Siirry sisältöön

Kohti kunnallisvaaleja – tällä kertaa en ole ehdokkaana

Helsinkiläisten kansanedustajana teen työtä lukuisin tavoin rakkaan kotikaupunkini eteen ja painan kaasua helsinkiläisten parhaaksi tehtävässä asioissa. Kiitän kannustuksesta, kysymyksistä ja positiivisesta palautteesta liittyen lähestyviin kunnallisvaaleihin. Kyllä, olen kunnallisvaaleissa vahvasti mukana viemässä kokoomuksen tavoitteita eteenpäin ja varmistamassa joukkueemme onnistumisen. Ehdokkaana näissä vaaleissa en ole.

Olen toiminut politiikassa monessa ja myös yhtä aikaa valtuutettuna ja kansanedustajana. Asioita on aina vain enemmän ja eduskuntatyö on entistäkin haastavampaa. Liian usein työssäni on jo nyt tilanne, että pitäisi eduskuntatyön takia olla useassa paikassa yhtä aikaa. Asioihin on ehdittävä paneutua. Politiikka ja Helsinki on täynnä asioita, joissa on innostavaa olla mukana, mutta kaikkea ei ehdi tekemään. Elämän ja politiikan viisaus on osata priorisoida.

Kaiken lisäksi edessä on mitä todennäköisemmin maakuntavaalit 2018. Vaaleissa valitaan päättäjät, jotka käytännössä toteuttavat työn alla olevan sote-uudistuksen. On oma kysymyksensä, mistä saadaan ehdokkaita, joilla asiaan on aikaa ja asiantuntemusta. Oma pohdintansa on myös se, että onko tarkoituksenmukaista, että samat henkilöt ovat ehdolla kunnissa, maakunnissa ja eduskunnassa? Olisiko viisasta, että vaalit olisivat jopa kaikki yhtä aikaa?

Puolivälitarkastuksessa työllisyys ykkösagendalle

On toivoa antavaa, että taloudessa on orastavaa valoa näkyvissä. Tosiasia kuitenkin on, että hallitusohjelman tavoitteita ei saavuteta ilman lisätoimia. Hallituksen on puolivälitarkistuksessa päätettävä tuntuvista lisätoimista yrittäjyyden ja työllisyyden edistämiseksi. Kokoomuksen eduskuntaryhmässä ja erityisesti me kokoomuslaiset valtiovarainvaliokunnan jäsenet työstämme ministeri Orpolle esityksiä puoliväliriiheen uusien työpaikkojen syntymisen vauhdittamiseksi ja kaiken työn kannattavaksi tekemiseksi. Olennaista on, että hallitus keskittyy olennaiseen ja unohtaa veneveron kaltaiset esitykset, joiden kokonaisvaikutus talouteen olisi ollut selvästi miinuksella.

Hallituksen on puoliväliriihessään saatava liikkeelle perhevapaauudistus, jonka vauhdittamiseksi olemme kokoomuksessa tehneet oman mallimme.

Helsinkiläisille hyvä sote-uudistus

Eduskuntatyössä on poikkeuksellisen suuria haasteita ja uudistuksia, joissa on pidettävä Helsingin puolta ja samalla vietävä ne onnistuneesti maaliin. Tekemättä ei voi jättää, kuten arvostettu tasavallan presidenttimme Sauli Niinistö on sanonut. Maakunta- ja sote-uudistus on yksi eduskuntakauden mittavimmista urakoista. Toimin kokoomuksen edustajana asiaa käsittelevässä sote-parlamentaarisessa työryhmässä, jossa työstämme viikoittain uudistusta eteenpäin. Tapaan aktiivisesti Helsingin kaupungin sote-toimijoita, jotta yhdessä saisimme näkemykset ministeri Rehulan johtamaan valmisteluun. Hallituksen on viisasta ymmärtää pääkaupunkiseudun erityispiirteet ja asema.

Ammattiapteekin rooli uudessa sotessa?

Koska 100 vuotta täyttävän suomen tilanne on historiallisen haastava, työstämme uudistuksia hallituspuolueiden eduskuntaryhmien yhteistyönä. Viime viikolla nimettiin uusin työryhmä, jossa olen kokoomuksen edustaja, käsittelemään apteekkien toimintaa tulevaisuudessa.

Helsinki-kierrokseni jatkuvat

Mielestäni Helsingin kokoomus on onnistunut ehdokas asetannassa ja meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa kunnallisvaalit ja pormestarivaali. Loistotulos edellyttää tietenkin kovaa työtä, mutta siinä kokoomuksen Helsingin järjestöväki on parhaimmillaan.

Helsinki-kierrokseni jatkuvat. Kevään aikana vierailen mm. yrityksissä, kouluissa sekä sote-virastomme eri toimipisteissä. Olen mukana erilaisissa tilaisuuksissa ja tietenkin vaalitapahtumissa eri puolella Helsinkiä. Tervetuloa tapaamaan ja keskustelemaan!

Hyvää kevättä toivottaen

Sari Sarkomaa

Kansanedustaja

puh. 050 511 3033