiton, Tehyn ja AbbVie Oy:n kanssa keskustelutilaisuuden Parkinsonin taudista ja yleisemmin pitkäaikaissairauksien hoitopoluista. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 26.4 kello 12-14 Pikkuparlamentin kansalaisinfossa.

Lämpimästi tervetuloa!

Kevätterveisin

Sari Sarkomaa